Welcome vintage virágtartó új ruhában

2016-05-09

festékspray , sprayfestés , virágtartó , Pinty Plus Chalk Spray , Festés , vintage , Vintage Home , krétahatású festék

Mi történik, ha a Vintage Home kollekció és a Pinty Plus Chalk Spray család egyesül? Csodaszép új tárgy születik! Bár a krétafestéket mint a bútorfelújítás, és a régi dolgok újjávarázsolásának egyik nagy mesterét mutattuk be, a vadonatúj tárgyakból is még újabbakat készíthetünk vele. Ma erre mutatunk egy példát.

Amikor évekkel ezelőtt a vintage stílus elterjedt, bevallom, még nem tartoztam a nagy rajongói közé. Idővel azonban rájöttem, nem tudok tovább ellenállni a kopottas, romantikus, csodaszép tárgyaknak, dekorációknak. Madárkákkal azért sosem lesz tele az otthonom, a tavasszal érkezett Vintage Home kollekciónk Welcome táblás álló virágtartójába azonban - madárka ide vagy oda - azonnal beleszerettem. Igaz, azt is tudtam, hogy nálam kicsit új ruhában díszeleg majd. :-)

Bár hódolatom egyre nagyobb tehát a vintage iránt, azért nem tudok megszabadulni a modernebb stílus, az élénkebb, üdébb, nem kopott színek, no és a Pinty Plus krétahatású festéke iránti rajongásomtól sem!:-) Így volt számomra egyértelmű, hogy a vintage virágtartó nálam új színekben fog pompázni.


Az alap termék is nagyon mutatós, így is szívesen használtam volna, de.... van ott egy "de", ami hajtott az új lehetőség, és a Pinty Plus használata felé! Így tehát kiválasztottam a Chalk Spray csodás palettájáról a törtfehér és a rózsaszirom árnyalatokat, és belevetettem magam a festékfújásba.


A virágtartó minden elemét külön-külön színeztem át. Először leakasztottam a táblácskát, majd a fém vázzal, és a kaspóval kezdtem a festést.


A krétafesték használatáról korábban írtunk már egy cikket, így a legalapvetőbb információkat írom most csak le újra ide. A Chalk Spray bársonyos, krétapor hatású felületet képez. A (tiszta, por- és zsírmentes) festendő felületet kétszer érdemes átfújni 25-30 cm távolságból az alaposan felrázott sprayvel. Az első réteg után így festett rózsaszínen a virágtartó fém váza. Őszinte leszek. Nekem már így is tetszett, és így még kicsit megtartotta vintage jellegét is, de... azért fújtam tovább...:-)


A fém váz után jöhetett a kaspó, amihez a törtfehér színt választottam.


Az eljárás ugyanaz. Alapos felrázás, majd függőleges tartásban fújás!


Itt már mindkét alapelem mindkét festékréteget megkapta. A száradás után a felesleges festékport egy picit nedves ruhával letöröltem, majd következett egy matt lakkréteg - szintén Pinty Plus-szal!


A kaspóba szánt virágcserép már egy használt, kopott darab volt, ami az eredeti verzióba még jól is illett volna, ám az újjávarázsolt, csini pink-fehér virágtartó inkább egy fehér cserépért kiáltott. Így aztán az is kapott egy kis törtfehér festést.


Már csak a kis táblára kellett új köntöst adnom. Ehhez is a két alapszínt használtam.


Először lefújtam mindkét oldalát egy réteg rózsaszirom sprayvel, majd száradás után jött a törtfehér. Egy réteg fehér után még azonban átütött a "Welcome" felirat (amit, ha valaki szeretne megtartani, akkor nem is kell tovább festeni), én azonban szerettem volna ezt "magyarosítani", ezért kapott még egy réteget. A második réteg már teljesen befedte a táblát, így a száradás után csiszolópapírral kicsit visszakoptattam azt, hogy itt-ott előtűnjön a legalsó, rózsaszirom árnyalat is - azért legyen valami vintage hatás is...;-) -. Végül letöröltem a táblát.


A felirathoz fekete decopent, vagyis festékfilcet használtam. A betűtípust a wordben találtam. Megtetszett, kinyomtattam, és átrajzoltam halványan a fára, majd átírtam a filccel. Az eredeti zsinór az átalakítás közben valahol tovatűnt, így egy másik, sima, egyszerű zsinórral helyettesítettem.


Ezután nem volt más hátra, mint egy - természetesen - csodaszép, pink virágot (jelen esetben Vinkát) elültetni a fehérre festett cserépbe, majd azt a helyére állított kaspóba tenni.
Üdv nálunk, minden kedves Látógatónk!:-)

A Pinty Plus Chalk Spray felhasználásához folyamatosan mutatunk be további ötleteket. Böngéssz Ötleteink menüpontunkban!

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem