Raklapból dohányzóasztal

2016-02-18

újrahasznosítás , dekorfesték , Festés , hobbi lakk , régiből újat

Sokszor hangsúlyoztuk már, hogy szeretjük az újrahasznosítást, a régi dolgok fel- és megújítását. A nemrégiben bemutatott dekorfesték szuper kelléke a tárgyak újjászületésének, és ezt kolléganőnk is előszeretettel kihasználta.

Webáruházunk üzletvezetőjéről, Hlywka Hannáról korábban már megírtuk, hogy egyik pillanatról a másikra szeretett bele az alkotásba, azóta viszont több technika is rabul ejtette.

Bármilyen alkalomra szívesen készít saját kezűleg ajándékokat, és bármikor szívesen készít saját kezűleg dekorációkat az otthonába is. Most különösen így van ezzel, hiszen épp új lakásba költözött. Új lakásba költözni pedig nem csak a káosszal és a dobozokkal egyenlő, hanem a lehetőséggel is, hogy belevethessük magunkat az alkotás tengerébe, és csupa szívünkhöz közel álló, saját készítésű berendezési tárggyal, dekorral vegyük körbe magunkat.

Így született meg Hanna dohányzóasztala is. :-)


A dohányzóasztal voltaképpen nem más, mint egy jó állapotú raklap, aminek csak négy lábat kellett készíteni. Ha szeretsz barkácsolni, Te is könnyen rá tudsz csavarozni négy (egy másik raklapból kifűrészelt) fadeszkát a raklap oldalára. És, ha ezzel készen vagy, kezdődhet is az átalakítás!


Először mindenképpen egy alapos csiszolással kell kezdened, majd jöhet a pormentesítés és az alapozás a Dekorfesték speciális alapozójával. Hanna az asztalkájához fehér és cappucino színű dekorfestéket választott. Előbbi színt kapta lényegében az egész asztal két rétegben, utóbbi csak a raklap összekötő elemeire került.


Itt láthatók a fehér részek, amelyeket Hanna direkt nem az asztal színére festett.


Mivel a dohányzóasztal általában igen gyakori használatnak van kitéve, érdemes lakkozással strapabíróbbá, időtállóbbá tenni. A Dekorfesték családban matt és selyemfényű lakkokat találhatsz háromféle kiszerelésben.


Ha Hannához hasonlóan Te is szeretnéd, hogy fényes felületű legyen az asztalkád, vagy amit éppen átalakítasz, fényes lakkot használj. A dekorfestékre bátran rákenheted például a hobbi lakkot is, Hanna is így tett, ettől lett csillogóbb felülete a dohányzóasztalának.
Dekorfestékeink rendkívül sok színben és több kiszerelésben is kaphatók. Neked melyik a kedvenced? Válaszd ki, és újítsd fel azzal régi bútorodat! >>

Az asztalt készítette: Hlywka Hanna

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem