Nincsen farsang álarc nélkül - 4.

2016-01-25

Farsang , álarc , maszk , toll , ékkő , strasszkő , Festés

Ha a gyermeked irigykedve nézte, ahogy elkészítetted saját csillogó, tollakkal teli, színes álarcodat, akkor lepd meg Őt is eggyel! Mai cikkünkben a gyerekeknek és a gyerekekkel könnyen elkészíthető álarcötleteké a főszerep!

A következő álarcok mindegyikének az alapja a papírmasé vagy műanyag félarc maszk, amiket festéssel, csillogó ékkövekkel, színes tollakkal, flitterekkel, papírokkal lehet a legegyszerűbben csilivilivé varázsolni.

A szükséges kellékeket összegyűjtöttük Neked, itt meg is nézheted! >>


Ezeknek az álarcoknak az elkészítését a gyerekekre is rábízhatod, hidd el, örömmel vetik majd bele magukat a festésbe és a ragasztásba!


Az első lépés, hogy fesd le a maszkot hobbi festékkel két rétegben.

Választhatsz matt, fényes és gyöngyház színek közül. >>


A festék száradása után ragassz fel jó sok színes vagy kristály színű ékkövet. A ragasztáshoz hobbi ragasztót vagy ékszerragasztót ajánlunk.

Színes ékkövekből két különböző csomagot kínálunk. Ezeket itt megnézheted. >>A festés és a strasszok megvannak, már csak a tollak hiányoznak az álarcról, amiket a hátoldaláról ragaszthatsz fel. Ha gyermekednek adnád át ezt a munkafázist, mindenképpen segíts neki a ragasztópisztoly használatakor!

Színes tollakból mindenfélét találhatsz nálunk is. Nézd csak! >>

Gyakran látni a karneválokon csőrös maszkokat, amikhez hasonlókat nagyon könnyen készíthetsz otthon is, akár az apró kezek segítségével.


A kiindulási alap itt is a félarc maszk, amit először hobbi festékkel fess ki. Használhatsz több színt, amiket összemosva színátmenetes alapot kaphatsz.
Az alap száradása után pöttyözd be az álarcot. Ehhez használhatsz egy hobbi festékbe mártott radírvégű ceruzát is.

Hobbi festékeink széles választékát itt végignézheted! >>


Egy kartonból hajtogass kúpot, ragaszd össze, majd száradás után vágj ki egy kis háromszög alakú részt belőle, ez kerül majd a száj fölé. Ha nem színes kartont választasz, előbb fesd le a csőrt is az álarchoz illő színűre, majd utána ragaszd fel a maszkra.


A csőrös álarcra ugyanúgy, hátulról ragaszd fel a színes tollakat, mint az előző maszknál.

Te is pont lila, kék és zöld tollakat szeretnél a maszkodon viszontlátni? Szuper, mert nálunk épp vannak ilyen színűek! >>


Szafari hangulatú maszkhoz a narancsos, barnás árnyalatokat válaszd!

Ehhez itt találhatsz tollakat. >>Az alapmaszkra kartonból tetszőleges formájúra kivágott, lefestett és kidekorált plusz elemet is rögzíthetsz.

Farsangi álarcok készítéséhez számtalan alapanyagot és kelléket találhatsz nálunk. >>

További ötletekért lapozd át online Pöttyös füzetünket és nézd meg korábbi cikkeinket!

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem