Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Könyvtámasz kép transzferrel

2019. 09. 08. 11:46:10
Ezúttal egy színes magazinból választottunk alanyt, melyet egy fából készült könyvtámasz díszítésére használtunk. A munkához különféle kiegészítő alapanyagokat is alkalmaztunk, többek között a jól ismert lágy Dekorfestéket és a Dekormetál matt festéket. Lássuk, hogyan transzferálhatunk magazinból kiollózott képet festett fafelületre!
 
Szükséges alapanyagok és kellékek:

- Kép transzfer
Dekorfesték lágy (lenkék)
- Dekormetál matt festék (csokoládé)
Matt akrilfesték (titánfehér)
Lakk-spray (matt) vagy Evo akril matt lakk 200ml
- Könyvtámasz, kör alakú
- Bármilyen rozetta mintájú stencil (a linkre kattintva egy csipke stencilre navigálsz át, de a stencilek között nagy a választék)
- Valamint: ecsetek, szivacs, stencilecset, olló, bármilyen színes magazin, papír, ceruza, dörzspapír és hajszárító
 
Egy fehér lapot helyezzünk a könyvtámasz korongos részére, a széleket nyomkodjuk le, és vágjuk ki a kör alakot. Ez lesz a sablonunk, melyet a kiválasztott képre, illetve annak részletére rakunk. Rajzoljuk körbe a papírkorongot, majd vágjuk ki a képet.
 
Fessük le a könyvtámaszt a lágy Dekorfestékkel, száradás után csiszoljuk meg a korong részt, majd 1 centiméterrel a korong peremétől befelé fessük le a felületet fehér matt akrilfestékkel.
 
Használjunk hajszárítót a festéskor, hogy gyorsan megszáradjon az alapunk. Ezután kenjük le a fehérre festett részt a Kép transzferrel. A kék peremet hagyjuk ki, oda ne kenjünk a transzferálóból. Ezután helyezzük a képet a lekent részre és hagyjuk teljesen megszáradni.
 
Miután teljesen szárazzá vált a ragasztott kép, egy vizes szivaccsal nedvesítsük be a papírt. Ezután az ujjunkkal dörzsöljük le a papírt a felületről. Addig dörzsöljük a felületet, amíg elő nem tűnik tisztán és jól láthatóan a transzferálni kívánt kép.
 
Szárítsuk meg a felületet, és a Kép transzferrel kenjük át a dekorációt. Ezután tovább dekorálhatjuk a könyvtámaszt kör alakzatú (rozettás) stencillel.
 
Egy réteg Dekorfestéket használjunk a stencilezéshez, melynek színe megegyezik a könyvtámasz többi részével. Majd a csokoládé színű Dekormetál matt festékkel árnyaljuk a stencilezést.
 
Helyezzük vissza a stencilt a felületre, és a Dekorfestékünkkel ismét menjünk át a mintán. Használhatunk más árnyalatú festéket is. A könyvtámasz L alakú részére stencilezzünk mintát a csokoládé színű Dekormetál matt festékkel.
 
Végül fújjuk le a könyvtámaszunkat matt lakkspray-vel. Reméljük ti is kipróbáltátok már a Kép transzfert, és csodás dekorációkat készítettetek vele. Munkáitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: könyvtámasz