5 különleges adventi koszorú ötlet

2016-11-10

Még nincs adventi koszorúd? Íme 5 különleges ötlet!

Természetesen azt nem állíthatjuk, hogy a hagyományos adventi koszorúk ideje lejárt, hiszen sokan csak a szalmakoszorúba tűzött 4 gyertyás változatot tudják elképzelni asztaluk díszeként, és ez így is van jól.

Persze a hagyományos változat is már rengeteg különleges dekorációval készülhet, a hobbi ipar és az egyre kreatívabb emberek fantáziája azonban visszafoghatatlanul szárnyal, és újabb és újabb ötletekkel áll elő. 

Így történt ez néhány skandináv művésszel is, akik különleges, de nagyon egyszerű ötleteket adnak az adventi koszorúk készítéséhez. Íme!

Kezdjük a sort ezzel a különleges kompozícióval. Nem csak a kinézete teszi különlegessé, hanem a funkciója is, ugyanis ezen az első gyertyát már december 1-jén meg kell gyújtani!

De hogy is készülhet el egy ilyen remekmű?

Gyűjts azonos vastagságú faágakat, fűrészeld egyforma darabokra őket, és jó szorosan fogd egy "csokorba". Kösd át széles szaténszalaggal, majd ezt dekoráld még különböző, vékonyabb szalagokkal és a végén egy szép masnival.

Az így készült kis szigetre állíts négy műanyag, kemény állatfigurát (a gyerkőc készletéből kérj el négyet), akik hátára ragassz egy-egy szárazvirággal teletűzdelt oázisgömböt (ragasztópisztollyal).  Vegyél 24 db vékony születésnapi gyertyát, és december 1-től kezdve minden nap szúrj bele egyet a gömbökbe, és gyújtsd meg!

Adventi koszorú illatos, de minimál módra

Ha szereted a kávét, ez az ötlet, tuti nyerő lesz Neked!

Vegyél elő egy szép tálcát vagy tálat, állíts rá négy egyforma magas tömbgyertyát. A legelegánsabb a hófehér vagy krémszínű, de tetszés szerint természetesen színeseket is használhatsz. Szórj a gyertyák köré kávébabot, majd egy-két tobozzal dekoráld még a kompozíciót és készen is vagy!

 

Palackaba zárt advent

Ha vannak szép formájú üvegeid, szedj össze négyet, mosd el őket alaposan és mindegyikbe állíts egy hosszú gyertyát. Ha vékonyabb a gyertya, mint az üveg szája, akár egy kis olvasztott viaszt is csöpögtethetsz köré, hogy megdermedjen abban, és a helyén maradjon.

Az üvegekre üvegfesték kontúrral fesd fel,vagy még egyszerűbben matricákkal ragaszd fel a számokat, helyezd egy tálcára vagy szimplán az asztal közepére és szórj köréjük illatos csillagánizst, fahéjat. Még néhány toboz és fenyőág is díszítheti a kompozíciót, vagy tetszés szerint más termések, szárított narancs-, citrom- vagy almakarikák.

 Festett adventi koszorú...

...bár a koszorú megnevezés ezúttal is erős túlzás, a szerepkörétől azért ne fosszuk meg ezt az összeállítást se. Egy tálcára vagy tálra állíts négy tömbgyertyát, amikre mindig eggyel több hópelyhet fess.

A festést szabadkézzel vagy sablon segítségével is végezheted, a legkönnyebben pontozó szivaccsal. Festékként használd a folyékony viaszt tartalmazó gyertyafestő tollakat. A tálba helyezz el néhány karácsonyfadíszt, amit idén nem szánnál a karácsonyfádra és már gyújthatod is az első gyertyát! (Persze majd csak vasárnap!)

 

Cserepes advent

Ültesd el az adventi koszorút, vagyis a négy darab tömbgyertyádat négy kis cserépbe! A cserép aljába szórhatsz valódi földet, de kitöltheted oázissal vagy hungarocellel is.

Egy kis szárított mohával takard el az ültetőközeget, majd néhány élő, mű-, papír- vagy szárított virágfejjel rakd körbe. Ha olyan a virág, amit tűzni is tudsz, a legjobb, ha alulra oázist teszel. Ha ragasztani kell, használj ragasztópisztolyt! Köss egy-egy masnit a gyertyák köré és kész is vagy!

Forrás: www.boligliv.dk, www.fri.dk, www.herodestilpilatus.dk

 

 

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem