Filc adventi naptár

2016-11-16

A KINCS Magazin régebben megjelent számában található ez a filc adventi naptár, amibe sok kis apróságot rejthetünk csemetéinknek!

A tervezőink ötletei alapján ezt a filc naptárat készítettük el. Ha gyorsan nekiálltok, még épp időben elkészülhettek vele, és a kis zsebekbe elrejthettek 24 apró meglepetést gyermekeiteknek, Párotoknak, Szüleiteknek. Ha esetleg nem készültök el elsejére, talán azt is megbocsátják, egyszerre több zsebbe belekukkantani úgyis izgalmasabb lehet!
 
Készítsetek saját naptárat, amelybe apró ajándékokat rejthettek, hogy minden reggel izgalmas legyen az ébredés!
 
  
1. A zöld vastagfilcből vágjunk ki 21 db 10x10cm-es négyzetet, ezekből fog összeállni a fenyőfa.

2. A fenyőfa törzséhez barna vékonyfilcből vágjunk ki 4 db 10x10cm-es négyzetet.
 
  
3. Az alap után jöhetnek a zsebek és a számok! A klasszikus zseb, a szív és a harang formát – hogy biztosan szimmetrikus legyen - célszerű félbehajtott filcre, félsablon alapján körberajzolni, majd kivágni. A számokat fehér vékonyfilcből készítsük.

4. A számokat univerzális ragasztóval ragasszuk fel a zsebekre. Ezzel a ragasztóval nagyon jól lehet dolgozni, nem áztatja el a filcet és nem is keményedik meg tőle az anyag. A harangot fejjel lefelé használjuk fel zsebként, így jobban elférnek rajta a számok és a funkcióját is jobban betölti.
 
  
5. A megszámozott zsebeket varrjuk fel a 10x10 cm-es lapocskákra. A varráshoz használjunk natúr színű hímzőfonalat, duplán!

6. Ha idáig eljutottunk, már láthatjuk, milyen jól alakul az adventi kalendáriumunk! Rakjuk ki a fenyőfát a számoknak és a színsoroknak megfelelően.
 
  
7. Alulról kezdve, duplán befűzött zöld hímzőfonallal, soronként, szorosan (de azért arra ügyelve, hogy túlságosan ne húzzuk össze a filcet) varrjuk össze a naptárat! 

8. Amikor a csúcshoz érünk, az utolsó zöld négyzetet vágjukle háromszög alakúra, ragasszuk rá az angyalkát, majd egy kb. 15 cm hosszú szalagot öltsünk a hátuljára akasztónak. Miután ezt az utolsó elemet is hozzávarrtuk a fenyőfához, nincs más dolgunk, mint apróságokkal (pl. radír, hegyező, pecsételő, dió, mandarin, kis csoki) megtölteni a zsebeket.
 

Alapanyagok, kellékek:

-2db zöld vastag filc (30x45cm-es egy lap),
-20x20cm barna vékonyfilc vagy 1 lap barna vastagfilc, 
-türkizkék, világoskék, sötétkék, sötétlila, világoslila, mályva, pink, piros és fehér vékonyfilcek,
-2-2 csomag zöld és natúr hímzőfonal,
-textilragasztó ,
-kb. 15 cm piros szalag a felakasztáshoz,
-olló,
-tű (olyan amin átmegy a hímzőfonal),
-ceruza

Tipp:
-vékonyfilcből vágva a fenyő törzsét plasztikusabb, térbelibb hatást érhetünk el, de természetesen tetszés szerint a barna részek is kivághatók vastagfilcből
-a zsebek színe, formája, elhelyezése természetesen saját ízlésünk szerint változtatható. A bemutatott mintadarabon két egyforma zseb nem került egymás mellé, a színsor pedig a következő: türkizkék, világoskék, sötétkék, sötétlila, világoslila, mályva, pink és piros (az angyalka).
-játékosabbá tehetjük a kalendáriumot, ha a számokat picit eltérő méretben és nem teljesen szabályosan, „katonásan”, hanem kicsit ferdén, eldőlve ragasztjuk fel.
-a számok sorrendjén is változtathatunk – ha úgy jobban tetszik, akár össze-vissza is elhelyezhetjük őket a zsebeken
-a felakasztáshoz természetesen tetszés szerint más színű szalagot is választhatunk
-a csúcsdíszként felragasztott angyalkát tetszés szerint hímzéssel, csillámragasztóval tovább is díszíthetjük, mint ahogy akár a számokat is

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem