Tojások a távoli locsolóknak

2016-03-10

Festés , lakkfilc , hobbi festék , hungarocell tojás , műanyag tojás , tojásfestés , tojáskifújás , tojás , Húsvét

Ha netán távoli bolygókról érkező vagy nagy utazó locsolókat is várnál húsvétkor, akkor nekik mindenképpen különleges tojásokat kell készítened! Mit szólnál például a galaxist vagy világtérképet ábrázoló húsvéti tojásokhoz a hagyományos piros tojások helyett?:-)

A feladat cseppet sem bonyolult, csupán hobbi festékekre, lakkfilcre és egy kis rajztudásra lesz szükséged. >>


Ha vannak olyan családtagjaid, ismerőseid, akik nagyon szeretnek utazni, és már sok helyen is jártak, akkor nekik igazán testhez álló ajándékok lehetnek a locsolásért cserébe a világtérképet ábrázoló tojások. Fess nekik olyat, amin az látszik, ahová már elutaztak vagy olyat, ami a következő úticéljuk!


Amire szükséged lesz:
-fehér műanyag, hungarocell, préselt papír vagy fa tojások,
-fényes kék hobbi festék a tengerekhez, óceánokhoz,
-tetszés szerint matt hobbi festékek a kontinensekhez,
-arany lakkfilc a kontinensek kontúrozásához,
-ecset,
-izlandi moha a kosár kibéleléséhez,
-kupak a tojások kitámasztásához vagy hurkapálcika, amire rátűzheted festés közben

Így készül a világtérképes tojássorozat:


1. Fesd be a tojásalapot sötét kékre (itt-ott lehet kissé foltos), majd száradás után a lakkfilccel rajzold meg a kontintesek körvonalát.


2. Fesd ki a kontinenst tetszőleges színűre, ha szükséges, javítsd a kontúrvonalat, majd írd fel a lakkfilccel a kontinens nevét.


Tipp: Ha nagyon pontos szeretnél lenni, apró pöttyökkel be is jelölheted azokat a helyeket, ahol már járt vagy ahová éppen készül a locsoló! :-)


Ha nem szeretnél minden kontinenset külön tojásra festeni, rajzold meg az egész világtérképet egy tojáson! A képen látható tojáshoz csupán egy fekete lakkfilcre lesz szükséged! Rajzold meg halványan ceruzával a térképet, majd a lakkfilccel színezd ki, és kész is vagy!


OK, talán nem Alf, E.T. vagy egy marslakó fog személyesen meglocsolni húsvét hétfőn, de ha van a családban olyan gyerkőc vagy akár felnőtt, aki rajong a csillagászatért, aki csodálja az univerzumot, biztos, hogy értékelni fogja, ha ilyen, galaxis mintás tojásokkal leped meg!:-)


A galaxis tojásokhoz a kiinduló alap a fekete tojás. Szerencsére ehhez már nem kell festened, mert kapható eleve fekete műanyag tojás, amit szuperül dekorálhatsz tovább.

A fekete tojást 12 darabos kiszerelésben, tojástartóban áruljuk. >>


Ha megvannak a fekete tojások, szedj ki néhány galaxishoz illő színt hobbi festékekből egy tálkára. Használj lilát, rózsaszínt, fehéret, kékeket, zöldeket, aranyat.

Hobbi festékeink széles választékát ITT találod! >>


Hogy elérd a galaxisok kavargó, ködös hatását lágy, puha ecsetvonásokkal fess rendszertelenül sötétkék mintákat.


A további színeket rétegenként, különböző szivacsecsetekkel tamponálva vidd fel. Ha tetszik a végeredmény, még egy pár csepp fekete festékkel tompítsd a színeket.


Végül kicsit felhigított fehér hobbi festéket spriccelj egy ecset vagy fogkefe segítségével a tojásra, így lesznek a galaxisban bolygók és csillagok!


Ezzel a technikával igazán egyedi tojásokat készíthetsz. Ha megvagy velük, nincs is más hátra, mint várni a távoli locsolókat!;-)

Forrás: Craftgawker és dreamalittlebigger.com

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem