Valentin napi ajándékdobozok

2016-02-10

krepp papír , Valentin nap , ajándékcsomagolás , ajándékdoboz , Papír , karton , fotókarton , mintás karton

A Valentin napi ajándéknak része lehet a saját készítésű csomagolás is. Íme két ötlet jópofa ajándékdobozok készítésére! Hölgyek, Urak! Legyetek kreatívak!;-)

A saját készítésű ajándék akkor lesz igazán teljes, ha a csomagolás is saját alkotás. Ma mutatunk egy tejes kartondoboz mintájára készíthető ajándékodobozt, illetve egy pinata jellegű megoldást.


A kiürült tejes, tejszínes dobozokat elmosni, megszárítani, és bevonni sokkal macerásabb, mint egy új dobozt elkészíteni! Nézd csak!

Először is szükséged lesz egy sablonra, amit INNEN le is tudsz tölteni! >>

A hajtogatáshoz a fotókartonokat, illetve mintás kartonjainkat ajánljuk. >>


Nyomtasd ki a doboz sablonját a kiválasztott karton hátoldalára (a sablon A4-es méretű). Ha olyan papírt választasz, aminél fontos, hogy hogy áll a minta, akkor előbb inkább végezz sima papíron próbanyomtatást. Vágd ki a dobozt a folytonos vonal mentén, a szaggatott vonalak mentén pedig karcold és hajlítsd meg a papírt. Ragaszd össze a doboz alját, majd óvatosan hajtsd be a tetejét úgy, hogy tejes doboz formát kapjál. Miután beletetted az ajándékot, zárd le a doboz száját dekor ragasztószalaggal.Pinata, ridikül, leginkább talán ezekhez hasonlít ez a díszdoboz, amit egy kis kézügyességgel még a férfiak is elkészíthetnek a Szerelmüknek. Főleg, ha követik az itt következő lépéseket:


Ha megvan az ajándék, amit a dobozba szánsz, rajzold körbe szív alakban egy kartonpapíron, majd vágd ki. (Ehhez használhatsz fotókartont is, de akár egy kiürült műzlis doboz is jó lehet.) Sablonként használva az első szívet, vágj ki még egy ugyanolyat, majd az ajándék vastagságának megfelelő szélességű csíkot is, ami a doboz oldala lesz. Ragaszd össze a szív alakú dobozt sima ragasztószalaggal, de úgy, ...

... hogy hagyj egy akkora rést a tetején, amin befér az ajándék. Tedd is bele a meglepetést. Ha gondolod, még egy kis konfettit, apró csokikat, bonbonokat is tehetsz mellé. Vágj ki a résnek megfelelő méretű kartoncsíkot, a közepén csinálj egy lyukat, és egy szép szalagból készíts akasztót a dobozkának, majd ragaszd a helyére ezt az elemet is. Ezután következhet a rojtozás, amihez használj bevagdosott krepp papír vagy selyempapír darabkákat és ragasztóstiftet.

Krepp papírt, selyempapírt és ragasztót is tudunk ajánlani Neked ITT! >>


A rojtozással alulról haladj fölfelé, amíg be nem feded az egész dobozt.

Neked melyik dobozötlet tetszik jobban? Válaszd ki a kedvencedet, és készítsd el a Kedvesednek!

Forrás: gatheringbeauty.com és thecandidkitchen.com

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem