Ötleteink

Transzfer oldat lépésről-lépésre

A sokoldalúan alkalmazható transzfer dekupázs technika legújabb alapanyaga a transzfer oldat, mellyel csodaszép dekorációkat, használati tárgyakat készíthetünk.

Mi is az a transfer decoupage?

Bár a dekupázs technikán belül tartjuk számon, lényeges különbség van a transzfer eljárás és a hagyományos szalvétatechnika között. Hogy pontosan mi is, azt mutatjuk meg cikkünkben!

Olajfestés rejtelmei

Az olajfestés a legáltalánosabb és legszélesebb körben használt festési eljárás. Csodálatos finomságú fény-árnyék viszonyok, tónus- és színátmenetek érzékeltetésére alkalmas. Gazdag lehetőséget nyújt a legkülönbözőbb felületi minőségek ábrázolására is.

Pasztellkréta bemutatása és használata

 A pasztellel történő munka átmenet rajzolás és a festés között. Lényege, hogy a festékszemcsék a papíron kötőanyag nélkül, kizárólag a felület bolyhossága, érdessége révén tapadnak meg. Eszköze és egyben anyaga a minimális kötőanyaggal kis rudakká préselt festékpor, amellyel krétához vagy rajzszénhez hasonló módon bánnak. Hatása nagyban függ a felhasznált papír milyenségétől, amely gyakran finomra tört habkőporral van bevonva. Így csiszolópapírként porlasztja szét a pasztellrudat.  De törénhet ez fonaltörmelékkel is, hogy bársonyosságával kösse meg a festékport.

Bútorfelújítás Pinty Plus Chalk sprayvel

Te is nehezen válsz meg az ütött-kopott bútoraidtól, tárgyaidtól, amiért esetleg néhány rosszalló pillantást is be kell zsebelned otthon? Nem baj, nagyon jól teszed!:-) Nem is kell megválnod személyes kedvenceddé vált, vagy a rokonoktól örökölt tárgyaidtól, hiszen csak egy kis kreativitás és néhány jó kellék szükséges ahhoz, hogy könnyen újjávarázsolhasd őket. Így a rosszalló helyett rögtön az elismerő pillantások fognak záporozni feléd!

Dobd fel a papírkosaradat krétafestékkel!

Egy szoba átalakításásnál számos olyan apró dolog van, amire azt mondhatjuk, hogy majd abból is kell venni egy újat, meg abból is, meg abból is... Vagy mégse? Nem kell feltétlenül újat beszerezni azokból a dolgokból, amiket egy kis kreativitással könnyen átváltoztathatunk, és az új környezetbe illővé tehetünk.

Felfúvódó paszta ( Expand paste)

A népszerű jól ismert hobby technikákon kívűl, mint pl a szalvéta technika vagy más néven decoupage technika, folyamatosan jelennek meg új technikák, amelyeket szeretnénk megismertetni veletek.  A most bemutatásra kerülő felfúvódó paszta segítségével dekorálhatunk papír, fa vagy textil alapanyagú tárgyakat.

Póló tollas sablonnal

Sablon segítségével még egyszerűbb a mintát a pólóra varázsolni! Ha tetszenek sablonjaink, válassz közülük.

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem