Transzfer oldat lépésről-lépésre

2015-10-02

Dekupázs , transfer decoupage , fénykép , Ragasztás , Papír

A sokoldalúan alkalmazható transzfer dekupázs technika legújabb alapanyaga a transzfer oldat, mellyel csodaszép dekorációkat, használati tárgyakat készíthetünk.

Korábbi cikkünkben bemutattuk magát a transzfer dekupázs technikát, ma részletesebben a technika legújabb alapanyagával, a transzfer oldattal foglalkozunk.

Miként a hagyományos és a transzfer dekupázs között, úgy a transzfer ragasztó vagy gél és a transzfer oldat között is nagy a különbség.

A transzfer eljárásnál, a megszokott szalvétatechnikával ellentétben, nem a mintás papírt, hanem a papírnak csak a mintáját visszük át a kiválasztott felületre. Ebben van segítségünkre a speciális átvivő anyag, ami lehet a ragasztó, a gél vagy az oldat. Igen ám, de, hogy bonyolódjon kicsit a dolog, a ragasztó és gél, illetve az oldat használata között is van különbség!

A ragasztónál/gélnél a fotóról vagy mintás papírról a felkenés és szárdás után ledörzsöljük a papírt, míg az oldatnál csak lehúzzuk, és a minta (ha a festése lehetővé teszi) akár többször is felhasználható!

De lássuk ezt kicsit részletesebben - íme a transzfer oldat használata lépésről-lépésre:

 1. Helyezd a mintát a kiválasztott (letisztított) felületre.

2. Kis ragasztószalaggal rögzítsd a papírt.

3. Mártsd bele a vattapálcikát az oldatba, de a felesleget csöpögtesd le róla.

4. Kezdd el átitatni a mintát az oldatos pálcikával. Folytasd, amíg a teljes felületet át nem nedvesítetted.

 

5. Ha átkented az egész felületet az oldattal, jöhet az átnyomás, vagyis egy sima felületű tárggyal való átdörzsölés. Ez azért kell, hogy a festék jól átmenjen az alaptárgy felületére.

 

6. Végül lehúzhatod a transzfer/fotópapírt a tárgyról, amelyen mostmár ott a kész minta.

 

7. A befejező lakkréteg felvitele után lesz teljes az alkotás.

A transzfer oldatot elsősorban kisebb méretű fényképek, sorminták, feliratok készítéséhez ajánljuk. Ez az eljárás kiválóan alkalmas a vintage, shabby chic stílusú dekorációk készítéséhez, régi bútorok átalakításához befejező, utolsó lépésként. Ezt megelőzően tetszés szerint festheted, antikolhatod, repsztheted, aranyozhatod, dekupázsolhatod a tárgyat.

Kellemes transzferálást kívánunk!

 

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem