Halloween fülik pár perc alatt!

2014-10-29

Este Halloween buliba mész? És hiányzik valami jópofa kiegészítő? Íme néhány, pillanatok alatt elkészíthető HW füli ötlet!

A Halloween partikon nem csak a mókás és ötletes dekorációkra, hanem saját öltözetünkre is nagyon odafigyelünk. Valljuk be, ezen a napon mindent elkövetünk, hogy legalább egy csipetnyit átvegyünk a tökös-szellemes-denevéres hangulatból, legyen az egyetlen töklámpás kifaragása, egy jól kitalált jelmez, egy szép asztaldísz, vagy egy mókás kiegészítő a ruhánkhoz.

Ha ma vagy a hosszú hétvége bármelyik napján Halloween buliba készülsz, és a toaletted összeállításánál már csak a fülbevalóval vagy gondban, ne a bizsu boltba szaladj! Túrj kicsit a hobbi cuccaid között, nézd végig alábbi ötleteinket, hátha valamelyik megtetszik, s ha igen, alkoss egyedi füliket magadnak! Pillanatok alatt elkészülhetsz a most bemutatásra kerülő fülönfüggők bármelyikével, ha több időd is van még a készülődésre, akkor még a barátnődet is meglepheted egy párral! 

Amire szükséged lesz...

Alapanyagok, kellékek:

-fekete, fehér és/vagy narancssárga dekorgumi (ha nincs gumilapod, helyettesítheted vastag kartonnal is, vagy kartonra ragasztott hobbi filccel),

-sablonok,

-fülbevaló alapok, szerelőkarikák, szerelőpálcikák,

-különböző gyöngyök tetszés szerint fehér, kristály, fekete, narancs színben (de ez akár el is hagyható),

-fekete, narancs (réz) glitterpor, színtelen strasszkő,

-fekete akrilfilc,

-hobbi ragasztó, ragasztópisztoly,

-olló,

-kúposfogó, csípőfogó

SZELLEMES FÜLBEVALÓ

Rajzold körbe és vágd ki a sablon alapján fehér dekorgumiból a szellemeket (egy pár tükörképet rajzolj!), majd fekete akrilfilccel rajzold meg a szellemek arcát! Egy szerelőpálcikával szúrj lyukat a szellem fejénél (nagyon könnyű átszúrni), dugj át azon egy szerelőkarikát, majd akassz bele egy füli alapot!

TÖKÖS FÜLBEVALÓ

Rajzold körbe és vágd ki a sablon alapján narancssárga gumilapból a tököket (tükörképeket rajzolj!), fekete akrilfilccel rajzolj nekik arcot vagy tetszőleges mintát, a szárakat ragasztózd be és szórj bele narancssárga (réz) színű ultrafinom glitterport. Ha megszáradt, rázd le a felesleget, szúrj lyukat a tökök szárán egy szerelőpálcikával, dugj át a lyukakon egy-egy szerelőkarikát és rögzítsd a fülialapot. Ez a kép azt is megmutatja, hogy ha úgy érzed, nem áll jól a figura (nem szemből látszik), akkor egy plusz karika beiktatásával kiküszöbölheted ezt a problémát.

DENEVÉRES FÜLBEVALÓ

Rajzold körbe és vágd ki a sablon alapján fekete dekorgumiból a denevéreket, majd egy fogpiszkáló segítségével tegyél két-két ragasztópöttyöt a fejekre, és nyomj a ragasztóba strasszköveket. Miután megszáradt a ragasztó, egy szerelőpálcikával szúrj lyukat a denevér fejénél, dugj át azon egy szerelőkarikát, majd akassz bele egy füli alapot!

GLITTERES-GYÖNGYÖS DENEVÉRES FÜLBEVALÓ

Ez a példa egy kombinált lehetőséget mutat, ha legalább fél órád van a füligyártásra, akkor állj neki. Egyáltalán nem bonyolult, csak a ragasztó száradását kell megvárni, de addig is, amíg az nem történik meg, elkészíthetsz egy gyorsabb verziót is, vagy elmehetsz fürödni, öltözködni, sminkelni.

 

1. Rajzold körbe és vágd ki a sablon alapján dekorgumiból a denevért (de tetszés szerint tököt, szellemet vagy bármit kivághatsz). Ragasztózd be hobbi ragasztóval, és szórj rá bőven fekete glitterport (ebben az esetben én nem az ultrafinom változatot használtam, de az is tökéletes). Tedd félre száradni, majd amikor kész, szórd le alaposan a felesleget.

2. Egy szerelőpálcikával szúrd át a gumilapot (nagyon könnyű!) a denevér fején, ott, ahová a szerelékek kerülnek majd.

3. Fogj egy hurkos szerelőpálcikát és fűzz rá fehér (vagy akár fekete, narancssárga) gyöngyöket (én a vegyes formájú üveggyöngyökből válogattam), majd a pálcika végére hajlíts kúposfogóval egy hurkot. A denevérbe szúrt lukbon dugj át egy szerelőkarikát, akaszd bele a gyöngydísz egyik végét, zárd össze a karikát, végül a gyöngyös pálcika másik végébe akassz be egy fülbevaló alapot, és készen is vagy!

 

POMPOM TÖKÖS FÜLBEVALÓ

 Végül egy nem dekorgumis ötlet, amely szintén percek alatt megvan! Ha van otthon narancssárga pompomod (de lehet fekete vagy fehér is) és mozgó pupillájú ragasztható szemed, akkor már nyert ügyed van! Ragasztópisztollyal rögzíts két-két szemet mindkét pompomon, alulról fölfelé szúrj át egy-egy szerelőpálcikát rajtuk (mindegy, hogy hurkos vagy fejes, mert a pompom szálak között úgysem látszik ki), a végét vágd rövidebbre csípőfogóval, hogy csak annyi maradjon, amiből egy hurkot tudsz hajlítani. Ezután rögzítsd a pompom tököt egy fülialapra. Ha szeretnél, még fűzhetsz gyöngyöket is a tökfej fölé. (Én 3 cm-es pompomokat és 8 mm-es ragasztható szemeket használtam)

Tippek: minden ötlet mindennel tetszőlegesen kombinálható. A teljesen sima, gumilapból kivágott, és csak egy karikával a fülialapokhoz rögzített verziókat nyugodtan megbolondíthatod glitterporral, vagy gyöngyökkel még, vagy akár mindkettővel együtt, mint a denevérnél. Mixeld az ötleteket aszerint, hogy hány perced van az alkotásra! A méreteket is tetszőlegesen változtathatod a sablonok kicsinyítésével, nagyításával.

Jó készülődést és jó bulizást kívánunk!

Ötlet, kivitekezés és szöveg: Laukó Brigi

A cikk megjelent honlapunkon 2012. október 31-én.

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem