Készítsd el a saját rajzos könyvedet!

2016-05-23

notesz , album , Ragasztás , hobbi ragasztó , hullámkarton , fotókarton , színes papír , Papírmunkák , Papír , varrás

A gyerekrajzok megőrzése nagyon fontos mind a kis alkotóknak, mind a szülőknek, nagyszülőknek. A mappákban gyűlő, fiókban rejtőző standard megoldás mellett most egy kreatívabb ötletet mutatunk be, mégpedig videóval!

A gyerekek első műalkotásai már egész kicsi korukban megszületnek rajzok formájában, amiket minden szülő imád megőrizni. Maguk a kis művészek is szívesen nézegetik őket és szívesen dicsekednek el rajzaikkal. Hogy e fontos, első alkotások még véletlenül se tudjanak elkallódni, érdemes belőlük egy saját könyvet készíteni! Az ötlet nem csak a rajzok kreatív tárolására remek, hanem Anyák napi, Pedagógus napi, ballagási, születésnapi ajándéknak is kiváló, sőt, a közelgő gyereknap alkalmával akár a kicsikkel együtt, vagy a gyerkőcöknek meglepetésként is elkészítheted!

Hogyan?

Gyűjtsd össze a rajzokat, szerezz be A4-es méretű színes papírokat, különböző díszítő eszközöket (formalyukasztók, flitterek, csillámragasztók, matricák), hobbi ragasztót, vedd elő a varrógépedet, és varázsolj csodaszép könyvet a papírra vetett ákombákomokból, mesés gyerekrajzokból!

Az alkotáshoz szükséges hozzávalókat összeválogathatod webshopunk kínálatából ITT! >>


Négyesével hajtsd össze az A4-es (vagy kisebb esetén az A4-es papírra felragasztott) rajzokat. Ha megvannak a négyes kupacok, színes cérnákkal, varrógéppel varrd össze a hajtásvonalak mentén a papírokat. A hosszúra (kb. 20-20 cm) hagyott cérnaszálakat csomózd össze a könyvlapok mindkét végén, majd varrd össze és ragaszd meg a gerincet. Végül készítsd el a kemény borítólapokat, amikhez használhatsz akár kartondobozból, cipősdobozból kivágott darabokat, és ezeket bevonhatod gyűrt csomagolópapírokkal, mintás kartonokkal, öntapadós fóliával vagy filccel, textillel is. Ha ez a lépés is megvan, akkor tulajdonképpen készen is vagy!

A részletesebb útmutatóért nézd meg ezt a videót:


Ha hiányzik bármilyen hozzávaló, nálunk megtalálod! Katt. IDE! >>

Forrás: Panduro Hobby

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem