Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pilot "A MARKER"

2021. 08. 16. 14:37:00

A Pilot Pintor termékcsalád nem olyan régen került be termékkínálatunkba. Meggyőző paraméterei miatt - tökéletes a rajzoláshoz, színezéshez, díszítéshez, jelöléshez, íráshoz, kalligráfiához, csak a képzeleted szabhat határt a kreativitásodnak. Egyedi, jól fedő tintájának köszönhetően bármely felületen alkothatsz vele. Porózus felületről - például fa, papír, kartonpapír, ruha vagy kőzet- a tinta nem eltávolítható, míg krétatáblákról, műanyag, üveg, vagy fém felületekről nedves ronggyal letörölhető - szerettük volna a kínálatunkba tudni ezt a megbízható márkát.

   

Pintor kiemelkedő előnyökkel rendelkezik más vízbázisú markerekkel szemben, mivel hegye tartós, erős és ellenálló, tintája gyorsabban szárad. A gyors száradásnak köszönhetően a megalkotott formákat rövid időn belül több színnel is kitöltheted, a 24 színt (12 klasszikus, 6 pasztell, 6 metál) akár keverheted is.

Amúgy a márkáról annyit tudni kell, hogy 1997-ben alakult az európai központja Franciaországban, de Japánban 1918-ban dobta piacra az első Pilot tollakat. 

Napjainkban a PILOT azon kevés írószergyártó egyike, akik képesek egy új íróeszköz kifejlesztésének minden fázisát véghezvinni. Ennek oka, hogy rendelkezik egy különösen sikeres kutatási és fejlesztési részleggel, egy integrált tervezési osztállyal, egy jól kialakított gyártási létesítmény-rendszerrel és egy olyan értékesítési hálózattal, mely az összes kontinensen jelen van.

Az évek során a PILOT különleges és speciális tinták széles választékát fejlesztette ki. A vegyipari mérnöki szakértelem és jelentős beruházások tették lehetővé számunkra, hogy mind az öt legfontosabb tintafajta fejlesztésében részt vehettünk, melyek fontos részét képezik napjaink írási piacának.

 

    

 

Technikai újítások

A PILOT íróeszközök jól ismertek magas színvonalú gyártásukról és kényelmes használatukról.

Köszönhetően a nagyon magas szintű innovációnak és eltökéltségnek, a PILOT olyan technológiai újításokat fejlesztett ki, melyek teljesen megváltoztatták az írószerek piacának mai arculatát.

Tungsten-carbide balls

Wolfram-karbid ötvözetű golyók

Ez az ötvözet az egyik titka a PILOT tollak minőségének. Hatékonyan ellenáll az ütés vagy leesés okozta deformálódásnak. A golyó megtartja kerek formáját, így a vonal is pontos marad, a tinta adagolása egyenletes, nincsenek pacák vagy szivárgás. A golyó percenként 4-5000 fordulatot tesz meg. Ez a forgás hőt termel, amitől a tinta még folyékonyabbá válik. A golyót rozsdamentes acél borítás védi.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint tűhegy

A PILOT 1984-ben dobta piacra a szabadalmaztatott Hi-Tecpoint technológiával ellátott tollak első generációját.

A rendkívül kisméretű golyót a tollhegy végében lévő 3 vagy 4 gödröcske tartja a helyén. A nem rögzített golyóval ellentétben ez a technológia lehetővé teszi a tinta szabadabb áramlását és javítja a golyó forgását, mely még folyékonyabb tintát eredményez. Az eredmény: pontos vonalak és kivételes kényelmet nyújtó írás.

Ink regulator

Tintaszabályozó

A toll elejében található - különböző vastagságú – mikrobarázdák ideiglenesen elvezetik és tárolják a felesleges tintát, így szabályozva a tinta egyenletes áramlását és megakadályozva a légnyomás változásából eredő esetleges tintakimaradást. Ennek köszönhetően a tinta a toll teljes élettartama alatt egyenletes mennyiségben áll rendelkezésre.

ATT system

ATT-rendszer

A toll kupakjába épített ötletes rugószerkezet a hegy köré záródik, így a kupak visszahelyezésekor a levegő kiszorul alóla és a tollhegy a levegőtől teljesen elzárva, mindig használatra kész.

Retractable sleeve

Visszahúzható hegy

A mechanikus ceruzáink fém hegye teljes egészében visszahúzható a tolltestbe, így biztonságosan szállítható.

Shaker system

Rázómechanika

« Rázd vagy nyomd! »

Ezek a mechanikus ceruzák olyan belső szerkezettel vannak ellátva, hogy rázással is adagolható a ceruzabetét.

Polyacetate Fibre Tip

Filctollhegy

Extra erős és ellenálló poliacetál filctollhegy, mely fémgyűrűbe van fogatva. A tinta egyszerre több csatornán áramlik.

Capless

Capless

Egy innovatív megoldás a töltőtollak világában: a Capless az első és máig egyetlen töltőtoll a világon, melynek a hegye visszahúzható. Kikapcsoláskor egy apró fémfedél takarja el a hegyet, megelőzve a szivárgást vagy akár a tinta beszáradását.

 

Környezeti állásfoglalás

A környezet tiszteletben tartása az egyik legfontosabb vezérelvünk, mely folyamatosan arra ösztönöz bennünket, hogy csökkentsük a termelés, valamint a termékek környezetre gyakorolt hatását.

Ezzel együtt természetesen elköteleztük magunkat a környezetvédelmi szemlélet mellett, így az ISO 14001-es szabvány Japánban már hosszú évek óta, és 2006 márciusától már Európában is szabályozza működésünket.

A következetes és folyamatos fejlesztés igénye vezetett bennünket arra, hogy létrehozzuk QSE részlegünket (Minőség, Biztonság és Környezet), mely kizárólag környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozik.

Köszönhetően fáradhatatlan munkánknak, a közelmúltban megkaptuk az EMAS minősítést..

 

PILOT PINTOR termékcsalád legfőbb ismérvei:

  • Többféle felületen használható
  • Kiváló fedőképesség
  • 24 szín a végtelen árnyalatok keveréséhez
  • Bármilyen felületről könnyen eltávolítható
  • Tartós hegy
  • Tintája gyorsan szárad

 

Első körben mi a készletekre helyeztük a hangsúlyt, de gyorsan kiderült, hogy a darabos formáját is igénylitek, ezért üzleteinkben és hamarosan a weben is ilyen formában is elérhető lesz.

     

 

Az oldal tetejére