Rioi hangulatban

2013-01-24

A gyerekeket mégsem öltöztethetjük óriási, tollas díszekbe, ám a rioi hangulatot másképp is megteremthetjük nekik! Nézd csak!

A világ leghíresebb karneválja elsősorban a falatnyi ruhába, ám annál hatalmasabb, csillogó, toll díszekbe öltözött gyönyörű brazil táncosnőkről szól, de természetesen rajtuk kívül a férfiak, sőt a gyerekek is részt vesznek a felvonuláson – és természetesen ők is különleges jelmezekbe bújva!
A gyerekek hamar rioi hangulatot varázsolhatnak saját farsangjukon is, ha ezeket a nagyon egyszerűen elkészíthető, bolondos, színes jelmezeket öltik magukra.
Mi kell hozzá?
Maradék anyagokból levágott csíkok, a legjobb a színes filc vagy vászon (színes filccsíkok Áruházunkban 20 Ft-ért kaphatók!), flitterszalagok, különböző színű, méretű színes pompomok, különböző alakú varrható vagy ragasztható ékkövek, flitterek, 2 cm széles fekete gumi, olló és tűzőgép.
 
Alulra egy sötét színű nadrág, farmer is kerülhet, de fölülre jó, ha van egy sima, egyszínű fekete, rövid ujjú pólója a gyerkőcnek. Ezt hagyhatod festetlenül is, de jól mutatnak rajta a színes textilfestékbe mártott kézlenyomatok is.
 
Hogyan készül? – egyszerű, mert akár varrás nélkül is készülhet, csak egy tűzőgépre, erős csuklóra és sok-sok tűzőgépkapocsra lesz szükség hozzá. Ha Neked úgy könnyebb, vagy szívesebben varrsz, akkor természetesen minden egyes tűzőgépkapcsot helyettesíthetsz öltésekkel is.
 
1. Vágj le a gyermek derékméretének megfelelően a fekete gumiból egy darabot! Tűzd rá a színes anyagcsíkokat és dekorációként a flitterszalagokat, különböző alakú, nagy méretű flittereket. Az apró dekor kellékeket hobbi ragasztóval, Pritt univerzális ragasztóval vagy ragasztópisztollyal is rögzítheted.
 
2. Az anyagcsíkok szabadon lógó végét hajtsd össze kicsit, ...
 
3. ... majd tűzz (vagy ragassz) mindegyikre egy színes pompomot!
Ugyanígy késztsd el a kisebb méretű, nyakra húzható rojtos gallért is.
  
A jelmezek kiegészítői lehetnek a színesre festett, glitterekkel, drótokkal, gyöngyökkel, pompomokkal, csengőkkel díszített rumbatökök és természetesen a különböző álarcok is.
 
  
Az álarcokat gumival vagy hurkapálcával is elláthatod. Drótra ragasztott pompommal két mókás "szarvacskát" is ragaszthatsz rájuk (ld. jobb oldali kép). Az álarcokhoz KKK oldalunk Letöltés menüpontjában találhatsz ötleteket, ajánljuk például az udvari bolondos változatot.
 
Tipp: egy-két pompom helyett színes csengőket is rögzíthetsz az anyagok végén.
 
 
Forrás: www.cchobby.dk 
 

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem