Dekupázsolt húsvéti tojások

2016-03-08

tojásfestés , tojáskifújás , festés, tojás, színes , szalvéta , szalvétatechnika , papírmasé , műanyag tojás , Húsvét

A húsvéti tojások készítésénél kihagyhatatlan technika a dekupázs. 30 új szalvétánk között ráadásul nagyon sok van, amikkel érdemes is a tojásalapokat díszíteni, de még kedvenc fotóidat és a transzfer gélt is bevetheted a tojásdíszítés során!

A dekupázs technikához gyakorlatilag minden tojást használhatsz. A kifújt igazi tojások mellett a fa, a hungarocell, a műanyag, az üveg, a papírmasé és a préselt papír tojások is kiváló alapjai a szalvétatechnikának.

Igazi tojásért a piacra kell menned, de azon kívül mindenféle tojást megtalálhatsz kínálatunkban. >>


A kétrészes papírmasé tojás szuper választás minden húsvéti dekoráció, ajándék és meglepetés készítéséhez. Kívülről csodaszéppé varázsolhatod, belsejébe pedig csupa klassz dolgot tehetsz, akár még virágot is ültethetsz. :-)

A dísztéshez először fesd le hobbi festékkel az alapot, ragassz rá dekupázs papírokat, szalvétákat tetszés szerint, majd ragasztópisztollyal rögzíts egy csipkeszalagot vagy zsinórt az illesztésnél. Ha gondolod, egy-két pöttyös tollal is feldobhatod még a tojásokat.

A kellékeket megtalálod webshopunkban. >>


Új, papírmasé tojás szettünk és az új decoupage papír szettjeink felhasználásával készült tojásokból is hangulatos húsvéti kosárkát állíthatsz össze.


A dekupázs technikával nem csak kívülről, de akár belülről is dekorálhatod a tojásokat. Igaz, míg az előbbihez bármelyik, az utóbbihoz csak az átlátszó, szétnyitható műanyag tojások alkalmasak.


A fekete műanyag tojásokon is nagyon jól mutat a dekupázsolt minta, itt csupán arra kell figyelned, hogy a mintának szánt területet fehér alapozófestékkel átkend a ragasztás előtt.
Fotó: Pinterest

Fekete tojásokat és csodaszép, romantikus hangulatú szalvétákat is találsz webáruházunkban. >>

Amikor a hagyományos dekupázs technikával készült tojások már hegyekben állnak, kezdődhet a kuriózumok "gyártása"! ;-) Igazán különleges ajándék a locsolóknak a fényképekkel ellátott húsvéti tojás, melyet transzfer dekupázs technikával nagyon könnyen elkészíthetsz.


A fényképek transzferálásához transfer gélt használj, majd száradás után füstfóliával adj keretet a képnek.
Fotó: Craftgawker

Nem ismered a transzfer dekupázs technikát? Itt olvashatsz róla bővebben! >>


Nem csak fényképekkel, hanem feliratokkal is egyedivé, személyre szabottá teheted a húsvéti tojásokat! A feliratok készítésében is a transzfer dekupázs technika lehet a segítségedre, a gél helyett azonban inkább az oldat használatát javasoljuk.
Fotó: Craftgawker

Hogyan működik a transzfer oldat, mire kell figyelned a használatánál? Korábbi cikkünkből megtudhatod! >>

Húsvéti tojáshetünk holnapi témája a márványozás lesz, tarts velünk holnap is!

Kellemes Húsvéti készülődést kívánunk!

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem