Valentin nap gyerekszemmel

2016-02-04

Ragasztás , szerelem , Valentin nap , Papír , origami papír , fotókarton , színes papír , Papírmunkák , gyerek hobbi

A Valentin nap kapcsán leginkább a felnőttekre, saját szerelmünkre, párunkra gondolunk. Pedig emlékezzünk csak vissza: mikor is voltunk szerelmesek először? Legtöbbünk - mint szinte mindenki - bizonyára már az oviban! És, bár a világban oly sok minden igen, ez a mai napig nem változott. A mai gyerekek - az egészen kicsik is - foglalkoznak már a szerelemmel. Akkor foglalkozzunk hát mi is Velük!:-)

A Nickelodeon Tv a tavalyi Valentin nap előtt készített kisfilmjében sztárcsemeték vallottak a szerelemről, puszikról, csókokról. Abból például, amit Keveházi Lili  (a színésznő, Fábián Anita és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncos, koreográfus, érdemes és kiváló művész, Keveházi Gábor kislánya) mondott, kiderül, hogy mennyivel egyszerűbb a szerelem gyerekszemmel! Pontosan így fogalmazott:

"Mi máshogy fogjuk fel a szerelmet, mint a felnőttek. Nekünk az a szerelem, hogyha tetszik az osztályból egy fiú. Akkor én szerelmes vagyok."

Ennyi. Megtetszik, megszeretjük! Óóóó, ha tudnák a kicsik, hogy ennél valójában sokkal bonyolultabb a helyzet!:-) No, majd megtudják, addig is azonban ne szabjunk gátat gyermeki érzéseiknek, sőt, segítsük őket! Például azzal, hogy Valentin napon milyen saját készítésű ajándékokkal lephetik meg pici szívük választottját, aki a szerlemen kívül lehet akár az Édesanya, Édesapa és Tesó is!

SZÍVBŐL ADNI JÓ


Azt szokták mondani, hogy amikor szerelmes az ember, mindent rózsaszínben lát. És persze mindent szív alakúnak... Nézzétek csak, mennyi aranyos állatkát lehet elkészíteni papírból kivágott szívecskékből!

A funkciótól függően a keményebb fotókartonból, vagy a lágyabb, origami papírból is születhetnek az állatkák, sőt a dekorgumi is jó alapanyag lehet. Nekünk van is egy csomó klassz papírunk és dekorgumink, amik között ITT böngészhettek! >>

A VILÁGON A LEGJOBBAN ANYÁT ÉS APÁT SZERETEM!

Arra a kérdésre, hogy "Kit szeretsz a világon a legjobban?" a legtöbb gyerek azt válaszolná, hogy anyát és apát. Akinek van testvére, az jó eséllyel még őt is kiemeli, bár itt már biztos van, aki meginogna a válaszadással... :-)

Seres Lotti és Seres Milán, a népszerű modell és műsorvezető, Görög Zita kisiskolás gyermekei, akik általában (sőt, biztos, hogy leginkább) jó testvérek, ebben a kérdésben nem értettek egyet. Míg Milán egyértelműen kijelentette, hogy igen, a testvérét is szereti a világon a legjobban, Lotti egy elég kategorikus nemmel felelt. Pedig Milán olyan szépen beszélt kishúgáról:

"Én Lottit nagyon szeretem. Azért mert kedves, és hogyha nem lenne, ki kéne találni."

Lotti válasza csak ennyi volt: "Hmm-Hmm" :-)

Ezeket a színes, szívecske virágokkal teli karton fácskákat akár a testvérek együtt is elkészíthetik szüleiknek, de persze a szerelmeknek is adhatók. :-)

A kis fákhoz szükséges alapanyagokat ITT találjátok! >>

ENNYIRE SZERETLEK!

A gyerekek igazán kreatív módokat tudnak találni arra, hogyan mutassák ki egymásnak érzéseiket. A lányok szívesen rajzolnak, alkotnak, míg a fiúk kicsit más irányú kreativitásról tanúskodnak időnként.:-)

"Egy fiú, mikor egymással szemben ültünk, eléggé sípcsonton rúgott."

Ezt Keveházi Lili mesélte a "Hogyan mutatod meg, hogy kedveled őt?" kérdésre válaszolva. Az eset után Lili megkérdezte az osztályfőnökét, hogy ez mi is volt, aki azt mondta, hogy régen a fiúk így udvaroltak, és lehet, hogy ez a fiú is így udvarol... A riportban Lili nem úgy tűnt, mint akit ez a válasz igazán meggyőzött... :-)

Ez az ötlet fiúknak és lányoknak is beválhat, és sokkal barátságosabb és szeretetteljesebb, mint a lábon rúgás. :-)

Nem kell hozzá más, csak néhány karton és ragasztóstift, amit tudunk is ajánlani! >>

MIT TESZ VELÜNK A SZERELEM?

A gyerekeknek komoly véleményük van arról, hogy mit tesz az emberrel a szerelem.

"Teát isznak, abból kialakul a szerelem, és a végén meg csókolózás lesz."

Ugye, milyen egyszerű? :-) Legalábbis higgyük el Seres Lottinak. :-) Bátyja, Milán szerint, ha valaki szerelmes, annak csikizi a hasát, Keveházi Lili azt emelte ki, hogy aki szerelmes, az mindig a szerelméről álmodik, az egyik legismertebb celeb házaspár, Sarka Kata és Hajdú Péter kislánya, Hajdú Noémi szerint a szerelmesek csókolózni fognak és örökké együtt maradnak.

A WC papír guriga felhasználása igen népszerű a gyerek hobbi körében, számtalan jópofa dolgot lehet készíteni belőle. Az egyszerű papír rollni még  Valentin napra is egy nagyon kedves ajándékká válhat. Hogyan? Egy kis alapfestéssel, csillámragasztóval dekorált papír szárnyakkal és csápokkal, zsenília lábacskákkal, pom-pom orral és jó nagy mozgó pupillájú szemekkel.

Tetszik ez az ötlet? Akkor ne habozzatok nekiállni, a hobbi technikákat és alapanyagokat szerető gyerkőcöknek biztosan nagy kedvence lesz, mert ehhez az ötlethez többféle technikát és anyagot is be kell vetni, amik náunk mind kaphatók is! >>

AZ A FELEJTHETETLEN ELSŐ CSÓK...

"A gyerekeknek szerintem a csók még egy kicsit nyálas."

A most már 11 éves Keveházi Lili egy évvel ezeőtt is nagyon éretten gondolkodott, tőle származik a fenti idézet. Hajdú Noémi testvére, Dávid sajnos még nem élhette át az első csókot, mert a szerelme nem engedi neki, hogy megcsókolja. :-) A VIVA Tv-ből megismert műsorvezető, Ada ikerfiai közül Bálint már adott csókot. Sőt kapott is! Sőt, ez a kettő épp egyszerre történt. Hajdú Noémiről pedig kiderült, hogy már négyszer is csókolózott! :-)

Nos, a legtöbb szülő talán jobban örülne, ha ovis, kisiskolás gyermekének inkább ilyen száj nélküli manók lennének a szerelmei, de mivel ez alig elképzelhető, maradjanak az ilyen manócskák inkább csak Valentin napi ajándékok.

Pudingos poharak, PET palackok levágott aljai kifestve, gumilap talpakra ragasztva, zseníliával, pom-pommal és mozgó szemekkel dekorálva. Csupán ennyiből áll az elkészítésük.

Nincsenek otthon ilyen kellékeitek? Akkor keressétek meg őket webshopunkban! >>

AZ ELSŐ SZERELEM AZ UTOLSÓ IS?

Gyerekként hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ovis szerelmünk lesz a férjünk, feleségünk, és soha nem lesz más, akit úgy fogunk szeretni, mint azt, aki épp fogva tartja kicsi szívünket.

"Én csak annyit tudok, hogy egy nap bele fogok csöppenni abba az érzésbe."

Bár nem igazán a feltett kérdésre válaszolt Seres Milán, mi kívánjuk Neki, hogy így legyen, és amikor belecsöppen abba a bizonyos érzésbe, és csikizést érez a hasában, legyen nagyon boldog, és tartson sokáig a szerelme!

A gyerkőc festékes kézlenyomata könnyen lepkévé varázsolható, és persze mi mással, mint szívecskékkel!

A festéshez a gyerekeknek való temperáinkat ajánljuk. >>

A cikkben említett idézetek és gondolatok - több másikkal együtt - teljes egészében megtekinthetők az alábbi videóban. Érdemes megnézni, mert nagyon mókás gyerekszájakból hallani mondatokat a szerelemről.:-)


Forrás: Nickelodeon

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem