Nincsen farsang álarc nélkül - 3.

2016-01-18

glitterpor , csillámpor , Farsang , karnevál , Festés , maszk , álarc , csillogás , Ragasztás

A farsang nem csak a gyerekeknek fontos és izgalmas esemény, a felnőttek manapság éppoly lelkesedéssel vetik bele magukat a jelmez- és álarckészítésbe. A kicsiknek szóló ötletek után most jöjjön néhány elegáns, igazi karneváli hangulatot idéző maszk felnőtteknek.

A sorozatunk korábbi részeiben bemutatott gyerekbálokra készíthető álarcok után most a felnőttek elegánsabb farsangi világába utazunk.

A karnevál magával ragadó, extrém ötletekkel, már-már túlzásokkal teli színpompás, csillogó hangulata könnyen megihleti az alkotás kedvelőit. Te szoktál farsangi álarcot készíteni Magadnak? Az ideit megálmodtad már? Ha netán még nem, akkor nézd végig az alábbi képeket, biztos, hogy lesz köztük olyan, amelyikbe azonnal beleszeretsz!:-)


Ennél az elegáns, romantikus álarcnál a rózsaszín és az arany szín dominál. Csillámporokkal vagy csillámos ragasztóval is díszítheted a krémszínűre kifestett (és tetszés szerint arany pasztával kissé antikolt) alapot, majd arany zsinórral kiemelheted a felső kontúrt. A karneváli hangulathoz elengedhetetlenek még a tollak.


Az arany-ezüst-fekete egy nagyon erős, karakteres színkombináció. Festékekből, glitterekből is megtalálod nálunk mindhárom színt, így könnyen elkészíthetsz Te is egy ilyen vagy hasonló álarcot.
Tipp: a maszkon a kidomborodó mintákat kialakíthatod ragasztópisztollyal is, majd száradás után kezdd el a festést. A jobb szem feletti díszt vastag kartondobozból is kivághatod, s dekorálhatod, de akár vékonyra kinyújtott modelmasszából is kiszaggathatod, majd festés-díszítés után univerzális ragasztóval vagy ragasztópisztollyal felragaszthatod.


Az előző maszkhoz hasonló színek dominálnak itt is, de itt kicsit visszafogottabban, elegánsabban jelennek meg.
A cirkalmas díszítő vonalakat a feketére vagy arany színűre lefestett maszkokon csillámragasztóval vagy üvegfesték kontúrral húzhatod meg a legkönnyebben. A díszítőfestés száradása után a strasszköveket speciális ragasztóval rögzítheted.


Még mindig a fekete-arany kombinációnál maradunk, ami az előzőekben leírtakhoz képest itt még plusz, az a bizsu láncok használata.


Ha tudsz szerezni pávatollat (és esetleg még egy pávás kitűzőt is), akkor már csak alig egy-két kellék kell hozzá, hogy a legtündöklőbb páva álarc a Tiéd legyen.
Vagy türkizkék glitterrel vond be az alapmaszkot és strasszkövekkel dekoráld, vagy egész egyszerűen a pávatoll színeivel harmonizáló flitterekkel áraszd el az álarcot! Nálunk a maszkok mellett a glittereket, strasszokat és flittereket is megtalálod.


Ha azt szeretnéd, hogy a maszkod csak a csillogásról szóljon, akkor elő a glitterporokkal, csillámos ragasztókkal. Az alapálarcot csillámos ragasztóval kontúrozd, majd kend be a kontúrozott területeket hobbi ragasztóval, és szórd tele csillámporokkal (egyszerre csak egy színnel dolgozz, hogy ne keveredjenek össze a színek). Száradás után puha szőrű ecsettel porold le a felesleget, és jöhet is a következő szín. Ha kész vagy az álarccal, akár már így is felveheted, de, ha szeretnél, még vastag kartonból kivághatsz extra dekorációt, amit szintén becsillámozva ragassz fel a maszkra.
Csillámos ragasztót és glitterporokat nálunk a szivárvány minden színében találhatsz!


Képek forrása: Pinterest
Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem