Szűrő
5%

Romani gastro

Szeretünk enni, etetni. Szeretjük a bennünk rejlő kreativitást és alkotóvágyat a főzésben kiteljesíteni. Főzünk a családunknak, főzünk a barátainknak, étellel békítjük meg a másikat, és ha valami jó történik, az tökéletes alkalom arra, hogy együnk valamit.

Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigány konyhát. Mint minden nemzet konyhájának, úgy a roma gasztronóm...


3999 Ft
3799 Ft Kosárba
5%

Koleszterin-és triglicerid mentes konyha olasz módra

A Gluténmentes konyha és a Cukormentes konyha sikerén felbuzdulva folytatjuk sorozatunkat. 
Koleszterin és trigliceridek - két szó, amely manapság egyre többeknek cseng ismerősen. A könyv segítségével ezeket a fontos értékeket ellenőrzés alatt tarthatjuk anélkül, hogy lemondanánk a finom ízekről, és túlságosan sok áldozatot kellene hoznunk az étkezéseink során. Ez a könyv nem csak azokhoz szó...

2800 Ft
2660 Ft Kosárba
5%

A bizarr valóság - Kulináris kalandozások szerte a világban

ANDREW ZIMMERN a világhírű séf és gasztronómiai szakíró, a Bizarr ételek című nagy sikerű  televíziós sorozat házigazdája szó szerint körbeette már az egész világot – szinte nincs olyan különleges étel és helyi specialitás, amit ne kóstolt volna meg. Zimmernt azonban nem csupán a megszokottól eltérő ízek, a különleges összetevők, az ínyencségek, a bizarr, sőt olykor gyomorforgató fogások érdeklik:...

3150 Ft
2993 Ft Kosárba
5%

A chili - Hogyan termesszünk és tartósítsunk chiliket és más paprikákat

Magyar hegyes erős, Red Savina, Scotch Bonnet és Elephant Trunk – chilik mindenféle színben, formában és  csípősségben az édes, húsos fajtáktól azokig, amelyek még a fejünk búbját is csípik. Könyvünk megad minden információt, amelyre szükségünk lehet ahhoz, hogy csípős vagy kevésbé csípős paprikákat termesszünk. Lépésről lépésre bemutatja a magok elvetésének, a növények ápolásának, a termés lesze...

3500 Ft
3325 Ft Kosárba
5%

MÚMIN – SZAKÁCSKÖNYV

ÉSZAKI ÍZEK

A Múmin-szakácskönyvben összegyűjtöttük a világszerte ismert és szeretett múminvölgyiek kedvenc ételeit, olyanokat, mint Múminmama csodaitala meghűlésre, Éhes múmin rakott krumplija, Múminpapa tejszínhabos tortája. Az ételek egyúttal betekintést nyújtanak az északi konyha rejtelmeibe is.
A könyv mintegy 150 receptje között szerepelnek saláták, levesek, reggeli kásák, desszertek, szabad tűz...

2890 Ft
2746 Ft Kosárba
5%

Gyorsan elkészíthető fogások

Egy-egy kiadós, ízletes fogás elkészítéséhez nem szükséges órákig fáradozni a konyhában. Ha kevés az ideje, vagy egyszerűen nincs kedve hosszasan főzőcskézni, nagy hasznát veheti a következő recepteknek, amelyek kivétel nélkül könnyedén és gyorsan elkészíthetőek....

1990 Ft
1891 Ft Kosárba
5%

Kacsából és libából készült finomságok

Ínyenc pecsenyék nem túl zsíros, puha vagy illatos húsú kacsa- és libafajtákból sok fortéllyal, ötlettel az előkészítéshez és a sütéshez. Részletes leírások és étvágygerjesztő fotók a vörösboros-lencsés kacsaszeletektől a zöldséges libaropogóson át egészen a cseréptálas libapástétomig....

1990 Ft
1891 Ft Kosárba
5%

Szendvicsek és bruschetták

A bruschetta egy olasz előétel: a fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal meglocsolt kenyérszeletet különféle hozzávalókkal ízesítik, és öt percre sütőbe dugják. A szendvicsek és bruschetták nagyszerű megoldást kínálnak egy-egy gyors étkezés alkalmával, és a jó hangulatú, nyáresti baráti összejöveteleken....

1990 Ft
1891 Ft Kosárba
5%

A legjobb hamburgerek

Receptek húsevőknek, vegetáriánusoknak és mindenki másnak

Hosszú évek óta fogyasztják, és közkedveltségük egyre növekszik az ízletes, szaftos hamburgereknek. Nemrég még csak hamburgerzsemléből, húspogácsából és egy salátalevélből álltak.
Olyan „új” hozzávalókkal, mint a gorgonzola, a szkampi vagy a szejtán, az egyszerű töltött zsemléből igazi kulináris ízélmény válik, ám az ilyen burgerekbe nem lehet minden sarkon belebotlani. De semmi baj, hisz eze...

2995 Ft
2845 Ft Kosárba
5%

Főzőiskola Felsőfok - DVD melléklettel

Zserbó vagy bejgli receptje mindenkinek van. Olyan azonban, amely hibátlanul mindig beválik, keveseknek. A Főzőiskola - Felsőfok elsősorban ünnepi, különleges alkalmakra szánt, hagyományos és modern fogások gyűjteménye. Mautner Zsófi ezúttal is a tőle megszokott közvetlen stílusban osztja meg bombabiztos receptjeit. Halászlé és francia hagymaleves, pulykasült és garnéla, flódni és crme brulée, ...


3990 Ft
3791 Ft Készletfigyelés
5%

Alkalomadtán

Alkalomadtán című szakácskönyvében Hegyi Barbara olyan menüsorokat állított össze, melyeket egy-egy rendkívüli vagy teljesen hétköznapi alkalom ihletett. A hagyományos ünnepeken kívül böjtre, váratlan vendégre, csajbulira, szexi reggelire, gyerekbulira, vagy akár egy esős vasárnapra is meríthetünk ötletet belőle.
Ha könnyen beszerezhető alapanyagokból gyorsan elkészíthető egyszerű, finom é...


5500 Ft
5225 Ft Készletfigyelés
5%

Szellem a fazékból - Gasztrotörténtek - második kiadás

Úgy lapozd ezt a könyvet, kedves Olvasó, mintha épp csak bekukkantottál volna a konyhába, ahová az illatok csalogattak. Kíváncsi vagy, mi fő a fazékban. Óvatosan emeld meg a fedőt, szimatolj be a sütőbe, kóstold meg a mártást, vigyázz, meg ne égesd a nyelved. A fedő alól most nem illatok szállnak feléd, hanem ínycsiklandó történetek. Remélem, ezeknek is van aromája, zamata. Mi a különbség gourm...


3300 Ft
3135 Ft Készletfigyelés
5%

Konyhatündérország

Főzőtanfolyam és receptgyűjtemény gyerekeknek és kezdő háziasszonyoknak

"Ahogy olvastam a könyvet, azt éreztem, nemcsak a szavak, de az ételek is tele vannak szeretettel, szívvel és odaadással. Mindenkinek ajánlom, aki a közös főzés örömét, akár egy egyszerű rántottát, megfűszerezné ezekkel az ízekkel."

Deutsch Anita, színésznő

"Nóráról az első három szó ami eszembe jut: természetes, szeretetteljes, kreatív. És ez nem csak rá, hanem Ko...


3390 Ft
3221 Ft Készletfigyelés
5%

Sous Chef - 24 óra a konyha frontvonalán

Görnyedő hátak lakatják jól a gyomrot. . . . Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információ-záporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás - avagy a kiválóság útja fáradtsá...


2980 Ft
2831 Ft Készletfigyelés
5%

Étkezés Kínában

Ha csak egyetlen jellegzetességgel kellene bemutatni Kínát, a sok lehetőség közül a gasztronómia lehetne az, mert kiválóan jellemzi a hatalmas és a régmúltjára máig emlékező országot. A kínaiak szerencseként, sorsként és művészetként tekintenek az evésre. Ez a megközelítést adja át a könyv az olvasóinak mialatt bemutatásra kerül a könyvben a kínaiak étkezésének története, a vendéglátás, számos éte...

3900 Ft
3705 Ft Készletfigyelés
5%

Éhes diák - Szakácskönyv

Legyél ötös a főzésben is 170 olcsón és könnyen elkészíthető recept segítségével!

Főzőcskézz a gólyatábortól a diplomáig, és tömd meg a magad és barátaid hasát finomabbnál finomabb ebédekkel, vacsorákkal, rágcsákkal, szendvicsekkel, másnaposságra való reggelikkel, édességekkel és különféle mókás desszertekkel, amiket ripsz-ropsz elkészíthetsz és fillérekből kihozhatsz! Az Éhes diák szak...


3450 Ft
3278 Ft Kosárba
5%

Gyógyító konyha

A szakácsdoktor receptjei

Dale Pinnock, az ismert angol gyógyszakács és táplálkozástudományi szakértő eredeti módon vizsgálja a kapcsolatot a konyha és az egészség között. Könyvében külön fejezetet szentel az alapvető élelmiszerek, a zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek, fűszerek összetételének, és az emberi szervezet működésére gyakorolt hatásának, külön fejezetet pedig az étkezéssel, étrenddel befolyásolható vagy...


5990 Ft
5691 Ft Kosárba
5%

99 új tésztaétel

Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan, hogy a ma ismert tészta italicum. Méltóságát az olaszok adták meg, amikor mindennapi, becses étkük rangjára emelték. A mai napig első fogásként fogyasztják a tésztát, amely az ünnepi menüből sem hiányozhat. Ahány régió, annyi specialitás – az olasz tésztafélék és a belőlük készített ételek sokasága egyenes...

2900 Ft
2755 Ft Kosárba
5%

Klasszikus vendéglátás

Lady Henrietta Spencer-Churchill mélyreható történelmi ismereteire és gazdag társadalmi tapasztalataira támaszkodva kalauzol bennünket az elegáns, stílusos vendéglátás rejtelmeiben.
Ez a gyönyörűen illusztrált könyv gazdag tárháza a jobbnál jobb ötleteknek és gyakorlati útmutatóknak: hogyan rendezzünk otthonunkban emlékezetes az adott alkalomhoz legjobban illő‘ vendégségeket?
Az album né...

5990 Ft
5691 Ft Kosárba
5%

Csőben sült és rakott finomságok

A csőben sütés nem jelent mást, mint hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk a sütőben. Más néven gratinírozunk.

Az ilyen eljárással készített ételek esetében biztosra mehetünk hogy szép pirosra sült kéreg alatt találjuk a hozzávalókat. Sok esetben valamilyen mártással keverjük össze az alapanyagokat hogy végezetül ez - s a süléskor kialakuló kéreg - határozza meg...

1990 Ft
1891 Ft Kosárba
5%

A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában

Ez a könyv azoknak szól, akik ugyanazt gondolják a főzésről, mint én. Akik örülnek, hogy egy szupermarketben is össze tudják kapkodni maguknak a hozzávalókat egy jó vacsorához. Akik a házibuliban szeretnének valami nagyot villantani a barátaiknak. Akiket lázba hoz az olvadó sajt, a sistergő hús és a lecsorgó szaft. És persze akik nem félnek kinyitni a hűtő ajtaját este 10 után. Ha te is ilye...

4990 Ft
4741 Ft Készletfigyelés
5%

Fánki Főö

Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon akkor még ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy be kell bizonyítaniuk: magyar...

5990 Ft
5691 Ft Kosárba
5%

Cukormentes konyha olasz módra

A Gluténmentes konyha sikerén felbuzdulva, most a cukorbetegeknek jelentetünk meg egy receptgyűjteményt. A könyv abból a meggyőződésből született, hogy a cukorbetegek táplálkozással kapcsolatos szokásait, diétáit nem a folytonos, hosszú és gyötrelmes lemondásoknak és tiltásoknak kell megszabniuk, mint ahogyan ezt a múltban gondolták, hanem az a hozzáállás kapott szerepet, hogy a normális étk...

2800 Ft
2660 Ft Kosárba
5%

Cseh ételek - A Vnuk család konyhája

A méltán híres cseh sörök mellett a cseh szakácsművészet műhelytitkaiba avatja be az ínyenceket a Bohemia Kiskönyvtár régi-új szakácskönyve, mely az első kiadás (Korma Kiadó, 2002) sikere után jelentősen felújítva, kibővítve kínálja a hagyományos cseh ételek receptjeit Vnuk Milošné Piroska és családjának konyhájából, illetve kisebb részben a Bohemia Baráti Kör folyóiratának receptrovatából.
A...

2500 Ft
2375 Ft Készletfigyelés
5%

Az életem ízei

Gasztronómiai önéletrajz 80 recepttel

A kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez kapcsolódik. Amolyan ízes élet ízes étel, annál is inkább, mert az utazások folyamán megkóstolt különlegességek receptje minde...

3490 Ft
3316 Ft Kosárba
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem