Halloween mix gyerekeknek

2012-10-28

A Halloween a gyerekek számára is izgalmas ünnep, különösen a jópofa tökdekorációk és a sok finomság miatt. Most Nekik gyűjtöttünk össze egy csokornyi tökös ötletet!

Halloweenes cikkeinkben idén a kisebb-nagyobb tököcskék különleges felhasználását szeretnénk bemutatni. Nem elsősorban a tökfaragást, sokkal inkább más, dekoratív, de nagyon egyszerűen, gyorsan kivitekezhető ötletekkel szeretnénk ellátni Titeket. 

Halloween mix-2012 c. írásunkban már találhattatok erre is egy csokornyi példát, most pedig szeretnénk a gyerekek kedvében járni! Következzenek olyan apró ötletek, amiket a gyerekekkel együtt, a gyerekek örömére tudtok Ti is otthon pillanatok alatt megvalósítani: 

Ha a gyerekek még túl kicsik, hogy besegítsenek a tökfaragásba, és nem is a rémes tökfejekre vágynak, akkor íme egy jópofa ötlet, amihez a tökön kívül sárga- és fehérépára lesz szükség! Csak a szemeket kell kivágni, majd az orroknak - amik a répák lesznek - egy-egy kisebb lyukat, bedugni őket és ennyi az egész! Ha mécsest is szeretnénk elhelyezni bennük, akkor persze a kalapjuk levágása után a belsejüket is ki kell vájni.

 Ezek a mókás kis tökfilkók is nagyon egyszerűen készülnek el.  

A tökök elején vájjunk ki két nagyobb lyukat, ahová egy-egy előre megrajzolt ping-pong labda vagy hungarocell golyó befér. (Hogy ne essenek ki a szemek, ragasszuk be őket.) Faragjunk egy kis mosolygós szájat és készen is vagyunk!

 

 Manapság már itthon is különböző tökfajtákból válogathatunk a piacokon, szupermarketekben. Vegyünk kisebb-nagyobb, különböző mintás és színű dísztököket, tökfajtákat és azokból "építsünk" ilyen-olyan figurákat. Hogy több tököcske megálljon egymás hátán, ragasszuk össze őket ragasztópisztollyal, vagy vastagabb drótra "fűzzük fel" őket.

Halloweenkor nem csak magunkra gondolhatunk. A gyerekek nagyon szeretnek madáretetővel kedveskedni a környezetükben élő madaraknak, nos Halloween idején mi sem lehetne praktikusabb megoldás, mint egy félbevágott, kivájt tök megtöltése finom csemegékkel!

A gyerekek Halloween partiján a játékok mellett a sok finom cukorka a főszereplő. Házigazdaként jó ötlet lehet szépen, az ünnephez illő módon megterített asztallal várni a kis vendégeket. A különböző cukorkákat rendezzük üveg tárolókba, fedélnek mindegyik tetejére kerüljön egy-egy tököcske, amit a tárolóban található cukorkákkal dekorálunk. 

A felnőtteket a partikon "welcome drink"-kel fogadjuk, a gyerekek buliján várja egy narancssárga és fekete nyalókákkal teletűzdelt halloween tök a vendégeket! Érkezéskor mindenki kihúzhat magának egy fincsi nyalókát!

 

Végül jöjjön egy ötlet, ami elsősorban a lányoknak való. Ha már úgyis faragunk, kivájunk nagy tököket, egy csomó tökmag kerül elő, amikből akár nyakláncot, karkötőt is fűzhetünk.

A tökmagokat alaposan öblítsük le, majd tegyük papírtörlőre őket és szobahőmérsékleten, 6-8 órán keresztül hagyjuk száradni. Ennél tovább ne szárítsuk a magokat, mert ha túlságosan kiszáradnak, törékennyé válnak, és nem lehet őket felfűzni. Fűzzünk be vékony gyöngyfűzőszálat, damilt egy gyöngyfűzőtűbe, és tetszőleges sorrendben, állítva vagy fektetve fűzzük fel a tökmagokat. Egy-egy kis csoport előtt és után köthetünk csomót a szálra, így az azok közé fűzött magok nem fognak elcsúszni. Ha gumidamillal dolgozunk, akár csomóval is zárhatjuk a láncot, mert könnyen belebújhatunk, de rögzíthetünk kapcsot is a lánc végére.

 Forrás: marthastewart.com

  

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem