Gyurmázz nyári szappanokat!

2016-07-18

Nyári tábor , nyári szünet , Ajándékkészítés , Szappanöntés , Szappan , szappangyurma , szappankészítés

A népszerű szappangyurmázás ideális időtöltés a nyári szünetben (is) - hiszen kedvenc illatú, színű reszelékeitekkel akár tengerparti hangulatot idéző szappanokat is készíthettek!

Ha a sok nyári program között akad egy üres órátok, akkor vessétek bele magatokat a szappankészítésbe! Amennyiben természetes alapanyagú, natúr kozmetikumot szeretnétek, ráadásul pillanatok alatt, akkor a legjobb választás a szappangyurma!

A szappangyurmázáshoz minden alapanyagot megtaláltok webshopunkban, csak kattintsatok IDE vagy az alábbi képre! >>


A legjellemzőbb tengeri állatokat formáló szappanokhoz a szappangyurma kellékeken kívül a tengeri figurák gipszkiöntőformára lesz szükségetek.


A "Gyurmázzunk szappanokat!" c. cikksorozatunkban bemutatott alaplépésekkel kezdődik a tengeri állatok készítése is, vagyis öntsétek egy tálba a szappanreszeléket, adjatok hozzá 3 kupaknyi vizet, és gyúrjátok össze. Eztután azonban nem formákkal kell kiszúrnotok a figurákat, hanem a gipszöntő formába kell belenyomkodnotok a szappangyurmát.


Ha színezni vagy illatosítani szeretnétek a szappanokat, a gyúrás előtt adjátok hozzá a reszelékhez a színező Mica port, illetve az illóolajokat. A többszínű tengeri csillag mintájára bármelyik állatfigurát tetszés szerint színesíthetitek, csak tömködjetek különböző színű rétegeket, részeket a formába!

A szappangyurma színezéséről és illatosításáról ITT tudhattok meg többet! >>


Néhány óra után (javasolt - különösen nagy melegben - hűtőbe, vagy akár fagyasztóba is tenni a szappanokat), óvatosan kinyomhatók a szappanok a formából. A kiszórúval "kiszaggatott" szappanok száradási ideje rövidebb, mivel teljes felületüket éri a levegő. A formába tömködött szappanoknak több idő kell a száradáshoz.


A formából való kinyomás után a felesleges széleket egy éles késsel könnyen lefaraghatjátok, ...


... majd, a reszelékeket összegyűjthetitek, és még egy ráadás kis szappangolyót is formálhattok! Kár lenne veszni hagyni ennek a 100%-ban természetes alapú szappangyurmának egy szem "morzsáját" is!:-)


A végeredményekkel pedig a nyár hátralevő idejében nap mint nap tisztára és illatosra moshatjátok nem csak a kezeteket, de egész testeteket, sőt, akár a hajatokat is! A szappangyurmát már egészen kis babaáknál is bátran használhatjátok!


A képeken látható mintadarabokhoz levendulás szappangyurmát, valamint narancs és óceánkék színezőport használtunk.

Rendeljétek meg szappangyurmáinkat és kiegészítő kellékeinket 2016. augusztus 2-ig 20% kedvezménnyel webshopunkból! >>

Tudjatok meg mindent a szappangyurmákról a Gyurmázz szappanokat! c. cikksorozatunkból és a Húsvéti tojások-szappanból c. cikkünkből!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem