Falidekor háromszögekből

2016-03-30

Ragasztás , fotókarton , karton , origami papír , színes papír , Papír , Papírmunkák , lakásdekó , lakberendezés , fali dekoráció

Precíz vágási technika, némi művészi hajlam, sok papír, és egy dekorációra váró falfelület - ezek szükségesek ahhoz, hogy egy nagyon egyszerű, ám nagyon mutatós, geometrikus falidekorral dobd fel a hálószobád.

Tegnapi cikkünkben geometrikus mintákra épülő dekorációkat mutattunk, és ígértük, hogy a háromszögekből álló falidekor elkészítését részletesen is bemutatjuk. Nos, akkor alkotásra fel! Nézd meg, hogyan dobhatod fel nagyon egyszerűen egy falidekorral, egy "ál ágyvéggel" a hálószobádat (vagy a lakás bármelyik helyiségét)!


Hozzávalók:

Az itt bemutatott mintadarabhoz - amely kb. 100x80 cm (12x4 négyzet nagyságú) - a készítője 11 féle egyszínű és 4 féle metál papírt használt, mindegyikből 2db A4-es ívet vágott fel. A biztonság kedvéért azért jobb több papírral készülni, hogy a tervezésnél nyugodtan játszhass a színekkel.

1. lépés - színválasztás

Válaszd ki a színeket, amelyeket használni szeretnél. Nézz körül a helyiségben, ahová a dekorációt szánod! A szoba fő színeiből legalább egy szerepeljen a dekorációban is, és azt a fő színt egészítsd ki a vele harmonizáló vagy komplementer színeivel. Néhány kontrasztos színt is belevihetsz a kompozícióba a drámaibb hatás kedvéért.


2. lépés - vágás

Vágj ki minden színből 12,5x12,5 cm-es négyzeteket, majd azokat átlósan megfelezve háromszögeket. A vágánál figyelj arra, hogy nagyon pontosan, precízen vágj, különben az illesztéseknél hézagok lesznek, ami nagyon elcsúfíthatja a dekorációdat.


3. lépés - Tervezés

Készíts elő egy jó nagy felületet, ahol nyugodtan megtervezheted a mintát. Fektess le egy nagy fehér papírt vagy akár lepedőt, amire kirakhatod a háromszögeket, majd kezdődhet a móka! Éld ki kreativitásodat, vesd be minden művászi hajlamodat, és rakosgasd a háromszögeket tetszésed, ízlésed szerint. Addig variáld őket, amíg teljesen elégedett nem leszel a végeredménnyel. Érdemes kicsit hátrébb lépned, és föntről ránézned az egész kompozícióra, úgy jobban átlátod, és lehet, hogy úgy érzed, valamit még változtatnod kell.

4. lépés - fotózás

Amikor kész a terv, fotózd le, hogy a ragasztásnál még véletlenül se téveszd el, hogy melyik háromszög hova kerüljön (nehogy a gyerkőcök, a kutya, macska vagy a huzat szétrombolja a kirakott művet). ;-)


5. lépés - háttér előkészítés

Készítsd elő a habkarton alapot a ragasztáshoz - ceruzával húzz segédvonalakat 12,5 centiméterenként függőlegesen és vízszintesen is. Ragaszd fel a kétoldalú ragasztószalagot a vízszintes vonalak mentén.


6. lépés - ragasztás

A bal fölső saroktól kiindulva balról jobbra haladva ragaszd fel soronként a háromszögeket.


7. lépés - igazítás

Amikor készen vagy, igazítsd ki a tábla szélét, vágd le a feleslegeket.


8. lépés - rögzítés

Végül nincs más dolgod, mint a helyére rögzíteni a dekorációdat és gyönyörködni munkád gyümölcsében!:-)

Forrás: crafts.tutsplus.com

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem