Csillogó, aranyló húsvéti tojások

2016-03-12

Húsvét , tojásfestés , műanyag tojás , hungarocell tojás , aranyozás , füstfólia , glitterpor , ékszertetoválás , csillámpor , festés, tojás, színes

Ezen a héten öntöttünk már tojást betonból, festettünk márványos tojást, dekupázsoltunk szalvétákat, papírokat, fotókat a különböző alapokra, vártuk a locsolókat galaxist ábrázoló és romantikus hangulatú tojásokkal, egy klasszikus azonban még nem volt: a csillogó, fénylő, aranyló húsvéti tojás. Eddig! Mert ma ez következik!:-)

Nem szeretnénk persze elmenni amellett a tény mellett, hogy húsvétkor nagy jelentősége van a néphagyományoknak, a hagyományos, kézműves technikákkal díszített húsvéti tojásoknak is. Aki szereti és teheti, mindenképpen próbálja ki a hagymalében festett, írókával írt tojások készítését is.

A hobbi ipar azonban a népművészettel párhuzamosan időközben egy olyan utat taposott ki, amely szintén rengeteg, izgalmas, érdekes és csodálatos technikát ad az alkotók kezébe a dekorációk készítéséhez. És ezek közé tartozik a csillámozás, aranyozás. Ma ezekre mutatunk példákat, természetesen húsvéti tojások formájában. >>

Készülj fel, mert a tojáskészítés végére lehet, hogy gazdagabb leszel néhány tetkóval, bearanyozod még a csillárt is és még a lábujjad hegyén is glitterpor lesz!;-)


Az egyik legegyszerűbb mód a csillogás elérésére, amikor a beragasztózott tojásalapokat jó alaposan megforgatod egy tálkába kiszórt glitterporban. Száradás után a felesleget leszórhatod, és visszaöntheted a tégelybe, máskor még jól jöhet! Ha úgy érzed, hogy nem tudnád egyenletesen beglitterezni a tojást, akkor érdemes először a csillámporral azonos színű hobbi festékkel befesteni az alapot, majd száradás után azt beragasztózni és glitterporba forgatni.
Fotó: Craftgawker

Glitterporból nagyon sokfélét találhatsz webshopunkban, nézd meg a kínálatunkat ITT! >>

Ha szükséged lenne hobbi festékre, ITT tudsz megfelelő színt választani! >>


Ha van egy megrepedt tojásod, törd tovább, tisztítsd meg, fesd ki a belsejét, glitterezd be a külsejét, és ültess bele egy kis tipikus, szőrmók (na jó, pihe-puha) húsvéti csibét! Egyszerű és aranyos dekoráció, a gyerekek imádni fogják! :-)
Fotó: Pinterest


Az aranyosan tündöklő tojásokhoz fehér műanyag tojásokat fess be arany hobbi festékkel, majd sávokban dekoráld arany glitterporrral.
Fotó: Craftgawker

A fehér műanyag tojást, az arany hobbi festéket, az arany glitterport és a hobbi ragsztót ITT találod! >>


Nem muszáj az egész tojást beglitterezni, csinálhatod úgyis, hogy csak kis mintákat dekorálsz glitterporral, sőt, a csillogást elérheted strasszkövekkel is!
Fotók: Pinterest

Összeszedtük strasszköveinket Neked, ITT meg is nézheted őket! >>

TIPP: a mintákhoz sablonokat öntapadós fóliából is csinálhatsz. Ha ezt választod, húzd át a ragasztós felét egy-kétszer a ruhád ujján, hogy ne annyira erősen fogjon a ragasztó, és könnyebb legyen lehúzni a tojás felületéről a sablont.


Ha már előkerültek a strasszkövek, folytasd is velük a dekorálást! Ragadj hobbi ragasztót, és rakd tele a tojásokat színes strasszokkal!
Fotó: Pinterest

A glitterportól és strasszkövektől csillogó tojások után most következzenek az aranyozási technikával dekorált húsvéti tojások. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a füstfóliát, amellyel csodálatos dolgokat lehet művelni. A technikát bátran alkalmazd húsvétkor is! Mindenféle tojáson használhatod a betontól kezdve az igazi tojásig (a sorban áll még a fa, a hungarocell, a műanyag és a préselt papír is)! ;-)


Az első példánk a színes műanyag tojásokon mutatja be az aranyozást, méghozzá a foltos, szabálytalan módon felvitt fóliázást. Az alapokat tisztítsd meg, a fóliaragasztót kend fel a tojásokra tetszés szerint, akár szabálytalanul, majd miután átlátszóra száradt, dörzsöld rá a fóliát.

A műanyag tojásokat, a füstfóliát és a ragasztóját ITT tudod megnézni! >>


Tojáshetünk első cikkében már bemutattuk, hogy a rideg betonnak milyen jól áll a füstfólia. Bármelyik színnel és bármilyen mintával próbálkozhatsz, de legegyszerűbb a szabályos és geometrikus minta, amikhez használhatsz maszkoló szalagot. Az aranyozást nagyon jól kiegészíti a festés.

Szívesen merülnél el hobbi festékeink és füstfóliáink választékában? ITT megteheted!


Csütörtökön épp a nagy utazó locsolóknak illő, világtérképet ábrázoló tojásokra mutattunk példát. Nos, most itt egy újabb! Ha van kedved, arany fóliából is a tojásra varázsolhatod a Földet, de ha a locsoló megelégszik a szívecske vagy a nyuszi mintával, minden bizonnyal könnyebb dolgod lesz! ;-)
 
A kaparós és tojásdíszítő matricák ideje leáldozóban van. Legalábbis nálunk! Miért tennél olyan matricát a tojásra, mint gyerekkorodban (vagy a Szüleid a gyerekkorukban), ha ma már akár ékszertetkókkal is dekorálhatod őket? :-)


Csodaszép tollas és sormintás tetoválások közül is válogathatsz nálunk ITT! >>


Hogy egyet vagy többet, sűrűn vagy ritkán helyezed-e el a tojásokon, az Rád van bízva! A végeredmény biztos, hogy szokatlan, és sokak számára meglepő lesz!:-)


A tojásokra pont ugyanúgy kell felragasztani az aranytetoválást, mint a bőrödre! Ha már előveszed őket, ne hagyd ki a lehetőséget, a maradékkal ékszerezd fel magadat is!;-)


Végezetül egy olyan példával zárjuk mai ötletcsokrunkat, amelyben ugyan nem a tojás, hanem a dekorációja az aranyos. A szó minden értelmében! :-)
Fotó: Craftgawker

A gyerkőc által már nem használt mini figurákat, hajcsatokat fesd le arany glitterporral elkevert arany hobbi festékkel, majd száradás után ragaszd fel a tojásra! >>

Ha a cikkben szereplő ötletekhez nem igazi tojásokat használnál, webáruházunkban óriási tojáskínálatból válogathatsz! Nézz szét ITT! >>

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem