Játsszunk Halloween-est! -2.

2010-10-29

Újabb négy hangulatfokozó játékötlet a Halloween partira kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
„Jön, közeleg mindenszentek éjjele,
Boszorkányság készül itt is, ott is,
Démon oson fel és le,
Réten, utcán, tereken.
Jaj, gyerekek, vigyázzatok, útjába ne álljatok!"
(A. Goodrich-Freer)

Folytatódjon a játék ötletek sora!


Kép forrása: www.garmahis.com

SZÖRNY FOGÓCSKA

A játék célja: az egyszerű fogócska játék némi csavarral: egy ijesztő szörny igyekszik elkapni áldozatait.

Kellékek: egy ijesztő maszk, szörny kezek, egy kendő

A játék menete: keressetek a házban, kertben egy nagy területet, amelyben maszkolószalaggal vagy krétával egy nagy átmérőjű kört kijelölhettek a játéktérnek. Természetesen ez a terület legyen minden akadálytól mentes, tehát ha valamilyen bútor, tárgy ott áll, azt húzzátok el onnan, nehogy a szörny, vagy a többi játékos nekimenjen, és megsérüljön. Válasszátok ki, hogy ki legyen az első szörny, akinek fel kell vennie a maszkot és a kezeket, sőt, még egy kendővel kössétek be a szemét is, hogy ne lásson. Ez a fogócska egy halláson, tapintáson alapuló játék. Minden játékosnak a körön belül kell maradnia, amíg a szörny kószál körbe-körbe, és próbálja elkapni áldozatait. Amikor a szörny nyögdécselni, mormogni, dörmögni kezd, a játékosoknak is ezt kell tenniük, és ki kell nyújtaniuk a kezüket, hogy ezáltal találhassa meg, kaphassa el őket a szörny. Akit a szörny elkap, annak kell szerepet cserélnie vel, s magára húznia a szörny maszkot és kezeket.
Kép forrása: www.garmahis.com

JACK ORROT KERES

A játék célja: Jack-O-Lantern-nek, a töklámpásnak orrot ragasztani.

Kellékek: egy igazi halloween tök, vagy egy nagy, kartonból kivágott tökfej, fekete, kartonból kivágott orrok, rajzszög, kendők

A játék menete: készítsd elő a tökfejet, legyenek szemei és szája, de orra ne, annak csak a helyét hagyd ki! Vágd ki a fekete papír orrokat (annyit, ahányan a játékot játszani fogjátok). Minden játékosnak kösd be a szemét egy kendővel, forgasd meg őket néhányszor, és hagyd őket, hadd induljanak útjukra! Kezdődhet a keresés! A játékosoknak meg kell találniuk a tökfejet, és vakon fel kell tűzniük annak orrát. Aki a az orr valós helyéhez legközelebb betalált, az nyer!
Kép forrása: www.garmahis.com

HALLOWEEN ACTIVITY


A játék célja: a csapattagoknak kitalálni azt a szót, amit társuk lerajzol, és ezzel pontokat gyűjteni.

Kellékek: egy tök formájú tartó (ennek híján bármilyen, nem átlátszó kübli megteszi), papír és ceruza, vagy rajztábla és filctoll, 1 perces homokóra (vagy stopperóra)

Előkészületek: írj fel kis papírkártyákra Halloweennel kapcsolatos szavakat, mint pl. múmia, boszorkány, csontváz, töklámpás, pók, denevér, nyalóka, boszi kalap stb. Minél több kártyát csinálsz, annál tovább tudjátok játszani a játékot. A kész kártyákat tedd bele a küblibe.

A játék menete: ha ismeritek a klasszikus Activity társasjátékot, akkor menni fog ez a játék is, ahol azonban csak a rajzolós feladatot kell majd megoldanotok! A játékot két csapat játssza. Amelyik kezd, annak egyik embere húz egy kártyát, és az azon található szót elkezdi lerajzolni. A csapattagoknak pedig ki kell találniuk, mi a keresett szó. A homokórát készítsétek elő, és amint elkezdődik a rajzolás, indítsátok el, mert a csapatoknak csupán egyetlen perce van a feladatra! Ha a társak jó megfejtést mondanak, jár a pont, és következik a másik társaság. Betűket, számokat és magát a szót konkrétan nem szabad lerajzolni! Abban előre egyezzetek meg, hogy a másik csapat rabolhat-e.
Tipp: még izgalmasabbá, nehezebbé tehetitek a játékot, ha a kártyákra horror filmek címeit írjátok, hiszen ez sok esetben nem egyetlen szó lesz!
Kép forrása: www.garmahis.com

TÉVES ÜZENET

A játék célja: egy rémisztő üzenet továbbítása és annak egyre viccesebb átalakulása.

A játék menete: minél többen játsszák, annál szórakoztatóbb a játék. Üljetek egy nagy körbe vagy legalábbis kartávolságba egymástól. Válasszatok ki valakit, aki az "üzenet" forrásaként fog szolgálni. Az üzenet értelmi szerzője a tőle jobbra helyet foglaló játékos fülébe suttog egy rövid, rémisztő mondatot (esetleg két-három mondatot, de annál nem többet), ezzel elindítva a játékot. Minden üzenet csupán egyetlen alkalommal továbbítható. Ezt követően szép sorjában minden játékosnak továbbítania kell a mondatot a jobbján ülő szomszédjának. Amint az üzenet elérkezik az utolsó játékoshoz is - vagyis visszaérkezik a "feladó" balján ülőhöz – kérjétek meg, hogy fedje fel annak titkos tartalmát. Ritkán fordul elő, hogy a játékot indító játékos viszont hallhatná eredeti történetét. Utólag átbeszélve jót nevethettek azon, hogy mennyit változott az eredeti történet.
Tipp: nyelvtörőkkel még jobban megbolondíthatjátok a történetet.GYEREKBARÁT JÁTÉKÖTLETEK

A végén nézzük, hogy a fent leírt játékok mennyire alkalmasak a gyerekbulikon való bevetésre:

SZÖRNY FOGÓCSKA - abszolút jó gyerekeknek, hiszen ők imádnak fogócskázni. Talán csak a túl ijesztő maszk viseletét kerüljétek el.

JACK ORROT KERES - ez is illik gyerekeknek, egyetlen változtatással, mégpedig azzal, hogy rajzszög helyett ragasztószalagot, vagy gyurmaragasztót használjatok, mert az túl veszélyes lehet.

HALLOWEEN ACTIVITY - ez is egy abszolút gyerekbarát játék, esetleg annyi módosítással, hogy 2 percet adjatok a kis lurkóknak.

TÉVES ÜZENET - egy szórakoztató, nevettető, vidám játék lehet gyerekbulin (kivéve persze a horror film címes változatot!).Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem