Csipkés quilling álarc

2016-01-22

quilling technika , színes papír , quilling , quillingtábla , quillingpapír , maszk , Farsang , álarc

Első ránézésre ezek az álarcok olyanok, mintha csipkéből készültek volna, pedig papírból vannak - vékony, szorosan vagy éppen lazán feltekert és hajtogatott quilling papírcsíkokból.

Ahogy a quilling technikát bemutató cikkünkben írtuk, a vékonyka papírcsíkokból gyakorlatilag bármit létrehozhatsz. Akár még farsangi álarcot is! Ehhez ugyan kell már némi jártasság a papírsodrásban, de sok türelemmel és kitartással kezdőként is bátran nekiállhatsz, hogy a közelgő farsangi bálon a Tiéd lehessen a legkülönlegesebb álarc.


A quilling álarcot szalaggal vagy vékony gumival is elláthatod, de szépen lefestett pálcára is rögzítheted, hogy igazi úri hölgyekhez hasonlóan, sejtelmesen magad elé tarva viseld.


A "csipkés" papír álarc készítéséhez szükséged lesz egy műanyag maszk alapra, amit - ha nincs otthon - a gipszöntő formáink vagy műanyag maszkjaink között is megtalálhatsz. A minta kirakását középen kezdd el, és apránként haladj, mindig megvárva, amíg egy-egy részletnél a ragasztás már teljesen megszáradt.


Ennek az álarcnak az elkészítésére sok időt szánj. Valóban csak apránként, soronként érdemes vele haladni, és azért ügyelve arra, hogy ne használj túl sok ragasztót a pici formák között, nehogy túlfolyva a végén hozzáragadjon az álarc a maszk alaphoz.

A quilling formák összeragasztásához vízbázisú hobbi ragasztóinkat ajánljuk, melyek kínálatát itt nézheted meg. >>Amikor minden részlet a helyére került, és már megszáradt annyira, hogy le tudd venni az álarcot az alapról, fordítsd meg, és kend át egy bő réteg ragasztóval belülről. A nedvességtől lehet, hogy picit elveszti a maszk az alakját, ne ijedj meg, tedd félre száradni, és amikor már körülbelül félszáraz a ragasztó, óvatosan formáld, korrigáld az álarc alakját.
Ehhez a lépéshez használhatsz akár hobbi ragasztót, decoupage ragasztólakkot, de még ragasztó sprayt is.

Ragasztóinkat itt találod meg! >>A teljes száradás után még elölről is érdemes egy fixálást adni az álarcnak. Ezt megteheted ragasztó sprayvel, de akár glitteres decoupage ragasztólakkal is, amivel extra csillogást is adhatsz az álarcodnak.

Csillogó lakkunkat itt teheted a kosaradba. >>Ombre hatás keltéséhez egyre világosabb színárnyalatú papírcsíkokat használj. Ehhez quilling papírszettjeink széles választékából válogathatsz attól függően, hogy milyen színű ruhához, jelmezhez szeretnéd viselni az álarcot.

Ombre hatás eléréséhez több papírszettünket is ajánljuk. Válogass ezek közül. >>Az ombre maszkot is ugyanúgy fixáld extra ragasztórétegekkel, mint az egyszínűt. Sőt, ha szeretnéd, a színátmenet mellett csillámos lakkal ezt is még ragyogóbbá teheted.

Tipp: ha sminket is viselnél az álarc alatt, érdemes smink fixáló sprayvel bepermetezni az arcod, hogy ne hagyjon foltot az maszkon a sminked.
A sok ragasztó- és lakkréteg ellenére az álarc nem lesz vízálló, ezért kültéren nem javasolt a használata.

Forrás: polkadotparasoldesigns.blogspot.com

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem