Mi is az a Decoupage?

2016-01-14

decoupage , szalvétatechnika , szalvéta , Deco-Tex , decoupage ragasztó , decoupage technika , Textil decoupage , Üveg és porcelán decoupageEz az egyszerű eljárás a dekoráció készítés rendkívül széles skáláját tárja elénk. Egy szép szalvétából vagy vékony csomagolópapírból kivágott motívummal gyorsan és könnyen díszíthetünk különböző felületeket, készíthetünk ajándék, dísz és használati tárgyakat.

Kattints ide és mindent megtalálsz amire szükséged lehet >>


Üveg és porcelán decoupage

Az üvegre, porcelánra készülő decoupage-hoz speciális, kifejezetten ezekhez a felületekhez való ragasztót használjunk. A technika lépései megegyeznek a hagyományos decoupage lépéseivel. A porcelánra és a hőálló üvegre készült mintákat tartósabbá tehetjük, ha sütőben 130˚C-on, 15-20 percig kiégetjük. A szalvétatechnikával készült üveg és porcelán tárgyak csak kézzel moshatók.

Kattints ide és mindent megtalálsz amire szükséged lehet >>


(Kép forrása: Pinterest)


Textil decoupage

A szalvétatechnikát speciális decoupage ragasztó, a Deco-Tex segítségével textil felületeken is alkalmazhatjuk, s így különleges terítőket, szalvétákat, kötényeket, táskákat, pólókat készíthetünk. Fontos, hogy ehhez a technikához természetes alapú, beavatott anyagot (lenvászon, pamut) használjunk.

Kattints ide és mindent megtalálsz amire szükséged lehet >>Alapozó festék decoupage technikához üvegre, műanyagra és fémre

Alapozó festékünk lehetővé teszi olyan felületek tartós, gazdaságos és időtálló díszítését (üveg, műanyag, fém), amelyekre eddig nehézkesen lehetett dolgozni, hiszen a hagyományos akrilfesték nem tapad meg kellőképpen rajtuk. 

A vizes bázisú, oldószermentes alapozó szagtalan, kifejezetten gyorsan szárad, ecsettel és szivaccsal is felhordható (javasolt inkább szivaccsal, tamponálva), kiváló fedőképességű és fehér színű. Vizes bázisú akrilfestékkel keverhető, vagyis bármilyen színárnyalatot elő tudunk magunk is állítani. Használata nagyon gazdaságos, mert a felület nem igényel egyéb kezelést, a szalvéta és decoupage papír közvetlenül erre is felragasztható.

Kattints ide és mindent megtalálsz amire szükséged lehet >>Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem