Téli kiegészítőink új ruhában

2012-01-09

Sapka, sál, kesztyű - csak felvenni ne kelljen! És, ha Te magad dobod fel őket? Az mindjárt más, igaz? Íme 8 egyszerű ötlet - gyerekeknek is!
Ugyan a hó nem esik, de a hideg szél és az alig pár fokos hőmérséklet azért jelzi, hogy még javában a a leghidegebb évszakban járunk. Éppen ezért jól fel is kell öltöznünk. A vastag pulóveren és kabáton kívül a jól megszokott – és sokak által bizony a „ki nem állhatom” kategóriába sorolt - sapka, sál és kesztyű is elkél, különösen a gyerekeknek, bár különösen Ők azok, akik legszívesebben mellőznék ruhatáruk e téli darabjait.

Néhány apró trükkel azonban csalogatóvá, egyedivé, akár névre szólóvá is tehetjük az egyszerű sapit, sálat, kesztyűt, így máris szívesebben viselik majd magukon a gyerkőcök a téli kiegészítőket is!

Pláne, ha még segíthetnek is az átváltoztatásban – vonjuk be őket, ügyeskezű, kézimunkát, festést szerető lányok, fiúk bizonyára büszkén mutatják majd meg barátaiknak, hogy a kötött, téli ruhadarabjaikat maguk dekorálták! Jó ötlet lehet az is, ha a gyerekek például névre szóló, színes, vidám sapkát, kesztyűt, sálat készítenek ajándékba téli születésű kis barátaiknak.

Az egyik egyszerű megoldás, ha a sapkára készen kapható kis filc, vagy horgolt virágokat varrtok. A varrás kétségkívül picit nehezebb, de tartósabb is. Ha az egyszerűbb megoldások kedvelői vagytok, használhattok egy jó textilragasztót is.

A következő lehetőség némiképp nagyobb kézügyességet igényel – egy tetszőleges kötőfonalból, vastag hímzőtűvel varrjatok kis virágokat a kiegészítőkre. 

Ha szeretitek a nemezelést, egy saját készítésű színes nemez szívvel (vagy bármilyen más formával) is feldobhatjátok az alap kesztyűt. Persze nem muszáj Nektek nemezelni, bármilyen készen kapható filc vagy kötött, horgolt applikációt is felvarrhattok. 

Ha nincs a sálnak rojtja, készíthettek neki színes fonalakból. Először magukat a rojtokat készítsétek el tetszés szerint néhány vagy akár sok színes fonalból (jól jöhetnek ilyenkor a Nagyi maradék fonalai), aztán egyesével varrjátok fel őket a sál két végére. 

Természetesen a kislányok kedvencei, a csilivili megoldások sem maradhatnak ki az ötletek sorából. Varrjatok különböző flittereket, gyöngyöket, strasszköveket a téli kiegészítőkre! 

A színes ruhákba öltöztetett téli viseletek kétségkívül inkább a lányoknak valók, azért van fiúknak való megoldás is! Textilfestékkel és különböző sablonokkal, pecsételőkkel fiús mintákat, feliratokat és fiúneveket is felvihettek a sapkára, sálra, kesztyűre! 

Végül jöjjön két megoldás a bohókásabb, mókásabb stílus kedvelőinek! 


A feltűnő dolgokat, extrém megoldásokat kedvelő fiataloknak is jópofa, de az elkóborlásra hajlamos csemetéknek is jó ötlet lehet a színes kis bohóccsengőkkel díszített kollekció. Ezeket tetszőleges színben, méretben és persze mennyiségben, egyszerűen varrjátok fel a sapka tetejére, a sál két végére és a kesztyűre. A sapit még egy keresztszemes öltésekkel varrt keresztnévvel is feldobhatjátok.  

És utolsóként az igazán bevállalósok és a nagyon vidám gyerkőcök kollekciója következzen: itt mindhárom darabot színes pompomokkal kell tele varrnotok, ennyi az egész!  


Forrás: www.cchobby.dk


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem