Nyári dekor a fészer oldalán

2012-05-21

Egy kis csiszolás, egy kis festés, majd némi vágás, ragasztás, és máris vidám, nyári hangulatot teremthetünk a kertünkben, de akár a teraszon, vagy a lakásban is!
A hétvégi szép idő már jelzi a meteorológiai nyár közeledtét. Szóval eljött az ideje, hogy lassan a tavaszi után a nyári hangulatot is mind többször, mind több helyen becsempésszük otthonunkba, kertünkbe. Kezdhetjük például egy olyan alkotással, amivel kicsit barkácsolnunk, kicsit átalakítanunk, s kicsit hobbiznunk is kell.

Ha pont van otthon egy használaton kívüli, vagy épp új életre vágyó fa akasztónk, essünk neki, újítsuk fel, és akasszunk rá vidám, színes, papír függődíszeket, girlandokat!


Nem baj, ha fiókok nincsenek a mi akasztónkon. Sőt, az sem baj, ha a miénk nem is régi vagy nem is ilyen kinézetű darab! Vehetsz egy új, natúr, fa akasztót is, és azt is új életre keltheted!


1. Első lépésben egy alapos csiszolással – már, ha régi fával dolgozol. Majd jöhet a pácolás vizes bázisú fapáccal. Ha ez nincs, de van otthon hobbi festéked, azt jól higítsd fel vízzel, s úgy kend át vele a fa felületét. Olyan lesz, mintha pácoltad volna!


2. Ha alapjában véve tetszik a kopottas, rusztikus stílus, akkor miután megszáradt a festék, egy finom csiszolópapírral kicsit visszacsiszolhatod helyenként (különösen az éleken) a színt, de ezt a lépést akár el is hagyhatod.


3. Végül lakkozd át az egész akasztót! Amíg a lakk szárad, készítsd el a girlandokat!


Lehet, hogy ősszel az esőkabátok lógnak a fészer oldalára erősített akasztón, de nyárra használd az amúgy praktikus kis fogast dekorációk tartójaként! Az akasztókra lógass fel különböző, papírból készült függődíszeket és egy-egy üveg mécsestartót. Minden trendi idén, ami vidám, színes, pláne, ha muffin! Persze a pillangók és virágok társasága elmaradhatatlan!


1. A színes kartonokra fektess rá sablonokat. Természetesen, ha nincs, az sem baj, hiszen Te magad is rajzolhatsz és kivághatsz különböző formákat. A vágást megkönnyíti ugyan egy ilyen vágókés, de ezt ollóval is tökéletesen helyettesítheted! Kisebb-nagyobb, más színű kartonból kivágott részletekkel dekoráld az alapfigurát, legyen az muffin, pillangó vagy virág! Mindenből kettőt csinálj, hogy miért, az hamarosan kiderül.


2. A virágokhoz 4-5 réteg selyempapírt helyezz el a Big Shot vágógépbe és úgy vágd ki a formákat - különböző méretekben, színekben.


3. Fogj össze 4-5 virágot (különböző, de egymáshoz illő árnyalatúakat) és egy mintás miltonkapoccsal rögzítsd őket egymáshoz.


4. A selyemvirág hátulját kend be hobbi ragasztóval vagy ragasztópisztollyal, majd ragaszd rá egy kartonból kivágott körre. Hogy szebb legyen a girlandod - ha netán fújja a hűs nyári szellő - kétoldalasra csinálj minden elemet! Tehát a kör másik felére is ragassz fel egy selyemvirágot! DE! Előtte ...


5. ... Illessz be egy színes zsinórt is, amin a díszek lógni fognak! Ragasztózd be az egyik forma hátoldalát (hobbi ragasztóval vagy ragasztópisztollyal), nyomd bele a zsinórt, majd a papírforma párját! A girland végére csomózz egy hurkot, amivel majd felakaszthatod. Ha szeretnél, néhány fa vagy kerámiagyöngyöt is fűzhetsz a girlandra, amiket tetszés szerint hagyhatsz rácsúszni a papírformákra, vagy egy-egy pötty ragasztóval fix helyre rögzíthetsz a zsinóron.

Alapanyagok, kellékek:
-fa akasztó,
-fapác vagy hobbi festék,
-ecset,
-csiszolópapír,
-színes kartonok (egyszínűek, de akár mintásak is, tetszés szerint),
-színes selyempapírok,
-Sizzix Big Shot vágó- és domborítógép,
-sablonok,
-színes, mintás miltonkapcsok,
-színes zsinórok,
-színes fagyöngyök vagy kerámiagyöngyök,
-olló, vágókés,
-hobbi ragasztó vagy ragasztópisztoly,


Forrás: www.cchobby.dk


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem