Márványos húsvéti tojás

2016-03-09

hungarocell tojás , márványozó festék , akasztó , műanyag tojás , Festés , Húsvét , Márványozás

Ha csak kevés időt tudsz a húsvéti tojások készítésére szánni, akkor a legjobb választás a márványozás, amivel tényleg pillanatok alatt születhetnek meg a festett tojások.

A márványozó festék segítségével különleges hatások és lenyűgöző minták készíthetőek nagyon sok felületen. Leggyakrabban hungarocell és műanyag tojásokra szoktuk használni, de az üveg és préselt papír alapokon is szépen látható a hatása.

A márványozásnak a karácsonyfagömbök mellett a húsvéti tojás készítés a másik legkedveltebb alkalmazási területe, mivel abszolút egyedi és megismételhetetlen minták hozhatók létre vele. Próbáld ki Te is! >>A márványos húsvéti tojások a locsolóknak is szép ajándékok lehetnek, de az otthonodat is díszíthetik egy szép kosárba vagy tálba helyezve.

Amire szükséged lesz a márványozáshoz:

A márványozáshoz a műanyag vagy a hungarocell tojásalapokat ajánljuk. Színes tojásokkal is kipróbálhatod a festékeket, sőt, színes alapoknál választhatsz akár csak egy vagy maximum két színt is, egészen más lesz vele a végeredmény, mintha ugyanígy járnál el fehér tojásokkal.

Műanyag és hungarocell tojásaink széles választékát ITT tekintheted meg! >>

A tojáson kívül a festék és a hurkapálca a többi fontos alapanyag:


A hurkapálca a festék elkeveréséhez és a tojások tartásához is kellhet, de ha nem felakasztható tojásokat, hanem betűzőket szeretnél, akkor is szükséged lesz rá.

Márványozó festéket 12 szép, élénk színben találsz kínálatunkban. ITT meg is nézheted őket! >>

Márványozás lépésről-lépésre:


1. Cseppents néhány csepp festéket egy kis vödör víz felszínére. A legszebb a 2-3 szín kombinációjából kialakult minta, de akár egy színnel is márványozhatsz.


2. Hurkapálcával formálj tetszőleges, márványos mintát a festékből.


3. Szúrj hurkapálcikát a tojásba és lassan mártsd bele a vízbe, ...


4. ..., majd, ha mindenhol érte a festék, gyorsan húzd is ki! A száradási idő kb. 15-30 perc.

A kész tojásokból ilyen csodaszép húsvétfát is készíthetsz, ám ahhoz, hogy felakaszthasd őket, szükséged lesz akasztókra.


A fém akasztót a műanyag tojásokhoz, míg a műanyag akasztót a hungarocell tojásokhoz használhatod.

A kész tojások önmagukban is nagyon szépek és különlegesek, de ha van kedved, tovább is dekorálhatod szalagokkal, ékkövekkel, glitterrel, tollakkal, flitterekkel, stb...

Webshopunkban nagy a választék a kiegészítő kellékekből. Nézz körül ITT! >>

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem