Zsákocskás adventi kalendárium

2016-11-05

Amikor adventi kalendáriumot készítünk, sokszor elriaszthat bennünket a gondolat, hogy milyen sok időt vesz majd igénybe 24 db dobozka. Azonban nem mindig van ez így!

Amikor adventi kalendáriumot készítünk, sokszor elriaszthat bennünket a gondolat, hogy milyen sok időt vesz majd igénybe 24 db dobozka, kis zokni, boríték, stb. elkészítése.

Íme egy gyors és egyszerű módszer, amivel akár az utolsó pillanatban is nekifoghatunk a munkának. Nézzünk szét a maradék anyagok között, amiket nem volt szívünk egykor kidobni, hiszen olyan kedves a mintájuk…


Hozzávalók
:
- Különböző mintájú textil anyagok
- Natúr raffia
- Kartonpapír
- Olló
- Tű
- Natúr vállfa
- Mintás decopatch papír (vagy selyempapír)
- Ecset
- Hobbiragasztó


Vágjunk ki ezekből 24 db 8-10 cm sugarú kört, ezek lesznek a zsákocskák. Tegyük bele az ajándékokat (bonbon, aprópénz, mogyoró stb…) és a tetején kössük el egy szál raffiával (hagyjuk a raffiaszálat hosszan lógni, ne vágjuk le!).

Vastagabb papírra nyomtassunk ki számokat 1-24-ig, vagy akár filctollal kartonpapírra is írhatunk, és vágjuk ezeket ki. Tűvel fűzzünk át egy raffiaszálat a kis kartonokon, húzzuk a zsákocska szájához, és kössük oda.


Az elkészült zsákocskákat kössük sorba egy vállfára. Akár a vállfát is dekorálhatjuk, ha decopatch papírból kis darabkákat tépkedünk és ezeket hobbiragasztóval és ecsettel szépen egymáshoz illesztgetve vonjuk azt be.

A decopatch technika lényege, hogy a kis darabkák akár fedhetik is egymást és a felvitel során egyszerre kerül alulra és felülre is ragasztó, így gyorsan haladhatunk és nem kell félnünk, hogy elrontjuk.
Kössünk masnit a vállfa akasztó részéhez úgy, hogy egy kis maradék anyagot raffiával össezhúzunk, és odaerősítjük.

További info:
http://blog.juditu.hu/

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem