Füli pálcikából

2012-05-22

Egy különleges fülbevaló ötletet mutatunk  be mai ékszer rovatunkban - saját készítésű fülialappal, gyorsan és egyszerűen!
Tegnap még örültünk, hogy mindjárt itt a nyár, ma pedig ki se látunk az esernyő alól, és egész nap lámpát kell kapcsolnunk, olyan sötét van. Az ilyen búskomor időjárás képes a hangulatunkra is rányomni a bélyegét... Viszont, nekünk egy csomó minden van a tarsolyunkban, amivel ez ellen tehetünk! Egy csésze tea, kávé, egy finom sütemény, egy kis csoki, egy kis shoppingolás a kedvenc boltunkban, vagy egy kis kreativitás, egy kis alkotás!

Nekünk, kreatívhobbyzóknak, az alkotás kikapcsolódás és persze öröm is egyben. Öröm maga a folyamat és öröm a végeredmény, amit használhatunk, hordhatunk, elajándékozhatunk. Okozzunk hát örömet ma is magunknak (vagy másnak), használjuk ki ezt a csúnya időt, s alkossunk egy kicsit!

Jöjjön egy pár perces tipp egy klassz kis fülbevalóhoz!


Ha azon töröd a fejed, hogy honnan vegyél ilyen virágos fülbevalóalapot, ne is gondolkodj tovább! Ennél mi sem egyszerűbb! Te fogod elkészíteni! Mégpedig szerelőpálcikából és fémgyöngyökből!


Az első lépésben a gyöngyös szerelőpálcikából fülbevalóalapot kell készítened.
Először is húzz rá egy fémgyöngyöt (ajánljuk például a golyósort , golyós fémgyöngyöt , az  áttört mintás golyókat, vagy a Rockstars golyós díszelemét). Ha túl nagy lenne a fém díszelemek lyuka, egy apró ezüst fémgyöngyöt, akrilgyöngyöt vagy akár egy ezüst színű stoppert is közbeiktathatsz. Ha fönt van a "virág", akkor kúpos fogóval hajlíts szűken mögötte egy hurkot, majd tekerd a pálcikát egy toll köré, hogy szép, ívesen meg tudd hajlítani (ahogy a képen is látod). Ezzel el is készült a különleges fülialap!


A második lépés is nagyon egyszerű!
Fogj egy újabb gyöngyös szerelőpálcikát, húzz arra is egy fém gyöngyöt, majd húzz át rajta egy színes gyapjú golyót (de nyugodtan felfűzhetsz egy nagy méretű fa, akril vagy üveggyöngyöt is). A golyó végére egy gyöngykupak kerüljön (ajánljuk például a csiga mintásat , az oválist , a  gyöngyszoknyát vagy a simát ).


A kilógó szerelőpálcika véget hajlíts vissza, hogy kapj egy hurkot, amin keresztül ...


... fel tudod fűzni a lelógó díszt a fülialapra.

Csinálj egy ugyanilyen párocskát a fülbevalódnak, és már készen is vagy!
Meg is van a felüdülés erre a komor napra!

Alapanyagok, kellékek:
-gyöngyös szerelőpálcika (1 párhoz 4 db),
-fém gyöngyök tetszés szerint,
-gyapjú golyó, vagy bármilyen más nagyobb gyöngy fából, máanyagból, üvegből,
-kúpos fogó

Forrás: www.cchobby.dk


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem