Készülj Te is tűzijátékkal augusztus 20-ra!

2016-08-14

zsenília , csillámpor , hobbi festék , Festés , gyerek hobbi , tűzijáték , arcfestés

Ha már tűkön ültök, és alig tudjátok kivárni az augusztus 20-i tűzijátékot, akkor üljetek le, és addig is alkossatok házilag, különböző technikákkal - legális - tűzijátékokat!;-)

A szünet utolsó hónapja is sok programot tartogat még a gyerekeknek, ezek egyikei például az augusztus 20-i események, majd a nap végén a tűzijáték. Az ezernyi fényes csillag játéka évről-évre rabul ejti a nézőközönséget, és nem csak a látványával, hanem a látványa által ihletett alkotás lehetőségével is!

Ülj le Te is a gyerkőcökkel, és kezdődjön a tűzijáték gyártás! Fessetek, rajzoljatok, hajtogassatok színes égi csillagszórókat! Íme néhány ötlet, hogyan csinálhatjátok!;-) 
Az egyik leggyakoribb technika a festés, amihez különböző eszközöket hívhattok segítségül - legyen az villa vagy épp egy papír guriga.

   
Ha az előző kettő technikán már túl vagytok, fessetek egy klassz tűzijátékot mosogatókefével vagy fogpiszkálóval is!


Az égi fényjáték alapja egy kézlenyomat is lehet, amihez hobbi festéket ajánlunk, és amit csillámragasztókkal díszíthettek tovább.


A kézlenyomat és a csillámok kombinációjával másként is kelthettek tűzijáték hatást. Ez esetben ragasztós kezeteket nyomjátok a papírra, majd szórjátok tele csillámporral. Száradás után jöhet a következő szín. A ragasztó esetében körültekintően válasszatok, és a lenyomat után azonnal mossatok kezet bő vízzel! A hobbi ragasztóba bátran belenyúlhattok egy-két tűzijáték erejéig.:-)


A fényes ünnepi látványosság még a sötét ellenére is csillog, tündököl, így a csillámporok nagyon élethűen adják vissza a látványát. Hobbi ragasztóval rajzoljatok alapokat fekete fotókartonon, majd extrafinom csillámporokkal szórjátok tele a ragasztózott részeket, és kész is a ragyogó elő tűzijáték! (Tipp: fekete lapú scrapbook album oldalát is díszíthetitek egy-két ilyen csillámos tűzijátékkal, jól mutatnak majd az igaziról készült fényképek mellett.)


A muffinpípírok is sok mindenre jók a sutésen kívül... például tűzijátéknak!;-)


Zseníliából is hajtogathattok tűzijátékokat, melyeket akár egy kerti partin is fellógathattok dekorációként!


Fekete fotókartonra színes pasztellkrétákkal vagy pasztellceruzákkal csodás tűzijátékot rajzolhattok. Akár olyat rajzoltok, amilyet megálmodtok, akár olyat, amilyet láttatok már, bekeretezve hangulatos dísze lehet a szobátok falának is a műremeketek!


És végül zárjuk a sort az arcfestéssel, ami nélkül ne is induljatok el augusztus 20-án tűzijátékot nézni!;-)

Képek forrása: Pinterest
entés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem