Szívem ajándéka

2012-02-10

A különösebbnél különösebb trendek korszakában a Valentin napot is elképzelhetjük más színekben, mint a piros és a rózsaszín. Például fekete-fehérben!
A szerelmesek között gyakran hangzik el az a mondat, hogy: a szívemet adom Neked! A közelgő Valentin napon ezt akár szó szerint is értheted, ha megleped Kedvesedet egy saját készítésű szív dekorációval.

A repesztéssel különlegessé tett hungarocell szív színét tekintve talán kissé formabontó, ezúttal nem kap benne szerepet a piros. De hogyan is készül? Egyszerű! Nézd csak!


Alapanyagok, kellékek:
-hungarocell szív,
-fekete vagy fehér dekorgumi,
-fekete és fehér hobbi festék,
-két fázisú repesztőlakk,
-hobbi ragasztó,
-ecset,
-olló,
-hurkapálcika


1. Fesd le a szívet fekete hobbi festékkel. Ha szükséges, száradás után kend át még egyszer. (Szúrj egy hurkapálcikát a hungarocell aljába, azt a kezedben tartva könnyebb a festés.) A gumilapból vágj ki tetszőleges mintát - akár sablon, akár fejből rajzolt minta alapján, vagy vágd ki a monogramotokat -, majd hobbi ragasztóval ragaszd fel a befestett szívre. Fesd át még egyszer a szívet feketére és hagyd teljesen megszáradni.


2. Miután megszáradt a festék, kend át a felületet a kétfázisú repesztőlakk első lakkjával és hagyd megszáradni.


3. Ha megszáradt, fesd át a szívet fehér hobbi festékkel és hagyd ezt a réteget is megszáradni.


4. Végül a repesztőlakk második lakkjából vigyél fel egy vastag réteget és hagyd azt is megszáradni. A végeredmény a szépen megrepedezett, antik hatású szív lesz.

A Szívednek szánt szívet ezután akár csak így, önmagában is átadhatod, de - ha már úgy is beleszúrtál egy hurkapálcikát - készíthetsz betűzőt is belőle. Ez esetben esetleg a szív alá kötött szalaggal feldobhatod még az ajándékot. Ha jobban tetszik, egy szalagot gombostűvel a szív fölső részén rögzítve felakasztható díszt is készíthetsz a szívből, vagy ha a munka kezdetén levágod egyenesre a hungarocel forma hátulját, akkor képkeretbe is ragaszthatod vagy hűtőmágnesként is elkészítheted.


Forrás: www.cchobby.dk


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem