3Doodler - rajzolj a levegőben!

2015-10-29

rajzolás , 3D , ragasztópisztoly

Szerettél volna valaha is a levegőbe rajzolni?

Ez nem álom többé! A 3Doodler 2.0 a világ legkisebb és legjobb 3D nyomtatótolla, amellyel mindez már könnyen megvalósulhat!

A 3D nyomtatók elvén működő high-tech rajzeszköz felmelegített műanyagot ereszt ki a hegyén, ami azonnal lehűl és megszilárdul, ezzel stabil szerkezetet alkotva.  A szoftveres és 3D modellező tudás nélkül használható tollal a tárgyalkotás egyszerűbbé válik, mint valaha!

A 3Doodler tollat és kiegészítőit IDE kattintva tekintheted meg!


Lehet belőle remek ajándék egy kreatív embernek, de akár maguknak az ajándékoknak a megalkotására is használhatjuk! A felhasználási lehetőségek száma végtelen és csakis a doodlerezők (firkálók) fantáziájára van bízva!


Létrehozhatunk non-figuratív alkotásokat, 3D-s maketteket, díszeket, ékszereket, játékokat, használati tárgyakat, de akár még kisebb javításokat (ragasztásokat) is evégezhetünk a 3Doodlerrel.

A nyomtatótollal való alkotás játék, tanulás, fejlesztés, művészet egyben - az átlagemberek, gyerekek mellett kortárs művészek, tervezők, dizájnerek és iskolák is szívesen használják, gyerekek esetében fejleszti a térlátást, a kézügyességet.


Hogyan működik?

Ha gyakorlott "kreatívhobbyzóként" jól bánsz a ragasztópisztollyal, akkor a 3Doodlerrel is könnyen összecsiszolódsz majd! A kezdő lépések, a toll megismerése és egy kis gyakorlás után már bele is vághatsz a világraszóló 3D-s projektekbe!


Rajzolás során a 3Doodler folyamatosan ereszti ki a felmelegített műanyagot, ami gyorsan lehűl és megszilárdul. Ez teszi lehetővé a végtelen formai és tárgyi lehetőségeket. A rajzolás történhet szabadkézzel, de sablonok segítségével is.


Mit készíthetsz a 3Doodlerrel?

A 3Doodlert sokféleképpen lehet használni:

-lehet vele síkban, papíron is rajzolni, majd a mintát egyszerűen lehúzhatjuk a papírról;

-lehet vele 3D-ben, szabadkézzel formákat rajzolni;

-lehet vele síkban megrajzolt elemeket összeragasztva térbeli tárgyat létrehozni.

A következő videóban és leírásban megnézheted, mit tartalmaz egy 3Doodler alapcsomag, és hogyan működik a nyomtatótoll.
 
 
A csomag tartalmaz egy 3D-s nyomtatótollat, egy töltőt és színes műanyag szálakat, melyek felmelegítésével készülnek az alkotások.

Kétféle műanyag szál tartozik a 3Doodlerhez: az ún. ABS és PLA szálak.
A két szál között az alapvető különbség az, hogy eltérő hőmérsékleten olvadnak:
az ABS-nek magasabb hőmérsékletre van szüksége, így azt a toll "HIGH" fokozatán kell használni, míg a PLA alacsonyabb hőmérsékleten olvad fel, így annak használatakor a tollat a "LOW" fokozatra kell kapcsolni.

A PLA szál 100%-ban lebomló anyag és kukoricából készül. Ez a szál ajánlott például textilekre is, de ezzel lehet jól firkálni keményebb felületekre is, mint az ablak vagy a fém. Az ABS szál könnyen leszedhető a papírról és a hajlítható projektekhez való.

Bekapcsolás után piros lámpa jelzi, hogy a készülék éppen felmelegszik. Amikor a ledlámpa kékre vált, akkor elérte azt a hőfokot a toll, amelyen az ABS szálakat lehet használni. A PLA szálak esetében, az alacsony fokozaton a zöld fény felvillanását kell megvárni.

A frissen kinyomott, felforrósodott műanyagot azonnal nem szabad kézzel megfogni (égés-, sérülésveszély miatt), ha kisebb alakításra van még szükség, akkor fogóval vagy csipesszel nyúljatok hozzá.

A szálak cseréje: mindkét gomb lenyomására a ledlámpa kéken villogni kezd, és a szálat a készülék kissé kitolja. Ezután egy határozott mozdulattal a szál kihúzható. A szál olvadt végét ollóval le kell vágni. Az új szín behelyezése után egy külön területen nyomjátok ki az előző szín maradékát a tollból, és akkor folytassátok a projektet, ha már teljes egészében az új szín látszik, hacsak nem a színátmenet elérése a cél.

Ha úgy érzed, hogy a műanyag beragadt a tollba, távolítsd el a fúvókát, és a nagyobb sebességfokozaton működtesd a készüléket, amíg a műanyag újra el nem kezd kifolyni belőle. A munka befejeztével mindig vedd ki a maradék szálat a tollból!
 
Képek forrása: 3Doodler
Video forrása: YouTubeKapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem