Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Húsvéti ajtókoszorú

2020. 03. 23. 18:08:57

Húsvéti ajtódísz készítése

 

Többféle ajtókoszorú is készíthető húsvétra, ennek csak a képzeletünk szab határt. Én most egy tojásokkal megpakolt verziót készítettem, amit még egyedibbé tettem moha használatával.

 

Amiket használtam hozzá:

 

Első lépésként jöhet is a legmókásabb része a projektnek: ragasztópisztoly segítségével ragasszuk fel a tojásokat a koszorú alapra. Ügyeljünk arra, hogy gyorsan dolgozzunk, mert a forró ragasztó megolvasztja a hungarocellt. Ahhoz, hogy még szebben mutasson az elkészült dísz figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint két egyforma szín ne kerüljön egymás mellé. A csomagban kék, zöld, citromsárga és rózsaszín, kissé márványmintás tojások voltak, ezek nagyon szépen mutatnak a koszorún.

 

 

Ha felragasztgattuk a tojásokat, a kimaradt részt - ha szeretnétek, akkor teljesen befedhetitek a koszorút tojásokkal, én direkt nem tettem így - elkezdtem betekerni zöld kockás szalaggal. A szalag elejét a koszorú hátulján ragasztópisztollyal rögzítettem, majd jó szorosan kezdtem feltekerni, közben néha-néha rögzítettem szintén ragasztóval a hátulján, hogy ne csússzon szét.

 

  

 

És itt jön a trükk: ahhoz, hogy a koszorú ne nézzen ki félkésznek, befejezetlennek, a tojások közötti réseket érdemes valamivel kitölteni. Karácsonyi koszorú esetén használhatunk erre a célra vattapamacsot, ám most húsvét lévén én mohát használtam. A mohát óvatosan gyömöszöljük be a résekbe valamilyen vékonyabb eszköz segítségével figyelve arra, hogy ne sértsük fel a hungarocell tojásokat.

 

  

 

Már csak az akasztó van hátra, és készen is van az egyedi húsvéti ajtókoszorúnk

 

     

 

 

Kellemes időtöltést és munkát kívánunk!

 

kh csapata