Kavicsfestés kicsiknek és nagyoknak

2016-05-26

hobbi festék , kavicsfestés , Kő-kavics , Gyereknap , gyerek hobbi , festékfilc

Színes halacskák, mandalák, medúzák, szívecskék, virágok, gombák, kedvenc állatkák - egy kis fantáziával és festékkel az utcán, parkban, folyóparton, kertben heverő kavicsokból bármi életre kelhet!

Sok olyan technika van, ami akárhogy is múlnak az évek, nem megy ki a divatból. A kavicsfestés is ezek közé tartozik. Gyerekek és felnőttek körében is igen népszerű móka a milliónyi szürke, fehér, barna kavics közül kiválogatni a megfelelő alakú darabokat, majd azokat egy kis festéssel, ragasztással életre kelteni.

A közelgő Gyereknap is jó alkalom arra, hogy együtt alkossanak kicsik és nagyok. Jó idő lesz, irány a szabad, gyűjtsetek és fessetek kavicsokat!:-)

Inspirációnak nézzétek meg az alábbi, három különböző ötletet tartalmazó videót, festékekért pedig nézzetek körül webáruházunkban!További ötletek a kavicsfestéshez:

   
Mi a gyerekek kedvenc állata? Cica? Elefánt? Bagoly? Netán a bogarakért rajong? Akkor fessétek rá ezeket a kavicsokra! Választhattok a technikák közül is - lehet néhány, elnagyolt ecsetvonással vagy apró részletességgel, lehet egy-két vagy sok-sok színnel is festeni.


A kedvenc mesefigurák is megelevenedhetnek a kavicsokon, legyen szó akár a szuperhősökről, a Minyonokról vagy épp a Barba családról.:-)


Az élénk színek leginkább a fehér, a fekete és a szürke kavicsokon mutatnak jól.

  
Ha nem vinnétek túlzásba a színeket, játsszatok a fekete-fehér kombinációval!:-)


Nem csak maga a kavicsfestés lehet a jó móka! Még jobb, ha a megfestett kavicsokkal játszhatnak is a gyerekek! A betűkből kezdődhet a szókirakó, a néhány figurát ábrázoló kavicsokból egy jó kis sztori kerekedhet ki, a házikókkal, autókkal pedig indulhat a kirándulás!

Még több inspirációra lenne szükségetek? Nézzetek szét Pinterest oldalunkon kavicsfestéssel foglalkozó tábláján! >>

A kavicsok festéséhez hobbi festékeinket és festékfilceinket ajánljuk, melyek széles választékát IDE össze is gyűjtöttük! >>

Videó forrása: Panduro Hobby
Képek forrása: Pinterest

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem