Minden, amit a csillámtetoválásról tudni kell

2016-07-12

nyári szünet , csillámtetoválás , tetoválás , csillámpor , neon , neon színek , nyári trend , Festés , Nyári tábor

Bár minden évszakban hódít, nyáron különösen sláger a csillámtetoválás! A csodaszép, extrafinom porokból alkotható minták akár hetekig csilloghatnak rajtad. Próbáld ki Te is!

A csillámtetoválás kortalan, a legkisebbek és a felnőttek kedvence is, sőt, azt sem lehet kijelenteni, hogy csak a lányok szeretnék. A fiúk is előszeretettel kérik, éppen ezét ma már elterjedtek a kifejezetten fiús minták is.


Ha eddig csak a különböző rendezvényeken kértél Magadnak vagy gyermekeidnek csillámtetoválást, itt az ideje, hogy otthon is kipróbáljátok! Az egy színnel való festést akár egy ovis korú gyerkőc is meg tudja csinálni, a komolyabb, összetettebb minták és a színátmenetes festés igényel már némi gyakorlatot, ám ma ezekhez is mutatunk ötleteket, tippeket, jó tanácsokat!Az ovi-, iskolaidőben mellőzésre kényszerült csillámtetkók most bátran előkerülhetnek! Nem csak csilloghatnak velük a gyerekek, de még a különböző készségeiket is fejleszthetik velük! Sokan éppen ezért tudatosan vásárolnak csillámtetoválás szettet a gyermeküknek, mert tisztában vannak vele, hogy ez egy olyan szórakozás, amivel nemcsak szívesen töltik az idejüket, hanem még fejleszti is a kicsik készségeit.

Nézd meg csillámtetováló készleteinket ITT! >>Milyen készségeket fejleszt gyerekeknél a csillámtetoválás?

1. Koncentráló képesség
A csillámtetoválás készítés leköti a gyerekek figyelmét. A sablon leválasztása, felhelyezése, a ragasztózás és a festés is mind figyelmet igényel. Ez fejleszti a gyermekek koncentráló képességét, aminek később tanulás során nagy hasznát fogják venni.

2. Esztétikai érzék
A rengeteg minta és csillámpor szinte korlátlan lehetőséget ad a gyerekeknek a csillámfestéshez. Megtanulják, hogyan helyezzék fel szépen a csillámtetováló sablont és azt hogyan fessék ki olyan színekkel, amelyek illenek egymáshoz. Mindez a gyermekek esztétikai érzékét és kreativitását fejleszti.

3. Finommotorikus mozgás
A minta ragasztóval való bekenése és a csillámporos ecset használata is apró, kifinomult mozdulatokat igényel. Ez a gyermekek finommotorikus mozgását és ügyességét fejleszti.

4. Színfelismerés
A sokféle csillámpor kiválasztása és a festés közben a gyerekek játékosan tanulják meg a színeket.Így készítsd a csillámtetoválást!

1. Tisztítsd le a bőrfelületet ott, ahol festeni akarsz
A csillámtetoválás tartóssága nagyban múlik azon, hogy a bőr ahová festesz tiszta-e. A zsíros és szennyezett bőrön nehezebben ragad meg a ragasztó és könnyebben le is pereg.

2. Helyezd fel a mintasablont
A mintasablon 3 rétegből áll. A sablon felhelyezés előtt a hátsó, fehér színű papírt kell lehúznod. Miután felhelyezted a bőrre, húzd le a felső, átlátszó fóliát.

3. Kend fel a bőrbarát csillámtetoválás ragasztót
Kend fel vékonyan a bőrre a sablonon, a mintán belül a raagsztót. Fontos! Várj 1-3 percet, amíg a ragasztó annyit szárad, hogy átlátszó lesz, és csak ezután kezd el a festést!

A BlueStar ragasztó vizes bázisú, bevizsgált és bőrbarát termék, nyugodtan használhatod érzékeny bőrű gyerekeken is.

4. Távolítsd el a sablont
A festés előtt távolítsd el a sablont a bőrről. Előfordulhat, hogy a vékonyabb részeknél elszakad a sablon. Ilyenkor javítópálcával vagy egy apró csipesszel tudod a legyegyszerűbben leszedni a leszakadt darabot a bőrről.

5. Vidd fel a csillámport a ragasztóba
Az ecsetet nyomd bele óvatosan a csillámporba, majd finom mozdulatokkal nyomkodd bele a ragasztóba. A felesleges csillámport a festés végén seprő ecsettel tudod eltávolítani a legkönnyebben.

Az alábbi videó az imént leírt lépéseket mutatja be:


Színátmenetes festés

Bár minden csillámtetoválás nagyon szép, a többszínű, színátmenetes minták mégis mindennél jobban tündökölnek. Ezek elkészítéséhez kell már némi gyakorlat, és néhány alapvető szabály betartása is kötelező.


A szép színátmenet elkészítésének lényege, hogy a színek között kis színárnyalat különbség legyen. Kis színárnyalat különbséggel a színek szépen egybeolvadnak és fokozatos színátmenetet készíthetsz.


Mielőtt belevágnál egy színátmentese tetkó elkészítésébe, fontos, hogy jól válaszd ki a színeket. Ha bizonytalan vagy benne, hogy mely árnyalatok illenének legjobban egymáshoz, készíts egy színpróbát!


Ez a kép a színpróbát illusztrálja, amit nem csak a bőrön, hanem akár egy darab papíron is elvégezhetsz. A jó színválasztás fontos a szép végredményhez, ezért ne sajnáld az időt a színpróbára!

 
A szép színátmenetes minta festésének trükkje, hogy sepregető mozdulatokkal vidd fel a színeket (érdemes úgy, hogy kívül legyen a legsötétebb és befelé világosodjon, hogy legyen kontúrja a mintának, de akár fordítva is csinálhatod). Ahogy befelé (vagy kifelé) megsepred az első színt, szépen szétszóródnak a szemcséi és a következő színű csillámpor közé tud menni, ez adja majd a színek közti átmenetet.


Általánosságban elmondható, hogy 3-5 színárnyalattal már nagyon szép színátmeneteket lehet készíteni. Ez a minta viszonylag sok, 7 színnel készült. Az ilyen kis mintákat általában nem érdemes ilyen sok színnel kifesteni. Viszont ezek a színek úgy vannak összeválogatva, hogy egy szín több árnyalatát használhatod fel. A ruha és a szárny rész is két árnyalatú. Így nem is tűnik olyan sok színűnek a minta.

Legyél Te a nyári partik fénypontja az éjszakában!


Próbáld ki a neonfényben (UV fényben) világító csillámporokat, és legyél Te az est fénypontja!
A világító csillámtetoválásokat is olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sima csillámtetkót. A különbség a két minta között viszont az, hogy az igazi látvány miatt olyan helyen kell tartózkodnod, ahol UV fény van, hogy világítani tudjon a mintád.

A neon színű csillámporok kínálatát ITT nézheted meg webáruházunkban. >>

Hogyan javítsd ki a hibás csillámtetoválást?

Megtörténhet, hogy miután elkészítetted a csillámtetoválásod, nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezted. Ez bárkivel előfordulhat, de semmi gond, íme egy két hasznos tipp a hibás tetkó javításához:


Mit ne csinálj?
Amikor kész van a csillámtetoválás mintád, és azt látod, hogy az elfolyt ragasztó miatt oda is került csillámpor, ahova nem szeretted volna, NE körömmel kezd el kaparni a széleket! Egyrészt fájdalmas is lehet, és kipirodást is okozhat a bőrön. Tűt, ollót, kést vagy bármilyen veszélyes eszközt se használj, mert megvághatod, megszúrhatod magad. Ki szeretne egy sebet a csodaszép csillámtetkója mellé?

Mit használj, hogy szépen ki tudd javítani a mintád?
Szerezz be egy javítópálcát, aminek két vége is van: az egyik végével a szélekhez, másik végével az aprólékosabb helyekhez tudsz hozzáférni, és hatékonyan el tudod távolítani a felesleges ragasztót és csillámport a kész mintádról. Így nem okozol sérülést sem magadnak, és a csillámtetkód is olyan szép lesz, mint ahogy elképzelted! De használhatsz bőrvisszatoló eszközt és körömreszelőt is a manikűrkészletből.

Hogyan távolíthatod el a csillámtetoválást?


A legegyszerűbb módja a tetkó eltávolításának, ha babaolajjal átitatott törlőkendővel letörlöd a mintát.

Csillámtetkó extra!

Tedd még látványosabbá a csillámtetkódat mozgó szemekkel!Hogyan csináld?

A szokásos módon helyezd fel a sablont, majd kend át ragasztóval a mintát. A mozgó szem hátoldalára kenj egy picike ragasztót, és helyezd el a mintában. Nagyon fontos, hogy ezt még azelőtt csináld meg, hogy elkezded a mintát csillámporral kifesteni. Így sokkal tartósabb lesz a végeredmény, tovább marad fent a szemecske. Végül pedig fesd ki a mintát úgy, ahogyan szeretnéd.

Mozgó pupillájú, színes, vicces szemekből nagy választékot találsz webshopunkban! >>

Tedd még ragyogóbbá a csillámtetkódat strasszkövekkel!


Akár az arc- és testfestés, a csillámtetoválást is kiegészítheted strasszkövekkel. A felragasztásukhoz használd a csillámpor ragasztót.

Fess csillogó szerencsekövet!


A csillámtetkót nem csak a bőrre, de akár kavicsra is felfestheted - az eljárás ugyanaz, mintha bőrre készítenéd el a tetoválást. Szép ajándék vagy dekoráció készülhet így belőle.

Csillámtetováláshoz való készleteink és kellékeink választékát ITT találod meg webshopunkban! >>

Forrás: tytoo.hu

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem