Szépségtippek a fürdőszobába

2016-02-23

lakberendezés , fürdőszoba , tippek , táblafesték , krétafesték , folyékony kréta , hobbi festék

Amikor egy-egy nap végre verőfényes napsütésben sétálhatunk az utcán, és közel húsz fokra kúszik fel a hőmérő higanyszála, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy már itt is van a tavasz. Márpedig, amikor eljön a tavasz, az eddig sem szunnyadó alkotókedvünk méginkább szárnyra kap, és nagy lelkesedéssel vetjük bele magunkat a DIY projektekbe.

Mivel azonban egyelőre csak ritkán mutatják meg magukat a napsugarak, a nagy tavaszi átalakításnak még nem jött el az ideje. Addig sem kell azonban tétlenkednünk, számos kisebb projektbe belevághatunk, ezzel is mintegy "bemelegítve" a nagy alkotások idejére!:-)

Kezdhetjük például a szépítgetést a fürdőszobában, amit - talán méltatlanul - ritkán csinostígatunk, stylingolunk újra, pedig pár apró kiegészítővel könnyen feldobhatjuk ezt a helyiséget is. Erre mutatunk most különböző ötleteket.


Az üres befőttes üvegekből könnyen születhetnek papírzsepi vagy kozmetikai törlőkendő tartók. A fedőket vágd ki és belülről ragassz beléjük színes, középen X alakban bemetszett scrapbook papírokat vagy mintás kartonokat. Az üvegeket is sokféleképpen dekorálhatod, ha matt hatást szeretnél elérni, megfestheted a külső vagy a belső oldalát matt hobbi festékkel, vagy lefújhatod például krétafestékkel, de metálsprayvel is.


Maradva a befőttes üvegeknél, szintén egyszerű megoldás, ha a fedeleket egyszerűen csak lefested hobbi festékkel, egy szép bútorgombot ráragasztasz, és ilyen üvegekben tartod a vattakorongokat, fültisztító pálcikákat. Még csinosabb lesz az összkép, ha egy tortatálra állítod az újdonsült tárolókat.


A fürdőszobában gyakori a tengerpartok, vízpartok hangulatát idéző dekoráció. A halászhálóval és zsinórral betekert befőttes üvegekbe szórj egy kis homokot, állíts bele egy mécsest, és tegyél köré néhány kagylót. A háló és zsinór rögzítéséhez használj ragasztópisztolyt.


A lakás majd minden helyiségébe teszünk ki fotókat, miért lenne akkor kivétel a fürdőszoba? Ha buzog benned az alkotás iránti vágy, akkor ne az egyszerű, képkeretes megoldást válaszd, hanem transzferálj fotókat kasírozott vászonra.

A transzfer dekupázs technikáról ITT olvashatsz bővebben. >>


Ha vicces kedvedben kap el az alkotókedv, akkor vicces dekorációt készíts! Egy ilyen mókás kép mindenképpen helyet követel magának a fürdőszobában, nem? :-)

A vászon alapra textilfestékkel festhetsz szépen. >>


Egy táblafestékkel megfestett fa alapra vagy vászonra bármikor kedves üzenetet írhatsz krétával, hogy aki belép a fürdőszobába, vidám pillanatokat tölthessen el ott.;-)

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem