8 játékötlet a legkisebbeknek!

2016-05-27

Dekorgumi , hobbi festék , hobbi filc , fejlesztő játék , játékötlet , társasjáték , játék , Gyereknap , gyerek hobbi , pom-pom

Amikor azt látod a gyerkőcökön, hogy kezdenek unatkozni, rukkolj elő az alábbi ötletek bármelyikével, és meglásd, máris önfeledt mókába, kreatív tanulásba  fordul át az unalom! Íme 8 ötlet, amivel lekötheted akár a legkisebbeket is, amivel vidám közös élményeket szerezhetsz az egész családnak!

Nem is kell, hogy elhangozzon a "Mami, unatkozom!" mondat, elég sokszor ránézni a csemetékre, hogy lássuk, unalmukban szinte nem is tudnak mit kezdeni magukkal. Ismerős a helyzet?

Ma mutatunk nyolc olyan apró, egyszerűen elkészíthető játékötletet, amit bármikor előhúzhatsz a tarsolyodból, ami jól jöhet a közös gyereknapi játékkor, utazáskor, szülinapi zsúron, vagy csak egy unalmas pillanatban!


1. Forma- és színkirakó
A gyerekek első játéka általában a forma- és színkirakó. Számtalan félét kapni a játékboltokban, de, ha még nincs otthon, nem is érdemes drágán megvenni, hiszen könnyen elkészíthető egy házi verziója is. Vastag karton alapra rajzolj fel alapformákat, amikhez a párjukat - több rétegben - színes dekorgumiból készítsd el. Nem csak unaloműző, de fejlesztő játék is egyben!;-)


2. Pom-Pom párosító
Szintén egy fejlesztő játék, amihez szintén egy alaptáblát kell csinálni. Ezen kívül semmi más nem kell hozzá, mint színes pom-pomok, amikből nagy választékot találhatsz webshopunkban! >>


3. Filcbábok
A bábozás minden gyerek egyik nagy kedvence. Maga a bábkészítés is jó móka, de a kicsik számára az is nagy élmény, ha a kedvenc meséjüket előadhatják nekünk. Gyereknapon persze fordulhat a kocka! Lepd meg Te a gyerekeket egy házi bábelőadással!

A bábok készítéséhez hobbi filcet és univerzális ragasztót ajánlunk, amiket ITT találhatsz meg! >>


4. Egy kis színtan
Ha festékboltban jársz, hozz el néhány színkártyát, mert azokból is lehet klassz gyerekjátékot csinálni! Egy egyszerű megoldás például a színkárátya színeire festett csipeszekkel való párosítás.

A fa csipeszeket és a festésükhöz kiváló hobbi festékeket is megtalálod kínálatunkban. >>


5. Pizzasütés
A szerepjátékok nagyon meghatározóak a gyerekek fejlődésében. A kicsik mindig szívesen utánozzák a nagyobb tesókat, felnőtteket, és játsszák el ugyanazt kicsiben, amit látnak. Ha tetszik nekik például a főzés, ők is szakácsok akarnak lenni. Játssz éttermeset velük, legyél Te a vendég, és hagyd, hogy ők készítsenek Neked ebédet!

Hobbi filcből vágj ki pizzatésztát és mindenféle feltétnek valót, készíts egy étlapot, és add le a megrendelésedet! >>


6. Cukrásznak lenni jó
Az előző ötlet mintájára sütiket is készíthetsz a gyermekkel. A rácsos tetejű pitéknél a filccsíkok fűzése még a csemete finommotorikáját is fejleszti.:-)


7. Puzzle saját fényképekkel
A hagyományos puzzle játékok alternatívája, amikor saját fotóval dekorált fa spatulákat kell sorbarendezni.

A saját fotót Te is könnyen rádekupázsolhatod a transfer technika és gél segítségével az alapra. >>


8. Szókirakó
Mágnestábla betűkkel - alapjáték, mely évtizedek óta nem hiányozhat egyetlen gyerekszobából sem. A kivitelezést tekintve azonban lehet újítani a dolgon. Miért ne készíthetnél egy kis, mágneses vászonzsákot a betűknek, ami bármikor kéznél lehet, akár egy orvosi rendelőben való várakozáskor, akár a hosszú utazásokkor?;-)

A kis táskát, a mágnesfestéket és mágneskorongokat is tartunk webshopunkbna. Nézd csak! >>

Képek forrása: brit.co

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem