Apró ötletmix - kagylókkal II.

2011-09-03

Múlt héten ígértük a kagylós ötletek folytatását. Nos, íme néhány újabb apróság!
Múlt héten ígértük a kagylós ötletek folytatását. A só- és borstartó, a beszúró pálcika és a szappantartó után (ezeket megnézheted az Apró ötletmix - kagylókkal c. cikkünkben) ma romantikus hangulatú ötleteket hoztunk - mécsesek, gyertyák, égősorok készülhetnek a nyári emlékekből...

Emlékeztetőül!

Mosogasd el a kagylóidat is!
Miként a strandon a fürdés előtt nekünk is le kell zuhanyoznunk, a kagylóknak sem árt egy "zuhany", mielőtt új szerepet kapnak. Kézzel levakarni minden apró szennyeződést, az utolsó jól odaszáradt homokszemet is igazi kihívás lenne, ezért egyszerűbb, ha a kagylókat is beteszed a mosogatógépbe! (Persze, ha van ilyen a háztartásodban, ha nincs, akkor sajnos marad a sikálás.) A kisebbeket az evőeszköztartó kosárba pakold, a nagyobbakat pedig ügyesen helyezd el úgy, hogy nehogy összetörjenek. A program végén csillogó-villogó kagylókat vehetsz ki a gépből, amikkel aztán kezdheted is a dekorálást!


Kagylós égősor
A teraszra, verandára, erkélyre rögzített kagylós égősor egészen különleges hangulatot ad a késő nyári, kora őszi estéken. Az, hogy a Te otthonodat is egy ilyen különleges égősor díszítse, csak pár percedbe kerül!


 Egy fehér karácsonyfaizzósorra, szép, nagyjából azonos méretű, formájú kagylókra és pillanatragasztóra lesz szükséged csupán - minden izzó elé ragassz egy kagylót, és már készen is vagy!


Vázába ültetve
Az asztal közepére állított üvegvázába ezúttal nem vágott virág, hanem homok, gyertya és kagyló kerüljön. A finomszemcsés homok származhat a tengerpartól, de akár a hobbi boltokból is. A váza aljára, 5-7 cm vastagságban szórj csak belőle. Szórj bele egészen az üveg aljáig 3 szál vékopny gyertyát, amik körül aztán helyezz el néhány szép, lapos kagylót.

Tipp: kezdheted úgy is a munkát, hogy a gyertyákat egy kis olvasztott viasszal az üveg aljához rögzíted, és után szórod be az üvegbe a homokot.


A ragyogó, kagylóba zárt kincsek sora
Ránézve erre a csodálatos kagyló dekorációra, az jut az ember eszébe, mintha a kinyíló kagylóhéjak közül káprázatosan ragyogó igazgyöngyök fénye áradna ki. Pedig nem mesebeli, csillogó, ragyogó igazgyöngy van az "oroszlánmancs" becenevű, óriási fésűkagylóhéjak között, csupán egy-egy teamécses! Fogj egy fém tálcát, szórd tele homokkal, állítsd bele a fésűkagyló párokat, köréjük helyezz el kisebb kagylókat, csigaházakat, tengeri csillagokat, és végül tegyél minden kagylópár belsejébe egy mécsest. Ezután már csak az van hátra, hogy Családtagjaiddal, Barátaiddal együtt lecsüccsenj, és egy pohár bor, koktél társaságában beszélgessetek egy jót egy szép, koraőszi estén, hogy felelevenítsétek a nyár, a nyaralások legszebb pillanatait.
Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem