Kötény és szatyor Anyának

2015-04-22

Pecsételés , Ajándékkészítés , Festés , textilfesték , Anyák napja

A natúr lenvásznak festése a hobbi technikák örök ranglistása. Különösen igaz ez, ha valamilyen ünnepi alkalomra szeretnénk egyedi textileket készíteni.  

Az Anyák napja egy igazán különleges alkalom! Ilyenkor előszeretettel alkalmazzuk a textilfestés technikáját, amihez választhatunk textilfestéket vagy textilfilceket, festhetünk sablonokkal vagy azok nélkül, sőt pecsételhetünk is - akár a saját kezünkkel!

Ma két ötletet mutatunk be vászon alapok dekorálásához. Az egyik ötletnél kézlenyomatból festünk virágot, a másiknál pedig szív alakot kontúrozunk körbe pöttyözéssel.

A virágok színe természetesen tetszőleges lehet, és apró gyerek kézzel pecsételve akár többet is tehettek egymás mellé.

Anyagszükséglet:

Textil bevásárlószatyor,

Vászon kötény,

Textilfesték

Textilfilc

Eszközök:

Ecset. radír végű ceruza. 

 

 

Elkészítés:

A szatyor belsejébe tegyetek egy vastag kartonlapot, hogy ne legyen festékes a másik oldal is! A gyerek kezét kenjétek be a textilfestékkel és így készítsetek 5 vagy 6 lenyomatot a virág szirmainak. Egészítsétek ki teljes virággá a művet további textilfestéssel. Ezekhez használjatok ecsetet vagy textilfilceket. A festék rögzítse érdekében száradás után hátoldaláról vasaljátok át a mintát. A kész, festett anyag kifordítva, max. 60 fokon mosható.

A szívecskés kötény egy nagyon egyszerű, már korábban is bemutatott technikával készül. 

A kötény mellrészére ragasszátok fel ragasztószalaggal a szív alakú sablont, majd a ceruza radíros végét vagy az ecset végét a festékbe mártva pöttyözzétek körbe a mintát. A zseb szélét is így díszíthetitek. Tipp: a zsebre vagy a szív közepébe nevet vagy kedves feliratot is írhattok textilfilccel. Száradás után a festéket vasalással rögzítsétek (hátoldalról)! A kész, festett anyag kifordítva, max. 60 fokon mosható.

A mintadarabokat készítette: Sági Kissné Sike Ildikó

 

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem