Ötleteink

Nincsen farsang álarc nélkül - 1.

Kiderült már, hogy milyen állat, mesefigura, szuperhős bőrébe bújik a gyermek az idei farsangi bálon? És azt eldöntöttétek már, hogy a jelmez arcát festéssel vagy álarccal alakítjátok ki? Nos, ha az utóbbi mellett tettétek le a voksotokat, akkor kövessétek sorozatunkat, melyben különböző technikákkal, termékekkel készített álarcötleteket mutatunk be.

Pixel Hobby

PIXEL XL gyerekeknek

Mi a PIXELHOBBY? Játék, kézművesedés és kreatív alkotás. Ötvözi a mozaik technikát a keresztszemes hímzést és a makettezést. Fejleszti a koncentrációt és a finom motorikát.

Keresd a boltjainkban és a weboldalunkon:

https://kreativhobby.hu/kereses/pixel

Régiből újat - porcelán étkészlet

Amíg vannak régi holmijaink, mindig lesz mit felújítani, átváltoztatni! Az év elején indított rovat is tartogat még új ötleteket, ezért folytatjuk februárban is!

Transzfer oldat lépésről-lépésre

A sokoldalúan alkalmazható transzfer dekupázs technika legújabb alapanyaga a transzfer oldat, mellyel csodaszép dekorációkat, használati tárgyakat készíthetünk.

Mi is az a transfer decoupage?

Bár a dekupázs technikán belül tartjuk számon, lényeges különbség van a transzfer eljárás és a hagyományos szalvétatechnika között. Hogy pontosan mi is, azt mutatjuk meg cikkünkben!

Olajfestés rejtelmei

Az olajfestés a legáltalánosabb és legszélesebb körben használt festési eljárás. Csodálatos finomságú fény-árnyék viszonyok, tónus- és színátmenetek érzékeltetésére alkalmas. Gazdag lehetőséget nyújt a legkülönbözőbb felületi minőségek ábrázolására is.

Pasztellkréta bemutatása és használata

 A pasztellel történő munka átmenet rajzolás és a festés között. Lényege, hogy a festékszemcsék a papíron kötőanyag nélkül, kizárólag a felület bolyhossága, érdessége révén tapadnak meg. Eszköze és egyben anyaga a minimális kötőanyaggal kis rudakká préselt festékpor, amellyel krétához vagy rajzszénhez hasonló módon bánnak. Hatása nagyban függ a felhasznált papír milyenségétől, amely gyakran finomra tört habkőporral van bevonva. Így csiszolópapírként porlasztja szét a pasztellrudat.  De törénhet ez fonaltörmelékkel is, hogy bársonyosságával kösse meg a festékport.

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem