Becsöngettek a Kreatív Kis Kezek iskolájába!

2011-12-13

Az őszi tanévkezdés után mi is szeretnénk beültetni az alkotókedvű gyerekeket az iskolapadba! Célunk, hogy Olvasóinknak megmutassuk, két Kreatív Kis Kéz csodákra képes!
Az őszi tanévkezdés után mi is szeretnénk beültetni az alkotókedvű gyerekeket az iskolapadba! Célunk, hogy Olvasóinknak megmutassuk, két Kreatív Kis Kéz csodákra képes!

A mi iskolánkban azonban nem lesz felelés, dolgozatírás, házi feladat, számonkérés! Az órai anyag elsajátítása játék és öröm lesz a gyermeknek, mégis – anélkül, hogy észrevenné – rengeteget tanul majd! Például azt, hogyan töltheti el hasznosan, kreatívan a szabadidejét, mindeközben fejlődik kreativitása, képzelőereje, kézügyessége, finommotorikája és szem-kéz koordinációja is.

Óráinkra nem kell nehéz, 10 kg-os hátizsákokkal érkeznie a nebulóknak, és, mivel éppen az a célunk, hogy a fiatalokat elmozdítsuk a technika vívmányai elől, az internet előtt is csak annyi időt kell eltölteniük, amíg elolvassák, megnézik a napi tananyagot, esetleg kinyomtatják azt, elolvassák híreinket, megnézik, mikor jöhetnek el foglalkozásainkra, mi a legújabb pályázatunk témája és megoldanak néhány szójátékot.
A hangsúly az alkotómunkán, a kreativitáson van! A Kreatív Kis Kezek Iskolájában semmi sem kötelező, így nem adunk a szó szoros értelmében vett házi feladatot sem, ám bízunk benne, hogy a gyerekek egyre gyakrabban és egyre szívesebben ülnek majd le, hogy megnézzék tantárgyaink legújabb leckéit, és maguk is elkészítsék az általunk bemutatott mintadarabokat, ezáltal fejlesszék tudásukat.

Tantárgyainkon keresztül a tanulók szórakoztató, kreatív formában ismerkedhetnek meg a hobbi ipar termékeivel, a hobbi technikák alapjaival, majd az egyre nehezebb, bonyolultabb trükkökkel, fogásokkal.

A tanítás most kezdődik, három tantárggyal kezdődik! Hogy pontosan milyen tantárgyakkal és mikor találkozhatsz, azt mindig Kitti mutatja meg Neked a KKK Iskola órarendjén!

Első három tantárgyunk neve: 
gyöngyfűzésez lesz hétfőnként,
dekopázsminden szerdán,
minden, ami papír minden pénteken.

Valamennyi tantárgyat a kezdő, alapszintről indítjuk, és óráról-órára haladunk előre, az egyre magasabb szintek felé.
Hétfőnként tehát a gyöngyfűzés alapjait mutatjuk be diákjainknak, elsőként egy nagyon egyszerű, karácsonyi drót csillag fűzésén keresztül.
Szerdánként a dekopázs, másnéven a szalvétatechnikát ismertetjük meg. Az alaptechnikával, annak bemutatásával és leírásával kezdjük, és szépen, fokozatosan haladunk a bonyolultabb megoldások felé.
Péntekenként minden, ami papír, az szóba kerülhet! Papírhajtogatás, képeslapkészítés, papírdobozok dekorálása, bármi lehet a téma!

Minden tananyag után lehetőség lesz hozzászólásokra. Ide várjuk a leckékkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, az otthoni munka során esetlegesen felmerült problémákat, sikerélményeket!

A leckék végén a bemutatott mintadarab elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, termékeket is összegyűjtjük, amik innen egy-egy kattintással akár rögtön a virtuális kosárba is betehetőek lesznek.

Minden tantárgy belső oldalán gyűjtjük majd a korábbi leckéket, így természetesen, ha valaki lemaradt valamelyik óráról, később bármikor visszakeresheti azt!

A Suli Hírekben pedig mindig tájékoztatjuk diákjainkat Iskolánk híreiről, legfontosabb tudnivalóiról, eseményeiről.

Kellemes alkotást, szórakoztató tanulást kívánunk!


Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem