Mécsestartó házikó gyurmából

2016-11-18

Gyurma , lakásdekó , mécsestartó , gyertyafény , modellmassza

Ha készítettél valaha mézeskalács házikót, akkor már rutinosan állhatsz neki egy gyurma házikónak is. Akkor sem kell megijedned, ha nem, mert a cikkünkben bemutatott lépéseket követve könnyen felépíthetsz egy aranyos gyurmaházikót!

Te is szívesen állítanál a polcodra a képen láthatókhoz hasonló tárgyakat? Különös tekintettel a kis, minimál mécsestartó házikóra? Ne gondolkozz azon, hogy hol veheted meg, készítsd el inkább Te magad! Meg is mutatjuk, milyen egyszerű!

Nyújtsd ki a gyurmát kb. 2-3 mm vastagságúra, és szúrd ki ki belőle a házikó formát kétszer. Kisebb kiszúróformákkal ablakokat és ajtókat vághatsz a háznak.
Tipp: ha más alakú házikót szeretnél, az alapformát vastag kartonra is megrajzolhatod, kivághatod, majd azt a kinyújtott gyurmára helyezve sniccerrel körbevághatod.

A tetőkhöz a ház méretének megfelelően vágj ki sniccerrel két egyforma elemet, majd azokból egy-egy csillag alakú "tetőablakot" szúrj ki.

Miután minden elem megszáradt, univerzális ragasztóval ragaszd össze a házikó elemeit.

A ragasztás után már jól látható a mécsestartó házikó, de azért még nem tökéletes ez az állapot.

Ahhoz, hogy a házikód olyan legyen, mint amit egy bolt polcáról emelhetnél le, két fontos lépés van még hátra. Az egyik nem más, mint a "glettelés, hibajavítás" - vagyis az élek illesztéseit egy kis gyurmával tömítsd, tűntesd el.

Miután ez kész, és megszáradt a gyurma, az utolsó lépésben finom csiszolópapírral csiszold össze a javított részeket a házikó alapelemeivel.

Ha elégedett vagy a végeredménnyel, nincs is más dolgod, mint a polcra állítani a kis házikót, meggyújtani egy mécsest benne, és várni az ismerősök, családtagok elismerő bókjait!:-)


Forrás: http://www.lachicadelacasadecaramelo.com

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem