Ünnepi smink

2009-12-18

Közelednek az ünnepek, idő hiányában eszünkbe sem jut magunkkal törődni. Pedig milyen jó lenne frissen, üdén ünnepelni. Néhány ötletet szeretnék adni az ünnepi smink elkészítéséhez:
Közelednek az ünnepek, legtöbbünk ajándékok után szaladgál, halogatott ügyes-bajos dolgait intézi, idő hiányában eszünkbe sem jut magunkkal törődni. Pedig milyen jó is lenne, ha frissen, üdén, önmagunkkal harmóniában tudnánk az ünnep estéjén a családdal ünnepelni! A nagy sürgés-forgás közepette álljunk meg ezért egy szusszanásnyi időre, hogy mi is szépen, csinosan és alkalomhoz illően tudjunk asztalhoz ülni. Néhány ötletet szeretnék adni az ünnepi smink elkészítéséhez:


/Forrás: esteelauder.com/

Első lépésként most se feledkezzünk meg az arc tisztításáról és hidratálásáról, ezután jöhet csak a szem alatti sötét karikákat elrejtő korrektor majd az arcbőrünk típusának és színének megfelelő alapozó. A makulátlan arcbőrrel rendelkezők keverhetnek bele kis aranyszínű selyemport és úgy vigyék fel az arcukra – a szem környékét szigorúan kihagyva - és a dekoltázsukra, hogy finom csillogást adjanak neki. Figyelni kell a púderezésre, mert a felvitt fényt könnyen be is mattíthatjuk vele. Ezért vagy hagyjuk el a púderezést, vagy használjunk csillámos porpúdert.
A kivételes alkalom miatt se essünk túlzásokba, az elején döntsük el, hogy a szemünket vagy a szánkat hangsúlyozzuk jobban.
Szájhangsúlyos smink esetén némi világos és fényes szemhéjport vigyünk fel ujjbegyünkkel a szemhéjunkra, esetleg egy kis fekete ceruza vagy szemhéjtus a pillák tövébe és már kezdhetjük is az ajkak festését. A szájkontúr használatával nem csak tartósabbá tesszük a rúzst, de korrigálni is tudjuk vele az ajkak formáját. Ceruzával húzzuk meg a kontúrt, majd fessük be a száj teljes felületét, ezáltal jóval tartósabb lesz a rúzs. Vékony ajkúak nyugodtan csaljanak egy kicsit a kontúr megrajzolásánál, hogy teltebbnek hasson. Ezután vigyünk fel egy erősebb, élénkebb színű rúzst – mindenképp olyat, ami illik az egyéniségünkhöz és a ruhánkhoz is - és ha még egy kis csillogást is szeretnénk ajkunkra varázsolni, tegyünk középre egy kevés szájfényt.


Az Estée Lauder Sensous Gold családja ideális az ünnepi smink elkészítéséhez.

Szemhangsúlyos smink választása esetén használjunk bátran fényes, csillogó szemhéjporokat, selyemporokat. Karácsony lévén szinte magától értetődő az arany és az ezüstszín használata, ezekkel tényleg ünnepivé tehetünk bármilyen sminket. Belső szemzugunkba tegyünk világos csillámport, a szemhéj nagyobb felületére pedig egy sötétebb - akár arany vagy ezüst, de bármilyen stílusunkhoz, ruhánkhoz, egyéniségünkhöz passzoló selyemport – vigyünk fel ecsettel vagy, hogy meggyorsítsunk a folyamatot, használjuk nyugodtan az ujjbegyünket. Hogy szemünket kiemeljünk, a pillák tövéhez ez esetben is húzhatunk tusvonalat. Szempillánkat többször húzzuk át fekete szempillafestékkel, majd tegyünk a szánkra színtelen vagy halványszínű szájfényt.


Az Estée Lauder 2009-es limitált karácsonyi kollekciója

Egyik sminknél se feledjük a pirosítást - színe mindenképp harmonizáljon a rúzs és szemhéjport színével -, melyet pírecset segítségével vigyük fel járomcsontunkra. Befejezésképpen az arcunk kiemelésére használjunk lágy, arany csillogású highlighter-t.


M.A.C. szemhéjpúderek a szikrázó ünnepért!

Az elkészült smink egyaránt alkalmas egy meghitt karácsonyi ünnepre, egy szilveszteri bulira vagy akár hétköznapokon egy színházi előadásra is.
Mindenkinek boldog, örömteljes ünnepeket kívánok!Egy-egy felragasztott strasszkő biztos, hogy csillogóvá varázsolja a tekintete!

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem