Halloween mix-2012

2012-10-24

Közeledünk az idei Halloweenhez, összeszedtünk hát egy csokornyi apró öteletet a rémséges készülődéshez!

Bár kétségkívül a nálunk is évről-évre népszerűbb Halloween főszereplői a rémséges töklámpások, számtalan más ötlet van még a különböző tökfajták lakásdekó készítését illetően.

Ezekből gyűjtöttünk most össze egy csokorra valót! Mindegyik nagyon egyszerű, így még nem késő hozzákezdened, hogy az idei Halloween éjszakára Te is méltóképpen átöltöztesd az otthonodat!

 

Tökből virágkosár

A szép őszi virágokat Halloweenkor ne a szokásos vázákba, hanem tökből készült kosárba állítsd! Ha csináltál már nyáron görögdinnyéből kosarat gyümölcssalátának vagy bólénak, akkor tudod, hogyan fogj hozzá a tökkosár készítésének. Ha nem, az sem baj, hiszen egyáltalán nem nehéz, csak egy jó éles kés kell hozzá! Vágd ki először a tök két fölső oldaláról a két negyedrészt, majd belezd ki a tököt és a kosár fogója alatti részt is. Ha gondolod, csipkézheted is, vagyis szép mintásra is készítheted a kosár szélét és fogóját, de hagyhatod simán is, ha Neked úgy könnyebb. Ehhez a tökkosárhoz érdemes hosszúkásabb tököt választanod.

 

Tökből váza még egyszerűbben

Noha az előbb látott tökkosarat sem nehéz elkészíteni, ha Te még ennél is könnyebb, ám hasonló ötletre vágysz, íme a tökéletes megoldás! Egyszerűen vágd le a tök tetejét, vájd ki a belsejét, töltsd meg vízzel, és állítsd újdonsült vázádba a virágaidat!

 

Italhűtő tál

Ha idén Te leszel a Halloween parti házigazdája, a ma bemutatott ötletek bármelyikével elkápráztathatod vendégeidet. Így például ezzel az egyszerű, de nagyszerű megoldással is, ami szerint egy félbevágott, kivájt tökkel helyettesíted az italhűtő tálat. Pillanatok alatt megvan és roppant mutatós ötlet!

  

 Tálald a sütőtök krémlevest stílszerűen!

 Ha nem a nagy partik, hanem a meghittebb ebédek, vacsorák híve vagy, akkor sem kell lemondanod a különleges megoldásokról! Tálald a sütőtök krémlevest legszebb leveses táladban, ám a saját fedője helyett egy tök kalapját helyezd el rajta!

 

Faragj tököt, de ezúttal másképpen!

Maradva még a terítéknél és az asztaldekorációnál, a hatalmas töklámpásokat idén új technikával is kifaraghatod! A hagyományos, rémisztő arcok helyett készíts művészibb alkotásokat! Rajzolj fel egy mintát a tökre, majd azt faragd körbe. A kissé kiemelkedő mintát fesd be fekete hobbi festékkel, vagy színezd be fekete festékfilccel, majd így helyezd el a töklámpás kivájt belsejében a mécsest!

 

Sünik a kertben

Sünit látni a kertünkben mindig örömteli pillanat. Ám ez nem mindenkinek adatik meg. Kivéve Halloween éjszakáját, amikor bárki könnyedén varázsolhat akár egy egész sünicsaládot a saját kertjébe (teraszára)! Különböző méretű, hosszúkásabb alakú tököknek vágd le az egyik végét, vájd ki a belsejét, és fúrj a felületére sok-sok lyukat. Fogj egy karácsonyfa égősort, helyezd el a tök belsejében, majd minden lyukon dugj ki egy izzót.  A tök levágott végén dugj be egy kisebb dísztököt vagy sütötököt (ha túl nagy, akkor vágd akkorára, ami befér) a süni fejének. A tök szára lehet is az orr, de még két lyukat fúrj szemnek, és oda is dugj egy-egy izzót. Lámpa fel, és útjára is indulhat a világító süncsalád!

  

Girbe-gurba töklámpások

Na jó, azért a kis rémségeket nem lehet teljesen nélkülözni az idei kollekcióból sem, de azért íme egy újabb ötlet, amivel kicsit változatosabbá teheted a szellemes töklámpásokat! Ne a hagyományos, álló formában faragd ki őket, hanem válassz olyan tököket a piacon, amiknek van kisebb-nagyobb, hosszabb-rövidebb, vékonyabb-vastagabb száruk, amik, ha fektetve faragod meg őket, girbe-gurba orrok lehetnek.

Ha nem bírod a sok kilós óriástököket hazacipelni, a pici dísztökökkel is remek dekorációkat késztíhetsz! Nézd csak!

Denevér ülteTÖK

 Ha vendégeket hívsz, stílusos "ültetőkártyákkal" várd őket! Fekete kartonból vágj ki két denevérszárnyat, a szélüket feltekerve ragaszd fel egy-egy fogpiszkálóra, és szúrd bele a dísztök két oldalába. Egy kis etikett címkére írd rá a vendég nevét, és akaszd fel a kistök szárára.

 

Dísztök a tányérban

 Az ülteTÖK másik változata, amikor a dísztököket arany hobbi festékkel vagy festéksprayvel befested, és egy arany zsinórral akasztod a kis etikett címkére arany betűkkel felírt nevet.

 

Dísztökgirland

 Egy nagyméretű zsákvarrótűbe fűzz natúr spárgát vagy kenderzsinórt, és fűzd fel a tököcskéket tetszőleges sorrendben. A kerítésre, korlátokra akasztva csodás kis dekoráció lesz belőle!

 

Forrás: marthastewart.com


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem