Kényelem a kertben

2011-05-28

Egy szék és egy takaró - a kettő önmagában is elég lehet a kertben eltöltendő időre, nekünk azonban kicsit más terveink vannak velük. Kattints, a részletekért!
Egy egyszerű, könnyed kis ötletet szeretnénk hétvégére a figyelmedbe ajánlani. Néhány óra elég is lehet a megvalósításához. Az utóbbi idők nyárias időjárásának köszönhetően pedig azonnal élvezheted is munkád gyümölcsét – amikor csak teheted, ülj ki a teraszra, a kertbe, és élvezd a napsütést!

A mai egy vegyes alkotás lesz – két részből áll. Egyfelől mondhatjuk rá, hogy régiből újat, másfelől az egyik hozzávalóból az eredeti rendeltetéséhez képest valami mást készítünk.
Felújítünk egy kerti széket, és – ha netán készen nem kapnál – ülőpárnát varrunk rá.

Hozzávalók, kellékek:
-fa szék,
-hobbi festék (akril festék) a lefestéséhez,
-hobbi lakk,
-steppelt nyári takaró,
-szalag vagy zsinór (pl. danubia szalag),
-ecset, 
-csiszolópapír,
-varrógép, 
-tű, cérna, 
-cikcakk olló

Egy egész kerti bútor garnitúrát is átalakíthatsz, de készíthetsz csak Magadnak is egy szép, új külsőbe bújtatott széket, amelybe szívesen ülsz le egy könyvet olvasni, egy koktélt szürcsölgetni, a csillagos eget bámulni, vagy csak nézni, ahogy a gyerekeid játszanak körülötted.

Az újdonsült kerti szék elkészítése 3 lépésben:


1. A fa széket csiszold meg, és portalanítsd, mielőtt hozzálátsz a festéshez. A szék átfestését mindenképpen kétszer (de lehet, hogy háromszor is) végezd el, persze megfelelő száradási időt hagyva az egyes rétegek között. (A mintadarab világos, mentazöld színt kapott, de természetesen Te bármilyet választhatsz, ami a kerted stílusához illik!) Amikor a festék megszáradt, kend át a széket hobbi lakkal is két rétegben.

2. Fektesd le a takarót, és vágd el 1/3 – 2/3 arányban. Használj cikcakk ollót, hogy minél kevésbé foszlódjon az anyag, majd varrd el a vágott széleket.

3. Az egyharmad részből lesz a fejpárna – tekerd fel, néhány öltéssel (kézzel) rögzítsd a gurigát, majd varrj fel a két szélétől kicsit beljebb két zsinórdarabot, amivel majd oda tudod kötözni a szék háttámlájának felső részéhez a párnát. A kétharmad részt hajtsd kétszer félbe, és arra is varrj fel két megkötőt. Ezzel el is készült az ülőpárna, amit, ha szeretnél,hűvösebb estéken levehetsz a székről, és betakarhatod vele Magad.


Forrás: Mit Hjem


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem