Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Anyák napi hűtőmágnes

2020. 04. 24. 21:50:00

Gipsszel dolgozni jó móka, de azért némi odafigyelést is igényel a dolog. A mai bejegyzésben megmutatom nektek, hogy hogyan készíthettek csupán pár lépésben színes, Anyák napi hűtőmágneseket kisebb gyerkőc segítségével. Nagyobb 10 évnél idősebb gyerekek pedig nyugodtan egyedül is elkészíthetik.

A hozzávalók:

 

Első lépésként keverjük ki a gipszet: ehhez válasszunk egy műanyag tálat, töltsük fel vízzel, majd apránként adagoljuk hozzá a gipszet. Jó alaposan dolgozzuk össze a masszát, ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós.

 Ha elértük a kívánt állagot - körülbelül olyan legyen, mint a tejföl sűrűségre -, jöhet is a formába öntés. Mivel előfordul, hogy a gipszkiöntő formák vastagsága nem egyenletes, ezért ahol kell, támasszuk alá a műanyag lapot, hogy végül vízszintesen álljon az egész, és így töltsük fel a  formákat a gipsszel - érdemes a fölösleget még frissen letakarítani róla, én is így tettem a fotózás után, de ha nem lesz tökéletesen egyenletes a hátulja, akkor száradás után óvatosan meg is lehet csiszolni. Lehet csak sima mágnes korongot használni, ha hűtőmágnesként szeretnénk majd használni, de akkor még a formába öntés után közvetlenül bele kell nyomni a mágnest a masszába.

 

 

 

A gipsz nagyon gyorsan köt, de érdemes adni legalább egy napot neki, mielőtt kiszedjük a formából, hogy teljesen kiszáradjon. Ha kész, akkor festés előtt csiszoljuk meg, ha szükséges, majd adjunk a gyerkőc kezébe különböző színes akrilfestékeket, temperákat, és hagyjuk, hogy kiélje a kreativitását a festésben. :)

 

 

 

A festék teljes száradása után már csak annyi dolgunk van, hogy a vágható mágneslapból levágjunk egy megfelelő méretet, majd a hátulján lévő papírt eltávolítva ráragasszuk a formákra, és készen is vagyunk. Tökéletes kikapcsolódás lehet kisgyermekes családban. :)

 

 

 

Kellemes időtöltést és munkát kíván a Kreatív Hobby csapata.