Amit a quilling technikáról tudni kell

2016-01-20

Ragasztás , quilling technika , Papír , Papírmunkák , quillingpapír

A quilling technikát papírcsík technikának is szokták nevezni. Nem véletlenül. A technika lényege, hogy kisebb-nagyobb, különböző módon feltekert, sodort színes papírcsíkokból tetszőleges mintákat, képeket hozhatunk létre 2 vagy akár 3D-ben. A quilling technikában nincsen lehetetlen – a legegyszerűbb, apró virágocskáktól a legösszetettebb, már-már a műalkotás címet kiérdemlő papírcsodákig bármit elkészíthetünk. A két példa között persze hosszú az út, amihez a különböző, és egyre szélesebb skálát nyújtó termékkör mellett a kitartásé, a türelemé és a sok gyakorlásé a főszerep.

Kezdd az alapokkal!

Ha Neked is tetszik ez a technika, de még sosem mertél elmélyedni benne, mert ránézésre nehéznek tűnt, engedd meg, hogy megcáfoljunk! A quilling sok éve tartó népszerűsége épp abban rejlik, hogy nagyon egyszerű elsajátítani az alapjait, amire, ha ráérzel, rendkívül látványos tárgyakat készíthetsz.

Alig néhány eszköz és kellék kell a technikához, amiket itt meg is nézhetsz. >>

 

Mit készíthetsz quilling technikával?

Ahogy minden hobbi technikánál, itt is csak a fantáziád szabhatja meg a határokat. Kezdőként azt javasoljuk, hogy képeslapok, kisebb képek készítésén keresztül ismerd meg a lépéseket, a különböző fortélyokat. Ha már biztos kézzel tekered, sodorod, vágod és ragasztod a papírcsíkokat, akkor bátran vesd bele Magad a 3D-s tárgyak világába is – készíthetsz ékszereket, díszdobozokat, maketteket.Technikák a technikán belül

A quilling technika igen változatos, rendkívül sokféleképpen sodorhatod, tekerheted, nyújthatod, vághatod, majd ragaszthatod össze a papírcsíkokat. Az alap formákat az alábbi képek illusztrálják:


(Kép forrása: szinesotletek.blog.hu)

Számos papírszett közül választhatsz. Tekintsd meg a teljes kínálatunkat itt! >>

A quilling technika eszköztára

A számos színkombinációban kapható papírcsík szett mellett az alapkellék a quilling tekerő – ezzel készítheted el a lazábban vagy szorosabban feltekert csigákat, amik a legtöbb formák kiindulási pontjai.


A quilling tábla már konkrét alakok készítéséhez nyújt segítséget (köröket, szíveket, félköröket,  négyzeteket, háromszögeket tudsz sodorni vele különböző méretekben). Jól jöhet még egy sűrű fogú fésű, a quilling-embossing toll és a papír hullámosító eszköz is.További számos ötletet, inspirációt és útmutatót találhatsz Pinterest oldalunkon!

A közelgő farsangra is készülhetsz quilling technikával, hiszen a papírcsíkokból dekorációnak vagy jelmez kiegészítőjének szánt maszkokat is tekergethetsz a papírcsíkokból.

A quilling technikához szükséges kellékeket  tudod megrendelni! >>

Képek forrása: Pinterest

 

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem