A megfelelő arcpirosítás

2010-03-31

A pirosítás a sminkelés utolsó lépése, mellyel életteli üde hatást kölcsönözhetünk arcunknak. Íme egy kis segítség a megfelelő pirosító megtalálásához és használatához.
A pirosítás a sminkelés utolsó lépése, mellyel egészséges színt varázsolhatunk és életteli üde hatást kölcsönözhetünk arcunknak, emellett kiválóan formálhatjuk vele arcformánkat, elterhelhetjük vele a figyelmet, vagy akár fel is hívhatjuk valamire. A mértékre mindig figyeljünk, senki nem akar bohócnak kinézni. Legegyszerűbben úgy tudjuk meg, hova is kerüljön a pír, ha belenevetünk a tükörbe, és a domború részekre teszünk egy pici színt. Íme egy kis segítség a megfelelő pirosító megtalálásához és használatához:Milyen színt válasszak?
Itt mindig két szempontot veszek figyelembe. Az első, hogy a már felvitt smink – alapozó, szemhéjpor illetve rúzs – színhatása milyen tónust kíván a teljes színharmónia eléréséhez. Használhatunk barnás (meleg), vagy rózsaszínes (hideg) árnyalatot, néha keverhetjük is. A rózsaszínes bájosságot, kedvességet ad, míg a barnás, vagy erősebb tónusok dögössé, árnyaltabbá teszik az arcot.
Másodikként pedig azt vizsgálom, hogy az illetőnek milyen árnyalatú a bőre. A világos bőrűeknek a rózsaszín, barack, narancs árnyalatok állnak jól, míg a sötétebb, kreol bőrűeknek a barnás árnyalatok ajánlottak.


M.A.C. Mineralize Blush

Mennyi az elég?
Általánosságban nappalra a mértékletesség tükrében bánjunk óvatosan a színekkel, és csak egy kis minimál pír felvitelét javaslom, míg esti rendezvényekre, bulikba nyugodtan vaduljunk, és adjunk erősebb kontúrt arcunknak. Egy tipp, mellyel sokszor időt takaríthatunk meg: egyszerre csak egy kis mennyiséget vigyünk fel, és azt erősítsük a kívánt színmélység eléréséig. Amennyiben túl erősnek érezzük, egy kozmetikai törlőkendővel nagyon óvatosan visszavehetünk belőle, vagy egyszerűbb módon porpúderrel korrigálhatjuk.Néha megrémülök, mikor egy lányt olyan arccal látok az utcán, mint amilyen rám pislogott vissza iskolás koromban a tornaterem öltözőjének tükrében az imádott Cooper lefutása után. Halkan jegyzem meg, hogy leginkább egy főtt rákra hasonlított a színem és szívem szerint földbe is dugtam volna a fejem olyankor. Kerüljük el tehát a bohóc-feelinget, és bánjunk finoman a pirosítóval.


MaxFactor Color Genius Blush

Por, krém vagy folyékony?
Az arcpír lehet por, krém és folyékony állagú. A zsírosabb bőrűeknek mindenképpen a por állagú pirosítót ajánlom a kellemetlen csillogás elkerülése érdekében. Több márkánál felütötte a fejét az ásványi anyagokkal dúsított pirosító is, érzékenyebb bőrűeknek mindenképp ajánlott. A legegyszerűbben nagyfejű púderecsettel tudjuk felvinni és szépen eldolgozni.
Személy szerint a folyékony állagú pirosítókkal hadilábon állok, csak nagyon gyakorlottaknak javasolnám, mivel folyékony állaga miatt a felvitt alapozást könnyen elronthatjuk vele, és kezdhetjük az alapoktól az egész sminket.
A krém állagú pirosító valahol a szilárd és a folyékony halmazállapot között van, olyasmi mint az alapozóknál a habállagú (mousse). Könnyű és szépen lehet vele dolgozni, ezért szívesen ajánlom a száraz bőrűeknek, akik nem használnak púdert.


Lancome "O My Rose Collection"

Hova tegyem?
Ahogy azt már az arc formázásáról szóló cikkben írtam, a különböző típusú arcformákat különbözőképpen kell/lehet formálni:

Kerek arc – A nyújtás érdekében az arcpirosítót használjuk hosszanti irányban felülről lefelé haladva a szemünk alatti részen.

Szögletes arc - A pirosítót a járomcsont közepétől a halánték felé vigyük fel egy kisebb háromszöget formázva.

Háromszög alakú arc - Az arcpirosítót kenjük a szemünk külső sarkától kicsit lentebbről indulva a halántékunk felé.


Chanel Les Tissges Blush


Hosszúkás arc - Körülbelül a járomcsontunk közepén a pirosítóval rajzoljunk egy kört. Ezt nevezik „almácska” pirosításnak is.

Gyémánt alakú arc - Az arcpirosítót vigyük fel a járomcsonttól kiindulva halántékunk irányába, szinte érintve alsó szemhéjunkat szélét.Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem