A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Féléves vizsgamunkák kiállítása

2010-04-13

2010. április 16-án, pénteken nyílik meg a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak a tanév I. féléves vizsgamunkáit bemutató kiállítása.
2010. április 16-án, pénteken nyílik meg a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak a tanév I. féléves vizsgamunkáit bemutató kiállítása. A tárlaton stylist, divattervező, fotó, lakberendező, enteriőrtervező és tervezőgrafika szakos hallgatók munkáiból válogattunk.A Krea Kortárs Művészeti Iskola aktuális rendezvénye a Portfolio Points kiállítás-sorozathoz kapcsolódik. A három napos eseményen 40 helyszínen fiatal alkotóművészek, fotósok, grafikusok és festőművészek mutatják be legfrissebb munkáikat a nagyközönségnek. A Kreás hallgatók az első féléves vizsgamunkáikat állítják ki az iskola folyosóján és a tantermekben; ruha-objekteket, anyagterveket, grafikákat, fotókat.


Kurucz Zsuzsa stylist-hallgató munkája

A stylistnak tanuló első éves diákok feladata volt három különböző témában - őselem, természeti kép és népviselet - kreatív styling tervezése, majd ezekről profi fotók prezentálása és a fotózás megszervezése. A divattervezők, tanáruk Godena-Juhász Attila irányítása alatt megmutathatták kreativitásukat az alternatív anyaghasználat, illetve a stílusok ütköztetése terén, valamint láthatóak lesznek a Gyulai Natália divattervező kreatív workshopján a hallgatók által gyűréssel, csomózással, hajtogatással, fűzéssel készült úgynevezett anyagmanipulációk. Az enteriőr és a lakberendező szakos hallgatók vizsgamunkája egy környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő balatonfelvidéki parasztház, saját élettér és egy üzlet vagy iroda belsőépítészeti stílustervezése volt, utóbbinál elsősorban a kiválasztott cég imidzsének, arculati elemeinek a térben történő megjelenésére fókuszálva. A látványtervek mellett megtekinthetők még az órai feladatok során újrahasznosított anyagokból (üvegből, fából, műanyagból, textilből) készült világító testek. A kiállításon láthatóak lesznek továbbá a grafikus tanulók betűkompozíciói, csomagolás, kiadvány- és figuratervei, és a szeptemberben indult fotó szakosok első szárnypróbálgatásai a kamera mögött.


Bulah Eugénia stylist-hallgató munkája

A megnyitó eseményhez kapcsolódó programon a méltán népszerű és intellektuális szórakoztató Szalai András építész, teoretikus esztétikai barangolásra invitálja a közönséget.

Megnyitó: Péntek, 2010. április 16., 18:30

Program: NEOCIKI - Kis Magyar és Neo Remix

Szalai András építész, művészettörténész előadása


Helyszín: KREA Kortárs Művészeti Iskola

1051 Budapest, Október 6. utca 18. félemelet

A kiállítás megtekinthető 2010. április 19-től május 21-ig hétköznapokon 10-19 óráig.

A belépés díjtalan!


Nyári Eszter garfikus-hallgató munkája

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem