Bútorfelújítás Pinty Plus Chalk sprayvel

2016-02-22

vintage , spray festék , Festés , régiből újat , krétafesték

Te is nehezen válsz meg az ütött-kopott bútoraidtól, tárgyaidtól, amiért esetleg néhány rosszalló pillantást is be kell zsebelned otthon? Nem baj, nagyon jól teszed!:-) Nem is kell megválnod személyes kedvenceddé vált, vagy a rokonoktól örökölt tárgyaidtól, hiszen csak egy kis kreativitás és néhány jó kellék szükséges ahhoz, hogy könnyen újjávarázsolhasd őket. Így a rosszalló helyett rögtön az elismerő pillantások fognak záporozni feléd!

A dekorfesték mellett az egyik legjobb bútorfelújításra alkalmas festékcsalád a Pinty Plus spray festékek családja. De, ha már a dekorfestékkel vontunk párhuzamot, hadd emeljük ki a Novasol termékei közül a krétahatású festéksprayt, amivel a dekorfestékhez hasonlóan vintage, antik hatású tárgyakat, bútorokat lehet rendkívül könnyen készíteni.

Nézd végig az alábbi ötleteket, ismerd meg a Chalk Paint Sprayt, próbáld ki Te is, és ne ijedj meg, ha, azon kapod magad, hogy nem tudod abbahagyni a fújkálást! Ez így természetes! ;-)  >>


Fonott kosár, fabútor, fém lámpa, műanyag asztal, üveg váza - számtalan felületen alkalmazható a Chalk Paint.


A krétafesték vagy krétahatású festék ultra matt, bársonyos hatású bevonatot képez. Nevével ellentétben nem olyan, mint a táblafesték, amire krétával írhatsz, hanem ez a festék magának a krétapor felületének a hatását kelti. Tökéletes bármilyen felület (fa, bútorlap, vászon, fém, műanyag, tábla, üveg) dekorálására, és mivel nem tartalmaz agresszív oldószereket, ezért nem marja meg a polisztirol felületeket sem. 15 percen belül szappanos vízzel még lemosható. Maximális fedést biztosít és rendkívül gyors a száradási ideje (15-20perc). Vizes bázisú formulájának köszönhetően környezetbarátabb, mint az oldószeres festékek.


A Krétafesték színpalettája 12 csodaszép színből áll. Nálunk valamennyit megtalálod! >>

A krétafestékkel gyerekjáték a bútorfelújítás! Nézd meg egy komód újjászületését lépésről-lépésre!


Az alap bútordarab egy régi, itt-ott kopott barna komód, ami ugyan a felújítás után is kopottas hatású lesz, a különbség azonban fényévnyi az eredeti és az elért, kívánt hatás között!


Az első lépésben el kell távolítani a fogantyúkat, majd át kell csiszolni a felületet,...


... és denaturált szesszel át kell törölni, hogy teljesen tiszta, zsír- és pormentes legyen.


Ezután következhet az első szín, ami jelen esetben a barna (=gesztenyebarna) volt.


Az alapos befújást követően 15-20 perc száradási idő elég a következő szín felvitele előtt.


A második réteg a törtfehér szín, amelyet nem szükséges nagyon alaposan felvinni, mivel a kopott hatás keltése érdekében úgyis itt-ott vissza kell kicsit törölni ezt a réteget.


A trükk, hogy a második festékrétegnél nem szabad megvárni a száradást, hanem fújás közben már az ujjal vagy a teljes tenyérrel lehet a kidomborodó részeken, éleken visszatörölni a friss festéket.


Ha valahol nem tudod az ujjaddal visszatörölni időben a festéket, nem gond, mert száradás után finoman csiszolópapírral is visszacsiszolhatod azt. Amikor kész vagy az egész felülettel, a bútoron maradt festékport töröld le, és lakksprayvel fújd át a művedet.


A fogantyúkhoz a mintadarab készítésénél Pinty Plus kovácsoltvas hatású sprayt használtak, ám a fekete fényes hobbi festékkel is hasonló eredményt érhetsz el.Száradás után szereld vissza a fogantyúkat a helyükre, és készen is vagy!

Az alábbi videóban is végig követheted a komód átalakulását.


Hogyan használd a spray festéket?

A sima felület elérése érdekében az első réteget mindig vékonyan vidd fel, és a második rétegnél koncentrálj arra, hogy alaposan, minden részre kerüljön - de továbbra is csak vékony rétegben - a festék. A flakont mindig tartsd függőlegesen! Ha vízszintes, nehezen hozzáférhető felületet fújsz, akkor is próbáld csak picit megbillenteni a flakont.

Száradás után a lerakódott festékport enyhe csiszolással eltűntetheted, így a felület szép simává válik.

A felület tartóssága érdekében érdemes lakkot is használni.
A Pinty Plus termékcsalád fényes és selyemfényű lakkspray-it nálunk is megtalálod. >>

Ez a videó szuperül szemlélteti a krétafestékkel felújított bútor "előtte és utána" állapotait. Bár még divatosnak, formabontónak is mondható, készítője valójában direkt csak a fél bútorkát festette le, hogy jól látható legyen a különbség a két verzió között.Mivel tud elbánni a krétafesték?


Ha van a környezetedben annyira ütött-kopott bútordarab, amire azt mondanád, hogy ezen csak a jó alapos csiszolás és jó néhány réteg festék tudna segíteni, ez azonban elriasztana a felújításától, akkor jusson eszedbe, hogy létezik a Chalk Paint Spray, amivel tényleg gyerekjáték az átalakítás! Egy kis csiszolás után jöhet csupán két réteg spray, majd egy pici visszatörlés vagy visszacsiszolás, egy réteg lakkspray, és máris megújult külsőben pompázhatnak az addig a lomtalanítás szélén álló bútorok. :-)
Jó hír a csiszoláshoz, hogy mivel a krétahatású sprayvel is vintage stílusú tárgyakat tudsz létrehozni, nem kell teljesen, maradéktalanul eltávolítani a régi festékréteget, elég annyi, hogy sima felületet kapj.

Mire jó még a krétahatású festék?


Nem csak bútorokat, kisebb antik tárgyakat is átfújhatsz krétahatású sprayvel. Ez a kávéőrlő továbbra is kopottas, ámde szép, új színekben tündököl.


Ha tetszenek ezek a színek, és ugyanilyen dekorációt szeretnél, akkor a mentazöld és a kő árnyalatot válaszd, amiket ITT meg is találsz! >>


Az ólomfekete és a türkiz párosa önmagában is szép hatást sejtet, de az apró csipkés trükk a kannán és az asztalon még jobban megbolondítja a végeredményt.

Az ólomfekete és türkiz krétafesték adatlapjához kattints IDE! >>


Akár egy dekoráció részleteihez is használhatsz krétafestéket. Itt például a feliratok kapták a bársonyos hatást.

Játssz kedvedre a színekkel, felületekkel, merülj el a Chalk Paint magával ragadó világában, és fújj le magad körül mindent, amit könnyen, gyorsan és egyszerűen szeretnél újjávarázsolni.

További ötleteket találhatsz Pinterest oldalunk Pinty Plus táblájára tűzve! >>

Forrás: novasolspray.co.uk és shakingcolors.hu

 

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem